3 Beste gratis antivirus-apps voor Android-telefoons

Inhoudsopgave:

3 Beste gratis antivirus-apps voor Android-telefoons
3 Beste gratis antivirus-apps voor Android-telefoons
Anonim

Een antivirus-app voor uw Android-apparaat kan virussen, Trojaanse paarden, kwaadaardige URL's, geïnfecteerde SD-kaarten en andere soorten mobiele malware opschonen en uw privacy beschermen tegen andere bedreigingen zoals spyware of onjuiste app-machtigingen.

Gelukkig hoeft een echt geweldige gratis antivirus-app je niet ook te raken met prestatieproblemen die je zou verwachten van tools zoals deze, zoals opgeblazen RAM-gebruik, overmatige bandbreedte, enz. We hebben deze specifieke apps geselecteerd omdat ze blinken uit met betrekking tot bruikbaarheid, systeemresourcevereisten, gebruikersrecensies en functieset.

Wilt u antivirusbescherming op uw andere apparaten? Bekijk ook onze gratis antivirusprogramma's voor Windows!

Hier zijn de drie beste antivirus-apps voor Android, elk met hun eigen unieke voordelen:

Avira Security Antivirus

Image
Image

Avira's antivirus-app doet wat alle AV-apps zouden moeten doen: apps automatisch scannen op malware, controleren op bedreigingen op externe opslagapparaten, laten zien welke apps toegang hebben tot uw privé-informatie en zeer eenvoudig te gebruiken.

Het kan elke keer dat u de verbinding met een computer verbreekt scannen en geplande scans eenmaal per dag, elke dag starten. Als dat niet genoeg voor je is, kun je altijd een handmatige scan starten wanneer je wilt controleren op malware zoals adware, riskware, ransomware en mogelijk ongewenste programma's.

Wanneer bedreigingen worden gevonden, wordt u gewaarschuwd voor het type bedreiging (riskware, PUP, enz.) en hebt u de mogelijkheid om ze te negeren of ze ter plekke te verwijderen.

Hier zijn enkele andere dingen waartoe de app van Avira in staat is: bijgewerkte apps worden opnieuw gescand wanneer ze klaar zijn met updaten om ervoor te zorgen dat nieuwe bestanden niet worden geïnfecteerd; je bepa alt of bestanden en/of apps worden gescand; meldingen weergeven wanneer bedreigingen handig worden gevonden, zodat u niet elke keer wordt gebombardeerd met berichten als het apparaat schoon wordt gevonden; met een antidiefst altool kunt u uw apparaat op afstand vinden of vergrendelen of wissen; apps met bevoorrechte toegang tot uw informatie zijn gecategoriseerd op risiconiveau; een sectie Activiteit toont een geschiedenis van wat Avira heeft gedaan en wat het vindt; Overlaadbeveiliging kan u eraan herinneren het apparaat los te koppelen wanneer het volledig is opgeladen; en de Identity Safeguard-functie controleert bedrijfsinbreuken om te zien of uw e-mail in een van hen is opgenomen.

Deze gratis versie lijkt veel op de professionele versie die je kunt kopen, behalve dat de betaalde versie geen advertenties bevat, de definities elk uur zal bijwerken, een app-locker bevat en de functie voor veilig browsen ondersteunt die je helpt apparaat schoon blijven tijdens het surfen op internet, het downloaden van bestanden en online winkelen.

Bitdefender Antivirus

Image
Image

De twee hierboven genoemde antivirus-apps zitten duidelijk boordevol functies, en dat is waar de AV-app van Bitdefender verschilt: het is volledig vrij van rommel en bevat alleen een antivirusprogramma.

Het enige handmatige dat u met Bitdefender kunt doen, is beginnen met een scan en kiezen of u een SD-kaart wilt opnemen in de controle op virussen en andere bedreigingen.

Zodra de volledige scan is voltooid, wordt u automatisch beschermd tegen nieuwe app-installaties en updates, zodat ze worden geblokkeerd voordat ze schade kunnen aanrichten.

Als er een bedreiging wordt gevonden, wordt u naar het resultatenscherm geleid, waar u de boosdoeners eenvoudig kunt verwijderen.

Bitdefender zou superlicht zijn op het gebied van bronnen, omdat het geen virussignaturen downloadt en op het apparaat opslaat, maar in plaats daarvan cloudgebaseerde bescherming gebruikt om te controleren op de nieuwste beveiligingen tegen uitbraken.

Het enige nadeel van Bitdefender Antivirus is wanneer je het vergelijkt met hun niet-gratis Mobile Security & Antivirus-app, die je surfgedrag in re altime controleert en je telefoon kan vergrendelen of wissen als deze wordt gestolen. behoorlijk handige functies.

AVG AntiVirus Gratis

Image
Image

De AVG AntiVirus-app voor Android was de allereerste antivirus-app op Google Play die 100 miljoen downloads bereikte. Het beschermt je tegen spyware, onveilige apps en instellingen, virussen en andere malware en bedreigingen.

Het ondersteunt geplande scans, beschermt tegen schadelijke apps, kan de bestanden scannen die zijn opgeslagen op het interne opslagapparaat, waarschuwt u voor apps die andere AVG-gebruikers hebben gemeld als een bedreiging en kan mogelijk ongewenste programma's als malware behandelen.

Deze app beschermt je ook tijdens het surfen op internet in Chrome.

Net zoals sommige van de andere Android AV-apps in deze lijst, bevat deze niet alleen een virusscanner: als je root-toegang hebt, kun je ook de AVG-firewall inschakelen; een interne fotokluis kan geselecteerde afbeeldingen in de app verbergen, beschermd achter een aangepaste toegangscode; het kan sommige ongewenste bestanden en caches opschonen die je niet meer nodig hebt om schijfruimte vrij te maken; een internetsnelheidstest is ingebouwd; beveiligingsbedreigingen kunnen worden gevonden door het netwerk waarmee u bent verbonden te scannen; de prestaties van uw apparaat verbeteren door dingen af te sluiten die in het geheugen worden uitgevoerd; een waarschuwing krijgen wanneer je een batterijduur van 10% of 30% hebt bereikt; vind de machtigingen die al uw apps hebben; datagebruik bekijken en bewaken om overschrijdingskosten te voorkomen; virusdefinities kunnen zo worden geconfigureerd dat ze alleen worden gedownload wanneer u via wifi bent verbonden; gratis gebruikers kunnen hun apparaat op afstand vergrendelen via een webbrowser die communiceert met de app. Ook worden sms-opdrachten ondersteund die worden gebruikt om een oproep vanaf uw apparaat te activeren, een gegevenswissing, een sirene- of vergrendelingsverzoek en meer.

Het grootste nadeel van dit Android-antivirusprogramma is dat het bezaaid is met advertenties; ze staan op bijna elk scherm. Bovendien ben je altijd maar één tik verwijderd van het upgraden naar de pro-versie vanuit elk deel van de app, wat frustrerend is als je er per ongeluk op tikt.

Het is ook vervelend als AVG risico's vindt die niet echt kwaadaardig zijn. Als u echter van dit soort waarschuwingen houdt, zelfs als er geen bestanden of apps als schadelijk worden bevonden, dan zult u daar geen probleem mee hebben.

Na een scan kunt u bijvoorbeeld te horen krijgen dat de optie "onbekende bronnen" is uitgeschakeld op uw telefoon, die u normaal gesproken zou vertellen wanneer u een niet-officiële app heeft geïnstalleerd die bedreigingen kan bevatten.

Hoewel die functie waarschijnlijk altijd moet worden ingeschakeld, betekent het uitschakelen ervan niet noodzakelijkerwijs dat je momenteel wordt aangevallen of geïnfecteerde bestanden hebt.

App-back-up, cameraval, apparaatvergrendeling, VPN-bescherming, app-vergrendeling en geen advertenties zijn enkele van de niet-ondersteunde functies in de gratis editie. Er zijn ook verschillende koppelingen naar functies die u alleen in andere apps kunt krijgen, dus het kan zijn dat u AVG verlaat voor de Play Store wanneer u op die opties tikt.

Aanbevolen: