Hoe PS4 op een tv aan te sluiten zonder HDMI

Inhoudsopgave:

Hoe PS4 op een tv aan te sluiten zonder HDMI
Hoe PS4 op een tv aan te sluiten zonder HDMI
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een HDMI-converter: sluit de HDMI-kabel aan op de PS4 en het andere uiteinde op de HDMI-converter.
  • Sluit vervolgens de relevante kabels (bijvoorbeeld composiet) aan op de converter en de tv. Schakel de tv naar de juiste ingang. Zet de PS4 aan.
  • Of gebruik een HDMI-naar-DVI-converter: sluit de HDMI-kabel aan op de PS4 en de DVI-converter. Steek de DVI-kabel in de converter en de tv.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een PS4 aansluit op een tv zonder HDMI-poort met behulp van een HDMI-converter of een HDMI-naar-DVI-converter.

Sluit een PS4 aan op een niet-HDMI-tv met een converter

Een van de meest effectieve en gemakkelijkste manieren om een PS4 en op een tv zonder HDMI te gebruiken, is door een HDMI-converter te gebruiken. Dit verta alt het signaal in iets dat de televisie kan begrijpen en weergeven. Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende soorten HDMI-converters, dus u zult moeten bepalen welk type u nodig heeft.

  1. Bekijk de poorten aan de achterkant/zijkant van je televisie.

    Dit kan van alles zijn, van een coaxiale ingang, een DVI-ingang, composietkabels of een van de vele andere opties. Een coax ingang ziet eruit als een schroefdraad. Samengestelde ingangen zijn drie poorten voor rode, witte en gele kabels. Een DVI-ingang lijkt op wat oudere computermonitoren gebruikten om verbinding mee te maken.

    Image
    Image
  2. Steek de HDMI-kabel in de PS4 en het andere uiteinde in de HDMI-converter.

    Image
    Image
  3. Steek de relevante kabels in de converter (in dit voorbeeld composietkabels) en het andere uiteinde in de televisie.

    Image
    Image
  4. Schakel je televisie in op de juiste ingang en zet de PS4 aan. Als je het Sony-logo op het scherm ziet, weet je dat het werkte.

    Je hebt misschien niet altijd een converter nodig. Sommige externe bedrijven produceren HDMI-naar-composietkabels die geen converter gebruiken. De kwaliteit kan met deze kabels niet worden gegarandeerd en u kunt audioproblemen ervaren.

Gebruik een HDMI-naar-DVI-converter

HDMI en DVI zijn beide digitale signalen, dus als je televisie of monitor een DVI-ingang heeft, zul je betere resultaten zien dan met een van de hierboven genoemde typen converters. Je zou ook verlies van audio of audio van lage kwaliteit moeten kunnen voorkomen, zoals je zou ervaren met een HDMI-naar-composiet-converter.

DVI draagt meestal geen audiosignaal, dus dit is een beetje een wisselvallige oplossing.

  1. Steek de HDMI-kabel in de PS4 en steek het andere uiteinde in de DVI-converter.
  2. Steek de DVI-kabel in de converter en steek het andere uiteinde van de DVI-kabel in het beeldscherm of de televisie.
  3. Schakel je scherm naar de juiste ingang en zet de PS4 aan. Als je het Sony-logo ziet, dan werkte het. Zet het volume hoger en test of er geluid doorkomt.

    Als geen van deze methoden werkt, overweeg dan om een nieuwe televisie aan te schaffen. HDMI-compatibele tv's zijn in prijs gedaald en kunnen voor slechts $ 20 worden gekocht via tweedehands winkels zoals Craigslist of via de Facebook-marktplaats. Hoewel ze effectief zijn, is het niet gegarandeerd dat de hierboven genoemde methoden elke keer werken. Zelfs als ze dat doen, heb je niet dezelfde kwaliteit game-ervaring met een converter die je zou hebben met een standaard verbinding.

Aanbevolen: