AI kan de volgende generatie slimme brillen aandrijven

Inhoudsopgave:

AI kan de volgende generatie slimme brillen aandrijven
AI kan de volgende generatie slimme brillen aandrijven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Biel Glasses heeft een slimme bril ontwikkeld om de mobiliteit van slechtziende gebruikers te verbeteren.
  • Experts geloven dat slimme brillen binnenkort VR-headsets zullen overtreffen in termen van acceptatie en gebruik.
  • Deze nieuwe generatie slimme brillen zal AI samen met AR doordrenken om gebruikers een nieuw en beter perspectief te geven.
Image
Image

Slimme brillen met oortjes en microfoons behoren tot het verleden. Experts geloven dat de volgende generatie intelligente brillen kunstmatige intelligentie (AI) en augmented reality (AR) zal gebruiken om de smarts in te schakelen.

Jaume Puig, oprichter en CEO van Biel Glasses, won onlangs de HIMSS Global Patient Innovator Award voor het maken van slimme brillen die AI en mixed reality gebruiken om mensen met een verminderd gezichtsvermogen in staat te stellen zelfverzekerd door hun omgeving te navigeren.

"Producten zoals Biel-brillen zijn een opwindende ontwikkeling voor gebruikers met een slecht gezichtsvermogen", vertelde Chris Hauk, kampioen consumentenprivacy bij Pixel Privacy, via e-mail aan Lifewire. "Naarmate de technologie vordert en de headsets compacter worden, zullen slimme brillen zeker een enorm hulpmiddel zijn voor slechtziende gebruikers."

Kijk in mijn ogen

Puig, een elektrotechnisch ingenieur, en zijn vrouw Constanza Lucero, een arts, ontwierpen de slimme bril voor zijn zoon Biel, die de diagnose slechtziendheid had, waardoor dagelijkse taken een behoorlijke uitdaging voor hem waren.

Nagesynchroniseerde Biel Smart Gaze, de bril detecteert obstakels en identificeert objecten met behulp van AI. Mixed reality geeft signalen weer om gebruikers te helpen bij het navigeren door bochten, het op- en aflopen van trappen, het zien van obstakels, het vermijden van kuilen, het oversteken van straten en meer.

Het bedrijf somt de voordelen op en legt uit dat de bril is ontworpen om zich aan te passen aan de eisen van de gebruiker. "Er zijn veel verschillende ziekten die slechtziendheid veroorzaken, en elk heeft een andere invloed op het gezichtsvermogen van elke persoon. Bovendien kan de verslechtering in de loop van de tijd evolueren."

Paul Bischoff, privacyadvocaat bij Comparitech, is van mening dat de Biel-bril een revolutionaire wearable kan zijn voor mensen met een visuele beperking en een hele nieuwe generatie brillen kan inspireren voor het verbeteren van het gezichtsvermogen van normaalziende mensen die onder extreme omstandigheden werken.

"Er kunnen bepaalde banen of taken zijn waarbij het gezichtsvermogen van de gebruiker wordt belemmerd door de omgeving. Een bril zoals deze kan handig zijn bij het werken in duisternis, nevel of felle lichten", vertelde Bischoff via e-mail aan Lifewire.

Visie vergroten

Experts die Lifewire sprak, waren van mening dat, in tegenstelling tot de volledig meeslepende virtual reality (VR)-headsets, slimme brillen gebruikers tegelijkertijd een gevoel van fysieke en digitale werelden geven, wat een veel natuurlijkere ervaring oplevert. Dit is de reden waarom veel bedrijven, waaronder Google, Apple en Meta, investeren in onderzoek en ontwikkeling van de volgende generatie slimme brillen die een superieure augmented reality-ervaring zullen bieden.

Daniel Christian, eigenaar en auteur van het Learning Ecosystems-blog, is van mening dat VR nog vele jaren zal bestaan, maar dat het binnenkort zal worden overtroffen door AR in termen van acceptatie in de echte wereld.

“De wearables voor AR zullen lichter en comfortabeler zijn, zullen minder misselijkheid veroorzaken en zullen iemand in staat stellen de echte wereld om hen heen te zien,” vertelde Christian Lifewire via e-mail.

Christian gelooft ook dat AI een belangrijke rol zal spelen in de volgende generatie slimme brillen, die, in combinatie met AR, nieuwe oplossingen zullen bieden voor veelvoorkomende problemen.

Image
Image

Hauk is van mening dat slimme brillen, naast toepassingen voor slechtziende gebruikers, meerdere toepassingen kunnen hebben in technologie en wetenschap, waardoor gebruikers objecten on-the-fly kunnen vergroten, objecten kunnen identificeren zodra ze in beeld komen, of gebruikers zelfs instructies kunnen geven ze voeren hun taken uit.

Christian denkt dat objectidentificatie belangrijk zal worden en suggereert dat de technologie kan worden gebruikt om vogels en zelfs planten en bomen te identificeren terwijl de gebruiker aan het wandelen is om hen te helpen gevaarlijke soorten zoals gifsumak te vermijden.

Slimme brillen kunnen zelfs een nieuwe deur openen naar veel nieuwe toepassingen in de gezondheidszorg, vooral met de opkomst van telegeneeskunde, die kan worden ondersteund met behulp van AI-verbeterde slimme brillen voor het uitvoeren van diagnostiek op afstand.

De technologie kan ook helpen bij veiligheidsinspecties met speciaal opgeleide AI-modellen die gebruikers helpen door alle relevante informatie, zoals het identificeren van defecten, door de mixed reality-bril te leggen.

Biel Glasses suggereert zelfs dat de nieuwe generatie AI-geïnfundeerde slimme bril binnenkort door veel mensen zal worden gebruikt, zowel voor plezier als werk. “Slimme brillen zijn het draagbare apparaat van de toekomst.”

Aanbevolen: