Canon MAXIFY MB5420 Review: een betaalbare werkpaard AIO-printer

Inhoudsopgave:

Canon MAXIFY MB5420 Review: een betaalbare werkpaard AIO-printer
Canon MAXIFY MB5420 Review: een betaalbare werkpaard AIO-printer
Anonim

Bottom Line

De Canon MAXIFY MB5420 is een all-in-one inkjet voor grote volumes die geweldig is voor gebruik in kleine bedrijven, met een fatsoenlijk prijskaartje, snel printen en betaalbare bedrijfskosten.

Canon MAXIFY MB5420-printer

Image
Image

We hebben de Canon MAXIFY MB5420 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Canon MAXIFY MB5420 is een heavy-duty alles-in-één inkjetprinter die is gebouwd voor kleine kantoren en zakelijk gebruik. Het beschikt over twee grote papierladen, optionele inktcartridges met hoog volume voor voordelige gebruikskosten en enkele indrukwekkende functies die het leven in een klein kantoor of zakelijke omgeving een beetje gemakkelijker kunnen maken.

Ik heb een MAXIFY MB5420 uit de doos gehaald en ongeveer acht uur getest, waarbij ik alles heb gecontroleerd, van het gemak van installatie en gebruik, afdrukkwaliteit en -snelheid, scan- en kopieermogelijkheden en zelfs bedrijfskosten. Als u geïnteresseerd bent in een betaalbaar werkpaard voor kantoor- of zakelijk gebruik, is deze printer het onderzoeken waard.

Image
Image

Ontwerp: groot en omvangrijk, maar gebouwd voor intensief gebruik

De Canon MAXIFY MB5420 is groot voor een alles-in-één inkjetprinter. Het is zo groot dat je twee willekeurige printers in Canon's PIXMA-lijn op elkaar zou moeten stapelen om de weegschaal tegen dit beest te laten vallen.

De algehele ontwerpesthetiek is vergelijkbaar met die van Canon's andere AIO-printers, met dezelfde vierkante rechthoekige voetafdruk en afgeronde randen die je vrijwel zeker eerder hebt gezien. De grootte en het gewicht van het apparaat bieden het echter enige autoriteit. Dit ziet eruit en voelt aan als een printer die de belasting aankan in een klein kantoor of zelfs een zakelijke omgeving.

De bovenkant van de MAXIFY MB5420 heeft een opklapbare klep die zowel de automatische documentinvoer (ADF) verbergt als helpt bij het hanteren van papier. Documenten kunnen, eenmaal gekopieerd, worden verzameld via een inkeping onder de ADF die geen deksel heeft.

Het bedieningspaneel bevindt zich op een schuin oppervlak recht voor de ADF en heeft een groot kleurentouchscreen dat een enorme verbetering is ten opzichte van de stoet van fysieke knoppen en displays met twee regels die te zien zijn in Canon's PIXMA-lijn. Het touchscreen vertegenwoordigt uw primaire manier van interactie met de printer, maar er zijn ook een handvol fysieke knoppen.

Image
Image

De ADF en het bedieningspaneel komen omhoog om een flatbedscanner te onthullen. Daaronder klapt een groot paneel naar beneden om toegang tot de binnenkant van de printer te onthullen voor gemakkelijke toegang om papierstoringen te verwijderen en de inkt te vervangen. Om u bij die specifieke taak te helpen, is de MB5420 voorzien van een permanent geïnstalleerde handleiding en een tabblad voor snelle verwijdering, waardoor het verwijderen van oude inktcartridges eenvoudig wordt en ervoor wordt gezorgd dat u nooit een cartridge verkeerd installeert.

Een uitschuifbare lade bevindt zich onder het hoofdtoegangspaneel, dat u kunt uitklappen om documenten vast te houden terwijl ze worden afgedrukt. Deze lade doet ook dienst als deksel voor de eerste papierlade, die er direct onder zit. Deze lade is verstelbaar en als u deze instelt op A4-papier, steekt deze een beetje uit de behuizing van de printer. Een tweede lade zit onder de eerste en het werkt precies op dezelfde manier.

De MAXIFY MB5420 heeft een enkele USB Type A-connector aan de voorkant, die zich net links van de papierladen bevindt, en kan rechtstreeks vanaf USB-sticks afdrukken. De rest van de connectoren bevinden zich allemaal aan de achterkant, inclusief een USB Type B-connector, Ethernet, FAX en zelfs een pass-through-aansluiting voor een vaste telefoon.

Het is zo groot dat je twee willekeurige printers in Canon's PIXMA-lijn op elkaar zou moeten stapelen om de weegschaal tegen dit beest te laten kantelen.

Configuratieproces: eenvoudig maar duurt lang om op te starten

Het instellen van de MAXIFY MB5420 is vrij pijnloos. De procedure is vrijwel hetzelfde als bij elke Canon inkjet AIO, te beginnen met het verwijderen van verpakkingstape en een paar plastic stukjes die bedoeld zijn om te voorkomen dat dingen tijdens het transport gaan schuiven. Instructies op het kleurendisplay leiden u door de procedure om ervoor te zorgen dat u niets mist.

Wanneer u het deel van het installatieproces bereikt waar het tijd is om de inkt te plaatsen, verschuift de printer automatisch de printkop naar links, in lijn met de handige gids die ik eerder noemde. Hierdoor kunt u eenvoudig de eerste inktcartridge plaatsen, zodat deze op één lijn ligt en op zijn plaats klikt. Zodra dat is geïnstalleerd, verschuift de printkop verder naar links en herha alt u het proces totdat alle vier de cartridges zijn geïnstalleerd.

Er zijn een paar manieren om de MAXIFY MB5420 op je netwerk aan te sluiten, inclusief een directe Ethernet-verbinding, maar ik heb gekozen voor het gebruik van de Canon PRINT-app. Nadat u de inkt hebt geïnstalleerd, biedt de printer u de mogelijkheid om de installatie te voltooien met een pc of telefoon. De printer gaat nu naar een vindbare modus, zodat u deze kunt vinden via de Canon PRINT-app op uw telefoon en verbinding kunt maken met uw Wi-Fi-netwerk.

Mijn enige klacht over het installatieproces is dat het zo lang duurde. Nadat de installatie met mijn telefoon was voltooid, bleef de printer nog minstens vijf minuten bezig met het verplaatsen van de printkop en zijn ding doen voordat hij klaar was om een testafdruk uit te voeren, en hij was pas een tijdje daarna klaar voor mijn eigen afdrukken dat.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: goede tekst, afbeeldingen en foto's, maar geen randloze optie

Bij het afdrukken van mijn monochrome Word-documenten en PDF's, produceert de MAXIFY MB5420 scherpe tekst die zeer duidelijk en leesbaar was, zelfs bij kleine formaten. Het is niet echt laserkwaliteit, maar het komt heel dichtbij. Monochrome afbeeldingen waren even helder en ik was ook onder de indruk van de algehele kwaliteit bij het afdrukken van afbeeldingen in kleur, hoewel ze behoorlijk vervaagd waren wanneer ze op normaal papier werden afgedrukt.

De MAXIFY MB5420 is een zakelijke machine in hart en nieren, geen fotoprinter, maar hij produceerde daar ook verrassend hoogwaardige resultaten. Mijn testafdrukken kwamen allemaal vrij goed uit wanneer ze op glanzend fotopapier werden afgedrukt, met een hoog detailniveau en een geweldige kleurverzadiging.

Het enige echte probleem is dat deze printer geen randloze foto's kan afdrukken. Dat is misschien geen dealbreaker, aangezien deze printer echt bedoeld is voor kantoor- en zakelijk gebruik en niet wordt gefactureerd als fotoprinter, maar het is een beetje een teleurstelling. De kwaliteit van de fotoafdrukken is meer dan acceptabel, dus het zou mooi zijn als het ze randloos zou kunnen afdrukken.

Afdruksnelheid: snel afdrukken in zowel zwart-wit als kleur

Canon beschouwt dit als een kleine kantoor- en zakelijke machine en schat het op 24 pagina's per minuut (ppm) in zwart-wit en 15,5 ppm in kleur. Ik was niet in staat om die resultaten helemaal te bereiken, maar ik deed het met een snelheid van 21 ppm bij het uitvoeren van mijn testsuite van monochrome documenten en 10 ppm bij het afdrukken van documenten die voornamelijk uit kleurenafbeeldingen bestonden.

De afdruksnelheden waren redelijk gemiddeld bij het afdrukken van kleurenfoto's op glanzend papier, maar ik verwacht niet dat iemand dit apparaat echt voor dat doel zal kopen, omdat het niet eens randloos kan afdrukken.

Scannen en kopiëren: Single-pass dubbelzijdig scannen, maar het is niet de snelste

De MAXIFY MB5420 biedt dubbelzijdig scannen in één doorgang, een fantastische functie die bij veel inkjet all-in-one printers ontbreekt. Met deze functie kunt u een stapel dubbelzijdige documenten in de ADF plaatsen en beide zijden van elk document kopiëren of scannen zonder dat u elke pagina handmatig hoeft om te draaien, wat een enorme tijdbesparing oplevert.

De printer zelf is ook in staat tot automatisch dubbelzijdig afdrukken, zodat u een set dubbelzijdige documenten op een volledig geautomatiseerde manier kunt kopiëren, zonder dat u tijdens het proces handmatig met de machine hoeft te communiceren.

Hoewel de scan- en kopieerkwaliteit beide indrukwekkend waren, inclusief de mogelijkheid van de MAXIFY MB5420 om kleurenafbeeldingen en kleurenfoto's te scannen, zijn de kopieer- en scansnelheden redelijk gemiddeld. De single-pass duplex scanner versnelt de zaken voor dubbelzijdige documenten, maar verder is het redelijk gemiddeld.

De MAXIFY MB5420 gebruikt inktcartridges, maar de gebruikskosten zijn redelijk betaalbaar.

Bedrijfskosten: Fatsoenlijke bedrijfskosten met optionele cartridges met hoge capaciteit

De MAXIFY MB5420 gebruikt inktcartridges, maar de gebruikskosten zijn redelijk betaalbaar. Standaard zwarte inktcartridges hebben een adviesprijs van $ 30 en zijn geschikt voor maximaal 1.000 pagina's. Zwarte inktcartridges met hoge capaciteit hebben een adviesprijs van $ 37 en kunnen tot 2.500 pagina's afdrukken voor slechts $ 0.014 per monochrome pagina.

Kleurencartridges zijn even zuinig, met standaardcartridges met een adviesprijs van $ 24,99 en cartridges met een hoge capaciteit met een adviesprijs van $ 28.

Connectiviteit: fatsoenlijke connectiviteitsopties met enkele gaten

De MAXIFY MB5420 beschikt over een redelijk volledige reeks connectiviteitsopties, waaronder een Ethernet-poort voor bedrade verbindingen, USB Type B-poort voor bedrade verbindingen, Wi-Fi-connectiviteit en ondersteuning voor AirPrint, Cloud Print, Mopria en de Canon PRINT-app. Het heeft geen ondersteuning voor Wi-Fi Direct en Near Field Communications (NFC), maar ik kon het zonder problemen instellen met de Canon PRINT-app om rechtstreeks vanaf mijn telefoon draadloos te printen.

De MB5420 heeft ook een USB Type A-poort aan de voorkant, die u kunt gebruiken om een USB-stick aan te sluiten. Het is in staat om rechtstreeks vanaf USB-sticks af te drukken voor een beetje extra gemak. Het heeft geen SD-kaartlezer, maar je hebt beide niet echt nodig.

Papierverwerking: goed uitgerust voor zwaar gebruik

Canon beoordeelt deze printer als geschikt voor maximaal negen gebruikers in een kantoor- of zakelijke omgeving die doorgaans een paar duizend pagina's per maand afdrukt, met een maximale piekbelasting van 30.000 pagina's per maand. Om dat doel te bereiken, beschikt de MB5420 over twee grote papierladen.

Elke papierlade kan maximaal 250 vellen gewoon papier bevatten, letter of legal, wat neerkomt op een volledige riem. U kunt er ook voor kiezen om maximaal 20 vellen fotopapier in de bovenste cassette te plaatsen. De onderste lade is niet geschikt voor fotopapier.

Prijs: Fatsoenlijke prijs voor kantoor- en zakelijk gebruik

Met een adviesprijs van $ 330 en een straatprijs die meestal ongeveer $ 50 lager is, is de MAXIFY MB5420 een duur apparaat als je op zoek bent naar een printer voor thuis of zelfs voor een thuiskantoor. Als u op zoek bent naar een heavy-duty AIO-inkjet die geschikt is voor ongeveer negen gebruikers in een kantoor- of zakelijke omgeving, biedt dit een veel betere deal. Hij is nog steeds geschikt voor thuisgebruik in beperkte omstandigheden, zoals wanneer u om wat voor reden dan ook meer dan 2.000 pagina's per maand moet afdrukken, maar deze printer is echt gebouwd voor kleine kantoren en bedrijven.

Mijn enige echte klacht over het ophangen van dit prijskaartje aan deze printer is het feit dat hij geen foto's zonder rand kan afdrukken. Het is duidelijk geen speciale fotoprinter, en één printer kan nooit overal perfect in zijn, maar voor deze prijs zou het leuk zijn als de MB5420 dubbel werk zou kunnen doen als een echte fotoprinter, vooral omdat de kwaliteit zo goed is.

Canon MAXIFY MB5420 vs. Canon PIXMA G6020

Met een typische straatprijs van ongeveer $ 230, is de PIXMA G6020 (View on Best Buy) iets goedkoper geprijsd dan de MAXIFY MB5420. Deze MegaTank-printer is een vertegenwoordiger van Canon's meer consumentgerichte PIXMA-lijn, maar het is het overwegen waard als alternatief als je geen kantoor of bedrijf hebt dat de indrukwekkende werkcyclus van de MB5420 vereist.

Het grootste verschil tussen deze printers is dat de PIXMA-eenheid geen ADF heeft, terwijl de MB5420 een ADF heeft die in staat is tot single-pass duplexing. Dat ene feit maakt de MB5420 een betere keuze voor de meeste kantoor- en zakelijke omgevingen.

De PIXMA G6020 is aanzienlijk goedkoper in gebruik, dankzij het gebruik van inkttanks en bulkinkt in plaats van vervangbare cartridges. Het biedt ook een fantastische afdrukkwaliteit in zwart-wit, kleur en foto's, samen met de mogelijkheid om full-bleed prints en randloze foto's te genereren. Dus als je op zoek bent naar een voordelige printer met die mogelijkheden, en je hebt geen automatische documentinvoer nodig, dan is de PIXMA G6020 het bekijken waard.

Een uitstekende printer voor grote volumes in kleine kantoren en bedrijven

De MAXIFY MB5420 is een fantastische keuze voor elk klein kantoor of bedrijf dat een hoog printvolume nodig heeft, dankzij de single-pass duplex scanner, de royale papiercapaciteit en de indrukwekkende piekbelastingscyclus. Dit is niet de printer voor jou als je absoluut foto's zonder rand wilt afdrukken, maar het is absoluut de moeite waard om te kijken voor de meeste kleine kantoren en zakelijke omgevingen waar je geen foto's hoeft te printen.

Specs

  • Productnaam MAXIFY MB5420 Printer
  • Product Merk Canon
  • MPN 0971C002
  • Prijs $329.99
  • Productafmetingen 18,1 x 18,3 x 13,9 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS, iOS, Android
  • Type printer Inkjet AIO
  • Patronen 4x (zwart, cyaan, magenta, geel)
  • Duplex printen Printen en scannen
  • Ondersteunde papierformaten 4" x 6", 5" x 7", 8" x 10", Letter, Legal, V. S. 10 Enveloppen
  • Connectiviteitsopties Ethernet, Wi-Fi, USB, AirPrint, Cloud Print, Mopria, Canon PRINT-app

Aanbevolen: