Facebook opent activiteitentool buiten Facebook voor iedereen

Facebook opent activiteitentool buiten Facebook voor iedereen
Facebook opent activiteitentool buiten Facebook voor iedereen
Anonim

What: Facebook stelde zijn Off-Facebook Activity Tool open voor al zijn gebruikers.

Hoe: U kunt de tool gebruiken om te zien welke informatie is gedeeld vanaf andere sites en deze te verwijderen.

Waarom maakt u zich zorgen: Het is belangrijk om uw privacy te beheren, zelfs als het uw taak is om dat te doen.

We hebben allemaal die ervaring gehad waarbij we naar een paar schoenen op internet keken, alleen om advertenties voor schoenen te vinden die op onze Facebook-feed verschijnen. Het is hoe adverteerders op Facebook ons ertoe brengen dingen te kopen; het is duidelijk dat als we ernaar kijken, we eerder geneigd zijn om te kopen.

Image
Image

Nu brengt Facebook een tool, die afgelopen augustus zacht is gelanceerd, voor ons allemaal waarmee we deze informatieoverdracht kunnen beheren. Het wordt de Off-Facebook Activity Tool genoemd, het laat je zien welke dingen naar Facebook worden verzonden en verwijder ze vervolgens als je wilt.

“Vanaf vandaag is onze Off-Facebook Activity-tool beschikbaar voor mensen op Facebook over de hele wereld”, schreef Mark Zuckerberg in een blogpost. “Andere bedrijven sturen ons informatie over uw activiteit op hun sites en we gebruiken die informatie om u advertenties te tonen die voor u relevant zijn. Nu kun je een samenvatting van die informatie zien en deze van je account wissen als je dat wilt.”

Hoewel het nog steeds deel uitmaakt van het bedrijfsmodel van Facebook om deze informatie door te geven, is een tool waarmee u deze kunt beheren een mooie stap voorwaarts in de richting van transparantie en privacycontrole.

Nu kun je een samenvatting van die informatie zien en deze van je account wissen als je dat wilt.

De wereldwijde release markeert Facebook's knipoog naar Data Privacy Day, en de aankondiging bevatte ook informatie over twee andere initiatieven. De Privacy Checkup Tool heeft onlangs een update gekregen, volgens Zuckerberg, en je zult snel een andere prompt zien om het door te nemen en ervoor te zorgen dat je account zo vergrendeld is als je zou willen.

Bovendien wees Zuckerberg op de instellingen voor aanmeldingsmeldingen, die in januari 2020 zijn uitgerold. Deze kunnen u waarschuwen wanneer u zich aanmeldt bij apps, games en streamingplatforms van derden met behulp van het aanmeldingssysteem van Facebook. Omdat weten het halve werk is.

Aanbevolen: