Brother HL-L2370DW Review: budget zwart-wit werkpaard

Inhoudsopgave:

Brother HL-L2370DW Review: budget zwart-wit werkpaard
Brother HL-L2370DW Review: budget zwart-wit werkpaard
Anonim

Bottom Line

De Brother HL-L2370DW is vrij eenvoudig in vergelijking met andere zwart-witprinters op de markt, maar de simplistische benadering levert een indrukwekkende, betrouwbare printer op die elk document aankan dat je tegenkomt, en dat alles voor een fractie van een cent per afdruk.

Broer HL-L2370DW

Image
Image

We hebben de Brother HL-L2370DW gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Inkjetprinters zijn geweldig voor het afdrukken van alles, van documenten tot fotoafdrukken met een hoge resolutie, maar de realiteit is dat als u alleen documenten wilt afdrukken, u het beste kunt kiezen voor een laserprinter. Laserprinters kosten niet alleen minder per afdruk, maar zijn over het algemeen ook gemakkelijker te onderhouden op de lange termijn, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over meerdere inktpatronen elke keer dat u opraakt - u plaatst gewoon een nieuwe drum of toner cartridge en u kunt aan de slag.

Net als inkjetprinters is er geen tekort aan laserprinters op de markt, maar voor deze review heb ik een kijkje genomen in de HL-L2370DW, een zwart-wit laserprinter die draadloos kan printen en een duplexer heeft voor dubbelzijdig bedrukt. Ik heb ongeveer een maand met de printer doorgebracht om het door een marteltest van afdrukken te laten gaan, waarbij ik een kwart van de meegeleverde tonercartridge zag opgebruiken (geen gemakkelijke taak voor een laserprinter). Hieronder staan mijn gedachten, gebundeld in hun respectievelijke categorieën.

Image
Image

Ontwerp: Basis voor het beste

De HL-L2370DW heeft een vrij standaard printerontwerp, vooral wat de laserprinters van Brother betreft. Het ziet er in feite identiek uit aan zijn voorganger, met een rechthoekig ontwerp met een papierlade aan de voorzijde en een schuin gedeelte aan de bovenkant waar het papier naar buiten komt. De voorkant en zijkanten van de printer zijn verstoken van knoppen of poorten, terwijl de achterkant is voorzien van de plug-in voor de stroomadapter en een enkele USB-B-poort voor aansluiting op uw computer.

Het enige scherm op de printer is een klein LCD-scherm met één regel aan de bovenkant van het apparaat, links van de papieruitvoerlade. U kunt door het menu navigeren met behulp van de vijf knoppen onder het scherm, terwijl een speciale aan/uit-knop en Wi-Fi-knop zich links van de navigatieknoppen bevinden.

Een detail dat ik erg op prijs stel bij deze printer, is dat bijna alles vanaf de voorkant toegankelijk is. De papierlade schuift aan de voorkant naar buiten, de speciale lade met enkele invoer springt naar beneden vanaf de voorkant en de hele tonercartridge kan worden verwijderd en vervangen door de bovenste helft van de voorkant naar beneden te klappen. Het was handig om toegang tot dit alles te hebben zonder de printer om te draaien of aan de achterkant te zoeken naar verschillende laden en toegangspunten.

Configuratieproces: praktisch plug-and-play

Het instellen van de HL-L2370DW is een meestal eenvoudig proces. Na het uitpakken van de printer en het aansluiten van de printer, is de volgende stap het plaatsen van de tonercartridge aan de voorkant van het apparaat; een eenvoudig proces dankzij het hierboven genoemde eenvoudige toegangspunt en de meegeleverde instructies die illustreren hoe de tonercartridge in de printer moet worden geplaatst.

Vanaf daar is het een kwestie van de printer aansluiten op uw computer of mobiele apparaat. Een fysieke verbinding kan worden gemaakt met behulp van de USB-B-poort aan de achterkant en er is geen speciaal installatieproces vereist, behalve het toevoegen van de printer aan uw computer.

De HL-L2370DW is een absoluut sta altje en de laatste printer die je voor een lange tijd zou moeten kopen als je alleen zwart-witafdrukken nodig hebt.

Verbinding maken met de printer is iets ingewikkelder, maar is nog steeds een vrij snel proces, zolang je je lokale draadloze netwerkwachtwoord bij de hand hebt. Gebruik het ingebouwde display en de knoppen om eenvoudig naar de netwerkinstellingen te navigeren en Netwerkconfiguratie te kiezen.

Eenmaal daar scant de printer naar SSID's (netwerknamen) in de buurt en presenteert deze aan u om door te kijken. Nadat u uw SSID hebt ontdekt en geselecteerd, voert u uw wachtwoord in en bent u klaar om te gaan. Het is lastig om cijfers en letters één voor één te sorteren om uw wachtwoord in te voeren, maar het hoeft maar één keer te gebeuren, omdat de printer uw netwerk vanaf dat moment onthoudt.

Prestaties en connectiviteit: snel en betrouwbaar

Met excuses aan de bomen wiens houtpulp ik moest opofferen (en vervolgens recyclen) voor deze recensie, ik ben meer dan 500 pagina's diep in afdrukken - soms tot 60 tegelijk om de grenzen van de printer te testen - en tot nu toe gaat het maar door. Brother beweert dat het snelheden tot 30 pagina's per minuut (ppm) kan halen. Mijn testen tot nu toe hebben aangetoond dat dit precies het geval is, waarbij het enigszins varieert, afhankelijk van of ik een grafisch zwaar document of een eenvoudig tekstdocument aan het afdrukken was.

Zelfs na al deze afdrukken heb ik nog geen enkele storing gehad en tot nu toe is de afdrukkwaliteit van begin tot eind consistent geweest. Zoals hierboven vermeld, was het instellen van de Mf267dw voor draadloos gebruik redelijk eenvoudig en eenmaal verbonden met Wi-Fi, bleek het gemakkelijk om af te drukken vanaf mijn desktop, laptop en mobiele apparaten (zowel Android als iOS, met behulp van Google Cloud Print en AirPrint, respectievelijk). Ik heb de printer niet één keer opnieuw hoeven aansluiten, zelfs niet nadat we een stroomstoring hadden gehad vanwege het slechte weer in de omgeving.

Kopiëren en scannen bleek ook behoorlijk intuïtief en nuttig te zijn. Wanneer documenten in de bovenste invoer worden geladen voor automatisch kopiëren of scannen, piept de printer om u te informeren dat de documenten ver genoeg in de lade liggen. Wanneer een kopieer- of scanoptie is geselecteerd, worden de documenten automatisch doorgevoerd en uitgevoerd zoals u hebt aangegeven. Een leuke functie die ik heb opgemerkt, is dat de printer automatisch weet of het een enkel document of een stapel ervan is en de scan automatisch beëindigt wanneer er geen bronmateriaal meer is. Hoewel het triviaal lijkt, vereisen sommige all-in-ones dat u tussen pagina's op "Doorgaan" klikt, wat lastig kan zijn, vooral als het een grote stapel papier is die samen als één document moet worden gescand.

Image
Image

Bottom Line

Er is geen specifieke software vereist om af te drukken vanaf de HL-L2370DW, maar Brother biedt wel stuurprogramma's en speciale software om te downloaden voor het geval uw computer de stuurprogramma's niet automatisch voor u vindt en downloadt. Dat gezegd hebbende, bij het aansluiten op zowel mijn MacBook Pro met macOS Catalina als mijn pc met Windows 10, werd de printer onmiddellijk herkend en automatisch ingesteld via de installatiewizards met slechts een paar eenvoudige invoer.

Prijs: fantastische waarde

De HL-L2370DW is te koop voor $ 130, wat hem aan de budgetkant van Brother's laserprinterreeks plaatst. Ondanks het betaalbare prijskaartje en het simplistische ontwerp, biedt de printer solide waarde. Als u geen extra functionaliteit nodig heeft, zoals kopiëren, faxen of scannen, doet deze printer het werk zonder veel gedoe op het gebied van onderhoud en onderhoud. Zolang je hem vol papier houdt en de tonercartridges eens in de 3.000 pagina's bijvult (6.000 pagina's als je de high-capacity tonercartridge gebruikt), kun je erop rekenen dat dit ding jaren meegaat.

Zelfs na al deze afdrukken heb ik nog geen enkele storing gehad en tot nu toe is de afdrukkwaliteit van begin tot eind consistent geweest.

Brother HL-L2370DW versus HP LaserJet Pro M203dw

Brother heeft de markt voor monochrome laserprinters vrijwel in het nauw gedreven, maar HP heeft wel een aantal aanbiedingen die het overwegen waard zijn als de Brother niet is wat u zoekt. De meest vergelijkbare in HP's huidige line-up is de LaserJet Pro M203dw (zie op Amazon), een draadloze monochrome laserprinter die vrijwel identieke specificaties heeft als de Brother HL-L2370DW.

De LaserJet Pro M203dw is voorzien van bekabelde/draadloze connectiviteit, kan tot 30 pagina's per minuut printen, een papierlade voor 260 vel en dubbelzijdig printen op beide zijden van het papier. Het biedt ook de mogelijkheid om vanaf mobiele apparaten af te drukken met zowel Google Cloud Print als Apple AirPrint, waardoor het ideaal is om vanaf uw smartphone of tablet af te drukken. Ondanks vergelijkbare specificaties wordt de LaserJet Pro M203dw doorgaans verkocht voor $ 180, $ 60 meer dan waar de HL-L2370DW voor verkoopt (hoewel de HP vaak te koop is).

Moeilijk te verslaan voor de prijs en afdrukkosten

De HL-L2370DW zal geen indruk op u maken met slimme trucs of functies, maar keer op keer zal hij betrouwbare zwart-witafdrukken produceren tegen een prijs die weinig andere printers kunnen evenaren. Het instellen is eenvoudig en hoewel het wat tijd kost om het met wifi te verbinden, hoef je het maar één keer te doen, waarna het vrijwel vlekkeloos zal werken. Zelfs voor de verkoopprijs is de HL-L2370DW een absoluut koopje en de laatste printer die je voor een lange tijd zou moeten kopen als je alleen zwart-witafdrukken nodig hebt.

Specs

  • Productnaam HL-L2370DW
  • Product Merk Brother
  • Prijs $130.00
  • Productafmetingen 14 x 14,2 x 7,2 inch.
  • Kleur Grijs
  • Afdruksnelheid Tot 36ppm (letter)
  • Afdrukresolutie 600dpi
  • Ladecapaciteit 250 vel

Aanbevolen: