Hoe u een zwart-witafbeelding in kleur kunt veranderen in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe u een zwart-witafbeelding in kleur kunt veranderen in PowerPoint
Hoe u een zwart-witafbeelding in kleur kunt veranderen in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in een nieuwe PowerPoint Home > New Slide > Blank. Selecteer Insert > Pictures, voeg een afbeelding toe. Ga naar Nieuwe dia > Geselecteerde dia's dupliceren.
  • Converteer de kleurenfoto in een zwart-wit formaat: Selecteer de afbeelding en ga naar Formaat > Kleur > Verzadiging: 0%.
  • Een overgang tussen de dia's invoegen: Selecteer de kleurenfotodia > Overgangen > Fade. Selecteer Diavoorstelling > Van begin om te bekijken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zwart-witafbeeldingen in kleur kunt omzetten in uw PowerPoint-presentaties op een manier die kleurvervaging nabootst. Instructies hebben betrekking op PowerPoint 2019, 2016 en 2013; PowerPoint voor Microsoft 365; en PowerPoint voor Mac.

Importeer uw foto in PowerPoint

Om met deze PowerPoint-truc te beginnen, selecteert u de afbeelding die u wilt gebruiken, plaatst u deze op een dia en dupliceert u de dia voor het effect.

  1. Open een lege PowerPoint-presentatie.
  2. Selecteer Home.
  3. Selecteer de Nieuwe dia pijl-omlaag en kies Blank om een lege dia te openen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Insert > Pictures om het dialoogvenster Afbeelding invoegen te openen.

    Als er geen afbeelding op uw computer is opgeslagen, selecteert u Insert > Online Pictures om in Creative Commons naar een afbeelding te zoeken.

  5. Zoek de gewenste afbeelding op uw computer en selecteer Insert om deze aan de dia toe te voegen.

    Verklein indien nodig de afbeelding op de dia.

  6. Selecteer Invoegen.
  7. Selecteer de Nieuwe schuifpijl omlaag en selecteer Geselecteerde dia's dupliceren. Deze opdracht voegt een extra, identieke kopie van de geselecteerde dia in.

    Image
    Image

Converteer de eerste foto naar zwart-wit

De volgende stap is om de kleurenfoto om te zetten in een zwart-witformaat voor gebruik in de presentatie. De resulterende presentatie toont een foto die verandert van zwart-wit in kleur.

  1. De afbeelding op je eerste dia selecteren. Het tabblad Opmaakhulpmiddelen voor afbeeldingen is toegevoegd aan het lint.
  2. Select Formaat > Kleur.

    Image
    Image
  3. Selecteer Verzadiging: 0% om de afbeelding in zwart-wit te veranderen.

Verander dia's voor het kleureffect

Nu je twee dia's in je PowerPoint-presentatie hebt, één met een kleurenafbeelding en één zonder, voeg je een overgang in tussen de twee dia's. Wanneer de PowerPoint-diavoorstelling wordt uitgevoerd, lijkt het alsof de eerste zwart-witafbeelding in kleur is overgegaan.

  1. Selecteer de tweede dia met de kleurenfoto.
  2. Selecteer Overgangen.
  3. Selecteer Fade.

    Image
    Image
  4. Selecteer Preview om het resultaat te bekijken.

Gebruik animaties als alternatieve methode

Als je zin hebt in iets meer uitdaging, converteer dan je foto van zwart-wit naar kleur zonder dat je twee dubbele dia's nodig hebt met behulp van animatie. Nadat u uw afbeelding op de eerste dia hebt ingevoegd, volgt u in plaats daarvan deze instructies:

  1. Kopieer de foto en plak deze bovenop de eerste foto. Zorg ervoor dat deze tweede afbeelding perfect over de eerste afbeelding wordt geplaatst.
  2. Converteer de bovenste foto naar zwart-wit.
  3. Selecteer Animations en kies Fade.

    Image
    Image

    Om het effect van de overgang te vertragen, selecteert u de Duur omlaag pijl.

  4. Selecteer Preview om het resultaat te bekijken.

Bekijk de truc in PowerPoint

Om de kleurconversietruc in uw PowerPoint-presentatie te testen, selecteert u Diavoorstelling > Vanaf het begin Terwijl u uw diavoorstelling bekijkt, U ziet het effect tussen de twee dia's verschijnen, waardoor de illusie ontstaat dat de zwart-witfoto in kleur tot leven wordt gebracht.

Tips voor foto's in PowerPoint

Optimaliseer uw foto's tot het beoogde formaat voordat u ze in uw diavoorstelling invoegt. Deze oefening verkleint zowel de visuele grootte als de bestandsgrootte van de foto's.

PowerPoint-dia's zijn er in twee standaardformaten: Standaard (4:3) en Breedbeeld (16:9). Gebruik het standaardformaat voor programma's op het scherm en de grootte van afbeeldingen is 10 inch breed en 7.5 centimeter hoog. Gebruik Breedbeeld bij het weergeven van uw diavoorstelling op een breedbeeldapparaat en formaat van afbeeldingen tot 13,3 inch breed en 7,5 inch hoog.

Als uw afbeelding groter is dan de schermgrootte, past PowerPoint automatisch de afbeelding aan zodat deze in de dia past.

Aanbevolen: