De 11 beste Android-paaseieren

Inhoudsopgave:

De 11 beste Android-paaseieren
De 11 beste Android-paaseieren
Anonim

Elke versie van Android sinds Gingerbread (versie 2.3) heeft een paasei met betrekking tot zijn naam. Het bevindt zich altijd op dezelfde plaats, onder het Android-versienummer in de instellingen van uw apparaat. Hoe u daar komt, verschilt van apparaat tot apparaat, maar wordt meestal vermeld onder Instellingen > Systeem > Over de telefoonVaak is het eenvoudiger om gewoon te zoeken naar "Android-versie" in Instellingen. Zodra je het Android-versienummer ziet, tik je er herhaaldelijk op en het paasei wordt onthuld.

Image
Image

Diane Hackborn begon de paaseierentraditie. Ze was een Android Framework-teamleider en ze was bevriend met een lokale artiest genaamd Jack Larson. Larsons specialiteit was het schilderen van portretten van zombies. Hackborn dacht dat het leuk zou zijn om ergens een schilderij van hem in Android te verbergen. Zo werd de traditie van paaseieren geboren.

Paaseieren zijn door de jaren heen veranderd. Soms zijn het eenvoudige afbeeldingen; andere keren zijn het games of mini-apps die goed zijn om de tijd te doden. Sinds Android Honeycomb zijn ze allemaal ontworpen door Google-softwareontwikkelaar Dan Sandler.

Deze lijst wordt verder bijgewerkt als er nieuwe versies van Android uitkomen, met het meest recente paasei eerst.

Android 10 (voorheen bekend als Android Q)

Image
Image

Android 10 heeft twee leuke paaseieren. Op het moment van schrijven is de definitieve versie van Android 10 nog niet openbaar gemaakt, maar in de Beta 6-build van Android 10 (en alleen op bepaalde hardware) is het paasei een zwart-grijs scherm met de tekst "Android 10 " in witte letters. Je kunt de stukjes verplaatsen en "Android Q" spellen door de 1 en 0 te gebruiken om dezelfde letter Q te vormen die Google in veel van zijn branding heeft gebruikt. Als je herhaaldelijk op het scherm tikt, word je naar een Picross-puzzel geleid die, wanneer voltooid, gepixelde Android-systeembedieningen weergeeft, zoals een volumepictogram. Het is momenteel niet bekend hoeveel Picross-puzzels er in het paasei zijn ingebouwd.

Android Pie (9.0)

Image
Image

Android Pie's paasei is vrij saai in het grote geheel van dingen. Op sommige telefoons is het eerste en enige ei dat je ziet een enigszins psychedelische letter P met ringen die zich eromheen uitzetten en samentrekken. Je kunt knijpen om in en uit te zoomen, maar dat is de omvang van de gebruikersinteractie. Als je op sommige telefoons herhaaldelijk op de animatie tikt, krijg je een rudimentaire teken-app. Er is niet veel aan de teken-app - alleen een kleurkiezer en wat rudimentaire drukgevoeligheid. Maar het is leuk om mee te spelen. Dit tweede paasei ging oorspronkelijk alleen naar Pixel-telefoons, maar werd uitgebreid naar andere hardware, maar niet naar alle telefoons.

Android Oreo (8.0)

Image
Image

Android Oreo's paasei heeft een schattige verrassing. Nadat je op de Android-versie hebt getikt, krijg je een oreo-cookie te zien met een Android-logo erop. Tikken op het koekje doet niets, maar als je tikt en vasthoudt, schakelt de scène over naar een oceaanomgeving met een kleine octopus met Android-kop die rondzwemt en rondzwemt. Je kunt de Octodroid rondslepen en hem zien zweven. Dat is de omvang van de interactie, maar het is super schattig!

Android Nougat (7.0)

Image
Image

Android Nougat heeft misschien wel het leukste paasei van allemaal. Het komt in de vorm van een spel genaamd Android Neko, gebaseerd op een spel voor het verzamelen van kittens in Japan genaamd Neko Atsume. Het is vrij ingewikkeld om te activeren.

Eerst moet je naar het typische paasei-scherm gaan dat slechts een gestileerde letter N was. Als je lang op de N tikt, krijg je een kleine kattenemoji onder de "N". Tik daarop om het spel te activeren. Voeg vervolgens een Snelle instelling met de naam Android Easter Egg toe aan uw paneel Snelle instellingen. Tik op dat nieuwe pictogram om een selectie van voedsel te krijgen om een kat te voeren. Tik op het gewenste item.

Uiteindelijk zal dit een virtuele kat aanvallen die je vangt en verzamelt. Je kunt zoveel katten hernoemen, delen, verwijderen of verzamelen als je wilt. Dit paasei is zo populair dat het is uitgegroeid tot een verzameling games die je vandaag nog kunt downloaden uit de Play Store.

Android Marshmallow (6.0)

Image
Image

Android Marshmallow's Easter Egg begint als een simpele Marshmallow met Android-antennes. Als je lang op de marshmallow tikt, begint het plezier. Net als Lollipop heeft Android Marshmallow een spel in 'flappy-bird'-stijl waarin je je een weg baant (fladderend) door stokken met marshamallows aan het uiteinde ervan. Als bonus kun je op het plus-symbool bovenaan het scherm tikken en maximaal vijf van je vrienden op hetzelfde scherm laten meespelen, wat zeker niet verwarrend is.

Android Lollipop (5.0)

Image
Image

Android Lollipop brengt ons de eerste iteratie van het "Flappy bird" paasei, maar pas na een beetje graven. Het eerste ei dat je krijgt is een afbeelding van een lolly met het woord "lolly" erop gedrukt. Tik op de lolly om de kleur van het snoep te veranderen. Tik lang op de lolly om het spel te openen. Tik op het scherm om te starten en omhoog te gaan, laat los om naar beneden te gaan. Vlieg tussen de lolly's door. Veel succes!

Android Kit Kat (4.4)

Image
Image

In die tijd was Android Kit Kat de eerste samenwerking van Google met een bekend snoepmerk. Als zodanig is het geen verrassing dat een van zijn paaseieren dat weerspiegelt. Het eerste paasei dat je krijgt, is een eenvoudige letter K die draait als je erop tikt. Tik lang en je ziet een Android Kit Kat-logo in dezelfde letters op het Kit Kat-snoepje. Nog een lange tik geeft je een klein spel dat bestaat uit tegels van verschillende grootte met logo's van eerdere versies van Android. Tik op de tegels en kijk hoe ze willekeurig over het bord bewegen.

Android Jelly Bean (4.1)

Image
Image

Android 4.1 Jelly bean brengt een van de schattigste paaseieren naar het gezin. Het eerste ei is gewoon een grote lachende jelly bean met antennes in Android-stijl. Een lange tik brengt je naar een scherm vol kleinere jelly beans die je over het scherm kunt gooien om de tijd te doden.

Verder was Android Jelly Bean destijds het eerste paasei dat systeembrede functionaliteit in de telefoon integreerde. Als je lang op de minigame tikt, kom je terecht in wat destijds "Daydream-instellingen" heette. Dit is de oorsprong van de schermbeveiligingsfunctionaliteit in alle toekomstige versies van Android. Later verhuisde de naam Daydream naar de virtual reality-headset van Google.

Android Ice Cream Sandwich (4.0)

Image
Image

Het paasei van Android Ice Cream Sandwich toont een eenvoudige afbeelding van een Bugdroid (het groene robotlogo) gecombineerd met een Ice Cream Sandwich. Door lang op de bug-droid te tikken, wordt deze groter totdat deze het scherm vult. Plotseling is de telefoon gevuld met ijssandwich-bugdroids die over het scherm vliegen, vergelijkbaar met de Nyan Cat-meme die destijds populair was.

Android Honingraat (3.0)

Image
Image

Android Honeycomb is de enige versie van Android die exclusief voor de tablet is ontwikkeld en geeft een frisse kijk op de grote afgeschermde apparaten. Dat jaar (eigenlijk december van het jaar daarvoor) zag ook de release van de film Tron Legacy, en Android's easter egg krijgt die look - een futuristische mashup van een bug droid en een honingbij. Als je op de bugbee tikt, krijg je een woordballon met het woord REZZZZZZZZ erin. 'Rezzing' is een term die in de film wordt gebruikt en betekent 'een object maken'.

Android Gingerbread (2.3)

Image
Image

Android Gingerbread begon het allemaal. Op dit paasei-schilderij staat een bugdroid naast een zombie-peperkoekmannetje. De twee worden omringd door andere zombies die allemaal praten op (vermoedelijk Android) telefoons. Er zijn geen andere gebruikersinteracties of diepere niveaus in dit paasei.

Aanbevolen: