Hoe het te repareren wanneer uw Roku-scherm zwart is

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer uw Roku-scherm zwart is
Hoe het te repareren wanneer uw Roku-scherm zwart is
Anonim

De reden voor een zwart Roku-scherm kan zo tam zijn als een losse kabel of verkeerde invoerselectie, tot iets extremers zoals een waardeloos tv-scherm. Hieronder vindt u verschillende stappen voor probleemoplossing om u te helpen begrijpen hoe u de afbeelding terugkrijgt.

Waarom toont mijn Roku een zwart scherm?

De reden voor een zwart scherm op een Roku kan het apparaat zelf of je tv zijn. Identificeren welke u moet aanpakken, zal het verschil maken bij het oplossen van problemen.

Als de tv verder goed werkt, en alleen de Roku een zwart scherm heeft, dan is het de Roku die probleemoplossing nodig heeft, en de meeste van de onderstaande tips zullen nuttig zijn. Als je het zwarte scherm vindt terwijl je het streamingapparaat gebruikt, maar het probleem ligt bij de tv, dan hebben we daar ook hulp voor.

Wat doe je als je Roku-scherm zwart wordt?

Volg deze stappen voor probleemoplossing in volgorde, zelfs als u denkt dat een of twee ervan niet nodig zijn. De gemakkelijker in te vullen tips staan bovenaan in deze lijst en kunnen uw Roku veel sneller weer aan het werk krijgen dan enkele meer gedetailleerde stappen.

Sommige van deze ideeën zijn alleen relevant voor set-top Rokus, terwijl andere geschikt zijn voor tv's met ingebouwde Roku.

  1. Start de Roku opnieuw op. Als de Roku geen beeld heeft om toegang te krijgen tot de menu's, kunt u dat het beste doen door de voedingskabel los te koppelen (wacht enkele seconden) en vervolgens weer aan te sluiten.

    Voor tv's met Roku aan de binnenkant: zet de tv zelf uit en weer aan.

  2. Krijg toegang tot de achterkant van de tv en zorg ervoor dat alle kabels die door de Roku worden gebruikt goed zijn aangesloten. Deze moet gemakkelijk te vinden zijn als je stap 1 hebt voltooid.

    Druk het apparaat stevig in de videopoort en zorg ervoor dat de voedingskabel goed op zijn plaats zit. Voor het oplossen van problemen is het het beste om de voedingskabel aan te sluiten op een stopcontact met de voedingsadapter die bij de Roku is geleverd (d.w.z. gebruik niet de USB-poort van uw tv).

    Image
    Image

    Dit is een uitstekend moment om de bekabeling terug te brengen tot de essentie. Verwijder alles wat je kunt om een schone verbinding te maken: HDMI-verlengkabel, adapter of een ander apparaat dat is aangesloten tussen de Roku en de tv. Het zal helpen om die items als de oorzaak van het schermprobleem te elimineren.

  3. Zorg ervoor dat de tv op de juiste ingang staat. De Roku wordt aangesloten op een van de videopoorten op uw tv, dus de enige manier om hem te gebruiken is door de tv naar de juiste bron te leiden via de Input/Source -knop op de afstandsbediening van je tv.

    Image
    Image

    De meeste tv's hebben een paar invoeropties (bijvoorbeeld HDMI 1 en 2). Doorloop ze indien nodig en wacht enkele seconden nadat u ze allemaal hebt gekozen totdat de Roku op het scherm wordt weergegeven.

  4. Reset je Roku door de RESET-knop op het apparaat ingedrukt te houden.

    U kunt ook op de Home-knop op de afstandsbediening drukken en vervolgens naar Settings > System gaan> Geavanceerde systeeminstellingen > Fabrieksreset.

    Resetten zal de software herstellen naar de fabrieksinstellingen, wat het probleem met het zwarte scherm zou kunnen oplossen. Aangezien er echter geen beeld is, is de enige optie om een harde reset uit te voeren; (zie reset-link hierboven).

  5. Problemen oplossen als een HDMI-verbindingsprobleem. Er zijn twee dingen die u moet doen:

    • Probeer een andere HDMI-poort. Als er andere beschikbare poorten aan de achterkant van uw tv zijn, sluit u de Roku aan op een van deze poorten en herha alt u stap 3. De fysieke connector op de tv kan slecht zijn, maar die ernaast werkt mogelijk prima.
    • Probeer een andere HDMI-kabel. Als er geen beeld en geen geluid is, kan de kabel de oorzaak zijn.

  6. Als de menu-items zichtbaar zijn, maar de Roku is alleen zwart wanneer een video probeert af te spelen, is dit een specifiek probleem dat op twee manieren is opgelost:

    • Installeer het niet-werkende kanaal opnieuw. Als Roku bijvoorbeeld geen YouTube-video's afspeelt, maar alle andere aspecten goed werken, verwijdert u de YouTube-app en installeert u deze opnieuw.
    • Problemen oplossen voor traag internet. Een werkende Roku die geen video streamt (of het niet erg goed zal doen) is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een overvol netwerk. Het stoppen van netwerkactiviteit van uw andere apparaten is de meest haalbare oplossing.

  7. Probeer de Roku indien mogelijk op een andere tv te gebruiken. Als dat niet werkt, moet de Roku zelf naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen (of neem contact op met Roku om te vragen of u hem kunt retourneren).

    Als het op de andere tv werkt, moet je dit als een tv-probleem aanpakken; ga verder met deze stappen.

  8. Op dit moment heb je bevestigd dat de Roku werkt, maar je tv niet.
  9. Als de Roku geluid heeft maar geen beeld (misschien hoor je de afstandsbediening klikken door menu-items), is er mogelijk een probleem met de manier waarop het apparaat de resolutie-instellingen van je tv verwerkt.

    Probeer een van de beeldinstellingen op je tv te wijzigen (met de afstandsbediening van de tv), zoals de overscan in-/uitschakelen of het zoomniveau aanpassen. Sommige gebruikers hebben het geluk gehad om het zwarte scherm van Roku op deze manier om te keren.

    Als er een foto is nadat je dit hebt gedaan, verander dan de resolutie op de Roku naar iets anders. Probeer bijvoorbeeld eerst Auto detect als dat nog niet is gekozen. Als dat niet werkt, probeer dan 720p TV (speel wat met deze opties totdat een ervan werkt).

    Image
    Image

FAQ

    Waarom is mijn Roku-scherm groen?

    Als je een groen, blauw of paars scherm ziet wanneer je tv probeert te kijken met je Roku, controleer dan eerst de verbindingen op de televisie en het apparaat om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn. Stel vervolgens de Roku opnieuw in. Probeer tot slot een andere HDMI-kabel te gebruiken, aangezien een defecte kabel ook een groen scherm kan veroorzaken.

    Wat moet ik doen als mijn Roku vastzit op het laadscherm?

    Als je tv vastloopt op het laadscherm of niet verder komt dan de stuiterende letters, probeer dan de Roku opnieuw in te stellen met de afstandsbediening. Druk vijf keer op de Home knop, dan de Up pijl één keer, de Rewind knop twee keer, en de Snel vooruit knop tweemaal. Het kan even duren, maar de Roku zou opnieuw moeten opstarten.

Aanbevolen: