KML-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

KML-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
KML-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een KML-bestand is een Keyhole Markup Language-bestand.
  • Open er een met Google Earth, Merkaartor of Marble.
  • Converteren naar KMZ, CSV, GPX, enz., met enkele van diezelfde programma's of MyGeodata.

Dit artikel beschrijft wat een KML-bestand is, hoe u er een kunt openen en welke programma's er een kunnen converteren naar een formaat dat met andere software werkt.

Wat is een KML-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie. KML is een Keyhole Markup Language-bestand. KML-bestanden gebruiken XML om geografische annotaties en visualisaties uit te drukken door locaties, afbeeldingsoverlays, videolinks en modelleringsinformatie zoals lijnen, vormen, 3D-afbeeldingen en punten op te slaan.

Verschillende geospatiale softwareprogramma's gebruiken KML-bestanden, omdat het de bedoeling is om de gegevens in een formaat te zetten dat andere programma's en webservices gemakkelijk kunnen gebruiken. Dit omvatte Keyhole Earth Viewer van Keyhole, Inc. voordat Google het bedrijf in 2004 overnam en het formaat begon te gebruiken met Google Earth.

Image
Image

Hoe KML-bestanden te openen

Google Earth was het eerste programma dat KML-bestanden kon bekijken en bewerken, en het is nog steeds een van de populairste manieren om ze online te openen. Open de webpagina en gebruik het Projects menu-item (het pin-/kaartpictogram) om een KML-bestand van uw computer of Google Drive-account te laden.

Je kunt Google Earth ook vanaf je desktop gebruiken. Download Google Earth Pro en gebruik het File > Open menu om een KML-bestand te openen.

ArcGIS, Merkaartor, Blender (met de plug-in Google Earth Importer), Global Mapper en Marble kunnen ook KML-bestanden openen.

U kunt een KML-bestand ook rechtstreeks in Google Maps importeren. Dit gebeurt via uw Google My Maps-pagina wanneer u inhoud toevoegt aan een nieuwe kaartlaag. Met de kaart open, kies Import binnen een laag om een KML-bestand van je computer of Google Drive te laden. Je kunt een nieuwe laag maken met de Laag toevoegen knop.

Image
Image

Je kunt KML-bestanden ook met elke teksteditor openen, omdat het eigenlijk gewoon XML-bestanden met platte tekst zijn. U kunt elke teksteditor gebruiken, zoals Kladblok in Windows of een uit deze lijst met gratis teksteditors. Als u dit echter doet, ziet u alleen de tekstversie, die coördinaten en mogelijk afbeeldingsreferenties, kantelhoeken van de camera, tijdstempels, enz. bevat.

Een KML-bestand converteren

Als u de desktopversie van Google Earth gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het item in de sectie Places dat overeenkomt met het KML-bestand dat u hebt geopend en dat u wilt converteren naar KMZ. Kies Save Place As, en verander de Save as type formaat in KMZ

Om een KML-bestand op te slaan in een ESRI Shapefile (. SHP), GeoJSON, CSV of GPX-bestand, kunt u de MyGeodata Converter-website gebruiken. Een andere KML naar CSV-converter is te vinden op ConvertCSV.com.

MyGeodata Converter is alleen gratis voor de eerste drie conversies. Je kunt elke maand drie gratis krijgen.

Om een KML-bestand naar een ArcGIS-laag te converteren, volgt u die link voor meer informatie.

Als u uw KML-bestand naar XML wilt converteren, hoeft u eigenlijk geen conversie uit te voeren. Aangezien het formaat eigenlijk XML is (het bestand gebruikt alleen de. KML-bestandsextensie), kunt u. KML hernoemen naar. XML om het in uw XML-viewer te openen.

Meer informatie over het KML-formaat

KMZ- en ETA-bestanden zijn beide Google Earth Placemark-bestanden. KMZ-bestanden zijn echter slechts ZIP-bestanden die een KML-bestand en andere bronnen bevatten, zoals afbeeldingen, pictogrammen, modellen, overlays, enz. ETA-bestanden werden gebruikt door Earth Viewer en vroege versies van Google Earth.

Sinds 2008 maakt KML deel uit van een internationale standaard van het Open Geospatial Consortium, Inc. De volledige KML-specificatie is te zien op de KML-referentiepagina van Google.

Kan het nog steeds niet openen?

Als u uw bestand nog steeds niet kunt openen of converteren met de hierboven genoemde programma's, leest u mogelijk de bestandsextensie verkeerd. Het is mogelijk dat je te maken hebt met een bestand dat echt niets te maken heeft met het KML-formaat.

Een ander uitwisselbaar gegevensformaat voor geografie is Geography Markup Language, maar ze gebruiken de op dezelfde manier gespelde. GML-bestandsextensie.

KMR-bestanden zijn helemaal niet gerelateerd en zijn in plaats daarvan KnowledgeMill Link-bestanden die worden gebruikt door de Microsoft Outlook KnowledgeMill Filer-plug-in.

Een ander bestandsformaat dat je misschien verwart met KML is Korg Trinity/Triton Keymap of Mario Kart Wii Course Description, die beide de. KMP-bestandsextensie gebruiken en openen met respectievelijk Awave Studio en KMP Modifier van FMJ-Software.

LMK-bestanden zijn ook anders. Het zijn Sothink Logo Maker Image-bestanden die u kunt openen met Logo Maker van Sothink.

FAQ

    Hoe open je. KML-bestanden in Google Maps?

    Maak een nieuwe kaart en gebruik de functie Importeren om uw. KML-bestand te zoeken en te openen. Google Maps ondersteunt native. KML-bestanden, zoals Google Earth.

    Hoe open je. KML-bestanden in Excel?

    Dat kan niet. Maar als u de extensie van een. KML-bestand wijzigt in. XML, kunt u het bestand openen met Excel. Een simpele hernoeming is alles wat nodig is, geen goede conversie.

Aanbevolen: