Hoe Google Home te verbinden met Sonos-speakers

Inhoudsopgave:

Hoe Google Home te verbinden met Sonos-speakers
Hoe Google Home te verbinden met Sonos-speakers
Anonim

Wat te weten

  • Voeg Google Assistant rechtstreeks toe aan een Sonos One of Beam om het als een Google Home-apparaat te gebruiken.
  • Tik in de Sonos-app op Meer > Spraakservices > Google Assistant > Toevoegen aan Sonos. Kies een speaker en selecteer Add Google Assistant.
  • Select Ga naar de Google Assistent-app, tik op Volgende en voeg je Sonos-accountgegevens toe om de Google Assistent met je apparaat te verbinden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Google Home en Google Assistant kunt verbinden met Sonos-speakers om je multiroom-muzieksysteem naar een hoger niveau te tillen. We voegen instructies toe voor het rechtstreeks toevoegen van de Google Assistent aan een Sonos One of Beam om het als een Google Home-apparaat te gebruiken en voor het instellen van de Google Assistent met andere Sonos-speakers en -producten.

Je Sonos-speaker of -apparaat instellen

Voordat je verbinding maakt met Google Assistant of Google Home, moet je ervoor zorgen dat je Sonos-apparaat werkt met de nieuwste update. Je hebt ook een internetverbinding met een wifi-router nodig.

  1. Download de Sonos-app naar een telefoon, tablet of computer. De Sonos-app is beschikbaar via Google Play of Amazon (Android) en via de Apple App Store (iOS).
  2. Open de Sonos app en tik op Nieuw systeem instellen of Luidsprekers toevoegen.

    Image
    Image
  3. Als je de keuze hebt tussen Standard of Boost setup, selecteer Standard.

    Er kunnen situaties zijn waarin een Boost draadloze extender-installatie nodig is.

  4. Sluit de Sonos aan op een voedingsbron en tik op Doorgaan. Selecteer vervolgens de luidspreker of het apparaat in het menu en tik op Deze luidspreker instellen.

    Image
    Image
  5. Wacht tot je een knipperend groen lampje op het apparaat ziet en tik vervolgens op Doorgaan. Druk op de knoppen die op het scherm van uw Sonos-apparaat worden geïllustreerd.

    Image
    Image
  6. Wacht op de bevestiging dat de luidspreker aan je setup is toegevoegd. U wordt gevraagd om nog een luidspreker toe te voegen, maar als dat niet nodig is, selecteert u Niet nu en de laatste pagina Installatie voltooid wordt weergegeven.
  7. Select Done in de rechterbovenhoek van de pagina Installatie voltooid. Sonos is klaar om muziek af te spelen via de Sonos-app.

    Image
    Image

Hoe Google Assistant toe te voegen aan Sonos One en Beam

Als je Google Assistant toevoegt aan een Sonos One of Beam, kun je beide gebruiken als Google Home-apparaat. Je hebt geen aparte Google Home-smartspeaker nodig om het afspelen van muziek of andere smarthome-apparaten te bedienen.

Hier leest u hoe u Google Assistant rechtstreeks aan de Sonos One of Sonos Beam kunt toevoegen.

  1. Open de Sonos-app op je smartphone.

    Image
    Image
  2. Selecteren Meer > Spraakdiensten. Tik op Google Assistant in het volgende scherm.

    Image
    Image
  3. Select Toevoegen aan Sonos op het Google Assistent-scherm. Je ziet dan een lijst met compatibele speakers per locatie. Kies een luidspreker en selecteer vervolgens Google Assistent toevoegen.

    Image
    Image
  4. Select Ga naar de Google Assistent-app. Tik desgevraagd op Volgende en voeg je Sonos-accountgegevens toe om de Google Assistent te verbinden met je Sonos-apparaat.

    Image
    Image

Google Assistent detecteert je Sonos One of Beam, vraagt toestemming om deze te openen en te bedienen, vraagt in welke kamer deze zich bevindt en voegt de muziekservices toe die je wilt gebruiken.

Als je meerdere Sonos One-speakers of een Sonos One en Sonos Beam hebt, moet je ze allemaal afzonderlijk instellen. Voor elke geselecteerde Sonos One of Beam wordt u door dezelfde stappen geleid om Google Assistant toe te voegen. U wordt gevraagd om:

  • Noem de kamer waarin het apparaat wordt gebruikt
  • Geef je adres op voor locatiegebaseerde diensten
  • Muziekservices toevoegen en je standaardmuziekservice kiezen
  • Zorg ervoor dat de muziekservices die je hebt toegevoegd in de Google Assistent, zijn toegevoegd aan de Sonos-app.

Je kunt een Sonos One of Beam koppelen aan Alexa en een andere aan Google Assistant.

Sonos ondersteunt mogelijk niet alle Google Home-functies

Je kunt een Sonos One of Beam gebruiken om zowel het afspelen van muziek als smarthome-apparaten op dezelfde manier te bedienen als een Google Home-apparaat. Dit omvat:

  • Wekkers instellen
  • Controle van thermostaten en verlichting
  • Vragen beantwoorden
  • Inhoud afspelen op de tv via een Chromecast of Chromecast-audio of inhoud afspelen op een tv met ingebouwde Chromecast. Sonos Beam kan de tv ook in- en uitschakelen.

Er zijn echter enkele beperkingen:

  • Sonos One/Beam met Google Assistant inbegrepen ondersteunt geen spraakopdrachten van meerdere gebruikers. Bovendien zijn, in tegenstelling tot een Google Home, antwoorden op maat voor meerdere gebruikers niet mogelijk. Naar verwachting zullen Sonos en Google in de toekomst voice match inschakelen.
  • Je kunt niet bellen, sms'en of aankopen doen met de Google Assistent via de Sonos One of Beam.

Google Assistant instellen met andere Sonos-speakers en -producten

Met een apparaat dat geschikt is voor Google Home (inclusief de Sonos One en Beam nadat de Google Assistent is geïnstalleerd), kun je het afspelen van muziek regelen op andere Sonos-speakers en -producten (zoals de Play:1 of Play:5) die je kunt Google Assistant niet rechtstreeks installeren in.

Dit betekent dat een Google Home-apparaat alle geavanceerde smart home-bedieningsfuncties aankan, maar je kunt het ook vertellen om muziek af te spelen via je andere Sonos-speakers en -producten.

  1. Open de Sonos-app op je mobiele apparaat.

    Image
    Image
  2. Selecteren Meer > Spraakdiensten > Selecteer Google Assistent.

    Image
    Image
  3. Open de Google Assistant app en selecteer Toevoegen aan Sonos. Tik op Doorgaan en voer je Sonos-accountgegevens in.

    Image
    Image

    Je ontvangt een bericht waarin staat dat de Google Assistent klaar is om met Sonos te werken.

  4. Koppel alle beschikbare muziekservices die worden ondersteund door de Google Assistent met Sonos die eerder zijn vermeld en kies een standaardservice voor het afspelen van muziek.

Google Assistent, Sonos en IFTTT

Een andere manier om Google Assistant- en Sonos-apparaten aan elkaar te koppelen voor bepaalde functies is via IFTTT (If This Then That).

IFTTT maakt het mogelijk om unieke commando's te maken, maar als je een Sonos One/Beam- of Google Home-apparaat hebt, krijg je een uitgebreidere bedieningservaring dan stukje bij beetje via IFTTT.

Als je Google Assistent/Google Home al via eerdere methoden aan Sonos hebt gekoppeld, kun je extra IFTTT-commando's toevoegen.

  1. Maak een IFTTT-account aan met een computer of mobiel apparaat. Open de IFTTT app en selecteer Google Assistant en Sonos in de dienstencategorie.

    Image
    Image
  2. Je wordt gevraagd IFTTT te laten werken met Google Assistant en Sonos-producten voor de opdrachten die je selecteert. Selecteer Oké.
  3. Ga door elke categorie en selecteer enkele opdrachten voor de Google Assistent die een Sonos-apparaat bedienen. Voorbeelden zijn:

    • Stel het volume in tussen 1 en 10
    • Stel het volume in tussen 1 en 100
    • Pauze Sonos
    • Hervat Sonos
    • Speel een favoriet af op Sonos

    Om de IFTTT-commando's te gebruiken, gaat u naar de aan/uit-knop en klikt u erop om On te zeggen en bladert u vervolgens om eventuele extra prompts toe te voegen.

    Image
    Image

    Je kunt de volume 1-10 en 1-100 commando's niet tegelijkertijd gebruiken, omdat ze met elkaar conflicteren. Als je ze allebei aanzet, zal er maar één werken, hoogstwaarschijnlijk de schaal van 1-100.

    Als u een opdracht die u wilt gebruiken niet ziet, kunt u een nieuwe "applet"-opdracht maken door de instructies van IFTTT te volgen.

Muziekservices ondersteund door Google Assistant en Sonos

  • Pandora (alleen VS)
  • Spotify (alleen betaalde dienst)
  • YouTube-muziek
  • Deezer (Betaalde service alleen in de V. S., V. K., Canada, Frankrijk, Italië, Australië en Duitsland)

Je kunt ook muziek afspelen van de volgende services, hoewel ze niet worden vermeld in de Google Assistent-app.

  • iHeartRadio
  • TuneIn Radio
  • TIDAL

Sonos ondersteunt verschillende muziekbesturingsopdrachten van de Google Assistent.

Voordelen van Sonos verbinden met Google Assistant

De Sonos-speaker of geluidssysteem bepa alt hoe Google Assistant of Google Home ermee kan worden gebruikt. Sonos ondersteunt twee soorten Google Assistent-bediening.

  • Door Google Assistant rechtstreeks aan de Sonos One of Sonos Beam toe te voegen, worden deze apparaten effectief in Google Home-apparaten. Ze spelen en bedienen niet alleen muziek, maar ook andere smarthome-apparaten, met enkele beperkingen.
  • Je kunt de Google Assistent gebruiken via een Google Home (en andere voor Google Home geschikte slimme luidsprekers en slimme schermen), Sonos One of Beam om het afspelen van muziek op andere Sonos-speakers, zoals de Play:1 en Spelen:5. Hierdoor worden de luidsprekers geen Google Home-apparaat, maar kan een Google Home-apparaat het afspelen van muziek erop regelen.

Google Assistent of Alexa?

Sonos biedt de optie van Google Assistent of Alexa-spraakbesturing, zodat je degene kunt gebruiken die het beste bij je past.

Alexa en Google Assistant houden bij wat er wordt afgespeeld op Sonos-speakers, ongeacht of Alexa of Google Assistant is gebruikt om het afspelen van muziek te starten. Dit betekent dat je een nummer kunt starten met Alexa en het kunt stoppen met Google Assistant, of omgekeerd, op voorwaarde dat je zowel een Google Home- als Amazon Echo-type apparaat, twee Sonos Ones of een Sonos One en Sonos Beam binnen je netwerk-one hebt. elke assistent gebruiken.

Aanbevolen: