Honor 7X Review: een groot scherm voor een lage prijs

Inhoudsopgave:

Honor 7X Review: een groot scherm voor een lage prijs
Honor 7X Review: een groot scherm voor een lage prijs
Anonim

Bottom Line

Voor liefhebbers van breedbeeld met een beperkt budget biedt de Honor 7X een bevredigende kijkervaring met een indrukwekkende camera en een bevredigende batterijduur. Deze geavanceerde functies maken de Honor 7X tot een van de beste telefoons in deze prijsklasse.

Huawei Honor 7X

Image
Image

We hebben de Honor 7X gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Honor 7X v alt op tussen een competitieve menigte van budget- en mid-range telefoons met zijn opvallende breedbeeld. Met een resolutie van 5,93 inch en een resolutie van 2160 x 1080 (18:9) levert de Honor 7X een miniatuurbioscoopervaring die je waarschijnlijk nergens anders in de prijsklasse van $ 200 zult vinden. Het heeft ook een indrukwekkende 16 MP dual-lens camera aan de achterzijde met geavanceerde DSLR-functies die prachtige portretfoto's kunnen maken.

Maar de Honor 7X heeft ook enkele nadelen, met name het onhandige EMUI-besturingssysteem van Huawei. Er zijn verbeteringen aangebracht sinds de Honor 7X oorspronkelijk werd gelanceerd in 2017, waaronder ondersteuning voor EMUI 8 (die is gebaseerd op Android 8). Dit zorgt ervoor dat de Honor 7X weer tot de topkandidaten in zijn prijsklasse behoort.

Image
Image

Ontwerp: Prachtig breedbeeld

Het meest opvallende onderdeel van het ontwerp van de Honor 7X is ook het grootste kenmerk: het 5,93-inch breedbeeldscherm. Dit scherm neemt het grootste deel van de voorkant van de telefoon in beslag, waardoor er net genoeg ruimte overblijft voor de camera aan de voorkant en de telefoonontvanger aan de bovenkant, en het Honor-logo aan de onderkant. Ondanks zijn formaat ziet of voelt de Honor 7X er niet groter uit dan vergelijkbare geprijsde telefoons met kleinere schermen.

Het aluminium chassis en de gebogen randen voelen comfortabel en natuurlijk aan, hoewel een beetje glad. De 3,5 mm audio-aansluiting bevindt zich aan de onderkant met de luidspreker en micro-USB-oplaadpoort, terwijl de aan / uit- en volumeknoppen zich aan de rechterkant bevinden en een responsieve vingerafdruksensor aan de achterkant. De Honor 7X ondersteunt dubbele simkaarten of een microSD voor uitbreidbare opslag.

We waren verrast om te zien dat de Honor 7X wordt geleverd met een eigen doorzichtige plastic telefoonhoes, die qua ontwerp bijna komisch onaantrekkelijk is (het is een beetje alsof je je telefoon in doorzichtige orthodontische beugels schuift). Het is gemakkelijk aan te trekken en geeft echter een bevredigende grip.

Configuratieproces: vereist een handmatige update naar EMUI 8

Het plaatsen van onze simkaart en het instellen van onze eerder geïnstalleerde apps was een makkie, net als het instellen van de vingerafdruksensor en gezichtsherkenning. De Honor 7X wordt geleverd met EMUI 5, het aangepaste besturingssysteem van Huawei op basis van Android 7. We moesten handmatig updaten naar EMUI 8 (gelijk aan Android 8) via de systeeminstellingen.

Er volgden verschillende beveiligingspatches, samen met een paar herstarts van de telefoon, wat resulteerde in een solide half uur voordat we aan de slag konden met het Android 8-equivalent.

Image
Image

Prestaties: Indrukwekkend maar nog steeds gebouwd voor lage instellingen in games

Hoewel Huawei de Honor 7X op de markt brengt als een geweldige keuze voor gaming, is dat meer gebaseerd op de fysieke grootte van het scherm dan op het prestatievermogen van de interne processor. De Kirin 695 is gelijk aan de Qualcomm Snapdragon 630, die de nadruk legt op surfen op het web, multitasking en fotobewerking via 3D-grafische verwerking.

PC Mark's Work 2.0 Performance Test resulteerde in een zeer bevredigende score van 4957, ongeveer hetzelfde als een Samsung Galaxy S8 en Nokia 6.1. De Honor 7X bevat een indrukwekkende 4 GB RAM en het algemene app-gebruik voelde erg snel en responsief.

De grafische tests waren niet zo aardig. De Car Chase-test van GFX Benchmark resulteerde in een diavoorstelling van 2,9 fps, terwijl de T-Rex-test een even teleurstellende 18 fps opleverde. We konden echter PUBG Mobile, een populaire third-person multiplayer-shooter, spelen op lage instellingen met bijna geen haperingen of grafische problemen, en ook voor first-person shooter Modern Combat Versus.

Ondanks de lage grafische instellingen speelden de games beter op een groter scherm in vergelijking met andere telefoons in de prijsklasse, maar verwacht niet dat een groter scherm op magische wijze tot betere prestaties zal leiden.

Connectiviteit: vlekkerige en inconsistente downloadsnelheden

We hebben nooit problemen gehad met bellen, surfen op het web of app-problemen tijdens het gebruik van de Honor 7X op wifi of 4G LTE, hoewel de cijfers van de Ookla Speedtest-app verontrustend en inconsistent waren. We bereikten downloadsnelheden tot 13 Mbps buiten in de buitenwijken, maar haalden vaak de helft van die snelheid bij het testen van verschillende providers en locaties. Uploadsnelheden waren consistenter, ongeveer 6-7 Mbps. Vreemd genoeg zouden deze af en toe hoger zijn dan de downloadsnelheden.

LTE-snelheden binnenshuis waren veel lager, schommelden rond de 1,2 Mbps en bereikten een maximum van ongeveer 2,8 Mbps, met uploadsnelheden rond dezelfde. Actieve online games proberen te spelen terwijl je op LTE zit, kan rampzalig zijn met die cijfers.

Weergavekwaliteit: groter is beter

De Honor 7X slaat het uit het park als het gaat om de weergavekwaliteit met zijn extra brede 5,93-inch, 2160 x 1080 scherm. Dat is een verhouding van 18:9, wat fantastisch is voor het bekijken van films van bioscoopkwaliteit in al hun breedbeeldglorie. Kleuren zijn over het algemeen helder en levendig, hoewel ze in het zonlicht een beetje vervaagd worden.

De automatische helderheid werkte goed om de helderheid van ons scherm laag genoeg te houden om de batterij te sparen, maar hoog genoeg om alles duidelijk te maken. De volledige resolutie kan worden verlaagd om de batterij nog meer te sparen, van de originele FHD tot HD (1440 x 720).

Een optionele Smart Resolution-instelling verlaagt automatisch de schermresolutie wanneer de batterij bijna leeg is. Er is ook een instelling voor oogcomfort die het standaard witte licht transformeert in een zichtvriendelijke geelachtige tint, met een mooie optie om de specifieke kleurtemperatuur warmer of koeler in te stellen.

We waren ook onder de indruk dat we met de Honor 7X kunnen kiezen tussen een standaard startscherm, waarop alle apps in verschillende rijen over meerdere pagina's worden weergegeven, of het nieuwere 'lade'-systeem om de apps te verbergen in een enkel schuifbaar venster dat trekt omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Met de Honor 7X kun je bepalen welke methode het beste bij je past en met een druk op de knop snel tussen instellingen worden gewisseld.

Image
Image

Geluidskwaliteit: onder het gemiddelde

De meeste budgettelefoons hebben redelijk vergeetbare geluidsinstellingen. We zouden de Honor 7X's als een beetje onder het gemiddelde beoordelen. Hoewel we geen grote geluidsproblemen ondervonden, was de algehele geluidskwaliteit blikkerig toen we muziek via de luidsprekers speelden.

Smartphones hebben meestal geen subwoofers, maar de 7X klonk bijzonder dun en metaalachtig bij het afspelen van muziek op maximaal volume. Films waren over het algemeen rustiger en het probleem was echter veel minder opvallend.

Camera-/videokwaliteit: omslachtig maar van hoge kwaliteit

De Honor 7X heeft een camera met dubbele lens aan de achterzijde (16 MP + 2 MP, de tweede is alleen voor diepte) voor foto's met 4608 x 3456 pixels en een 4:3-verhouding. Een camera met dubbele lens is niet iets dat we vaak zien in telefoons onder de $ 200, en het maakt een aantal zeer indrukwekkende foto's voor de prijs. Volledige 18:9 breedbeeldbeelden zijn ook beschikbaar, zij het met een gereduceerde 11 MP. Video's kunnen worden opgenomen met een resolutie tot 1080p, zonder ondersteuning voor 4K.

Met de dubbele lens kun je portretfoto's maken met onscherpe achtergronden, ook wel bokeh genoemd. U kunt de portretmodus selecteren door snel op een pictogram op het hoofdscherm van de camera te tikken, samen met een optionele schoonheidsmodus om gezichten glad te strijken. De 8 MP camera aan de voorkant heeft ook een portret-bokeh-modus.

Door op de camera naar links te vegen, kregen we een hele reeks opties te zien, waaronder een AR-lens om achtergronden, muziek, hoeden en maskers digitaal toe te voegen, een HDR-modus voor de best mogelijke verlichting en een Pro modus waarin we handmatig meerdere aspecten van het beeld kunnen aanpassen, zoals witbalans, belichtingsniveau en focus. Dit zijn allemaal fantastische functies, hoewel we de daadwerkelijke gebruikersinterface van de camera onnodig opdringerig en onaantrekkelijk vonden, terwijl je met je vinger langs een balk schuift om verschillende instellingen te raken.

Een camera met dubbele lens is niet iets dat we vaak zien in telefoons onder de $ 200, en het maakt een aantal zeer indrukwekkende foto's voor de prijs.

Batterij: gaat lang mee, met optionele energiebesparende functies

Met 3.340 mAh bevat de Honor 7X een van de grootste batterijen die we in deze prijsklasse hebben gezien. Dit is een goede zaak, gezien het extra grote scherm dat het van stroom moet voorzien. Huawei beweert dat je meer dan een volledige dag gebruik per oplaadbeurt zou moeten kunnen krijgen, wat voor ons gemakkelijk het geval was.

We waren ook onder de indruk van de energiebesparende opties van de telefoon, waaronder de eerder genoemde "Smart Resolution" om de schermresolutie te verlagen. De batterij-instelling bevat opties voor een "energiebesparende modus", die achtergrond-apps beperkt en visuele effecten vermindert, en zelfs een "ultra-energiebesparende modus", die slechts een select aantal apps mogelijk maakt en onze stand-by-batterijduur meer dan verdubbelde.

Het batterijgebruik werd duidelijk weergegeven en georganiseerd tussen apps en hardware zoals de camera en het scherm zelf, waardoor we gemakkelijk achtergrond-apps konden afsluiten die de batterij leegmaakten. Met een "optimaliseer"-instelling kunnen we ook individueel verschillende opties instellen om het meeste uit onze batterijduur te halen, zoals het uitschakelen van onze mobiele data wanneer verbonden met wifi of het uitschakelen van de GPS.

Software: EMUI is onhandig en bevat te veel vooraf geïnstalleerde apps

Huawei, de makers van de Honor 7X, gebruiken hun eigen aangepaste besturingssysteem op basis van zowel Android als iOS. De Honor 7X wordt geleverd met EMUI 5 (voorheen Emotion UI), die is gebaseerd op Android 7. We hebben kunnen updaten naar EMUI 8, die is gebaseerd op Android 8. De update werd gevolgd door verschillende downloads van beveiligingspatches en herstart van de telefoon, maar verder was updaten eenvoudig.

Afhankelijk van hoe comfortabel je bent met Android (als dat alles is), kan EMUI een verademing zijn of een vervelende wijziging. Wij neigden naar het laatste. De optionele zwevende navigatieknoppen voelden ongemakkelijk en niet-intuïtief aan, en de gebruikersinterface van de camera kostte te veel druk op de knop om te krijgen wat we wilden.

De Honor 7X wordt ook geleverd met vooraf geïnstalleerde apps die blijven hangen, zelfs nadat we onze apps van een vorige telefoon hebben hersteld. De meeste zijn externe of overtollige apps van het merk Honor die dingen doen zoals het lanceren van een communitywebsite of het ondersteuningsnummer in uw toetsenbord plaatsen. Er is zelfs een app om de zaklamp aan en uit te zetten, ook al is diezelfde bediening ingebouwd in het hoofdmenu.

EMUI 9 ziet eruit als een aanzienlijke verbetering die profiteert van veel van de AI-leerfuncties van Android 9. Op het moment van schrijven biedt de Honor 7X geen ondersteuning voor EMUI 9 in de VS, maar het is onlangs uitgerold voor Chinese gebruikers en zou een belangrijke upgrade van de Honor 7X bieden als het in de Verenigde Staten arriveert.

Bottom Line

Het budgetprijskaartje is de kers op de taart van de Honor 7X. Het is allesbehalve een goedkope Chinese knock-off, hoewel we geen grote fans waren van het EMUI-besturingssysteem. Afgezien van het voor de hand liggende grote schermformaat, zit deze telefoon ook boordevol geweldige functies, een indrukwekkende camera en solide prestatiebeoordelingen. We kunnen het gemakkelijk aanbevelen voor de prijs van $ 200.

Concurrentie: we geven de voorkeur aan de Nokia 6.1

De Nokia 6.1 is een naaste concurrent, met een adviesprijs van $ 239. De Honor 7X overtreft hem qua schermgrootte en batterijvermogen, en heeft een iets betere camera met twee lenzen, maar de Nokia 6.1 profiteert van Android One-ondersteuning, inclusief het Android 9-besturingssysteem. Het komt allemaal neer op welke functies u meer waardeert. We zouden uiteindelijk stemmen over het superieure exterieurontwerp van de Nokia 6.1, maar het is moeilijk om te argumenteren tegen het enorme 5,93-inch scherm dat de Honor 7X biedt.

Een van de beste budget alternatieven voor Android en iOS

Als je bereid bent om uit je Android- of iOS-comfortzone te stappen, is de Honor 7X een van de beste budgettelefoons op de markt. Maar houd er rekening mee dat het nog steeds een budgetprocessor heeft en dat moderne 3D-games mogelijk niet zo goed werken als je zou verwachten. De dual-lens 16MP camera, het grote scherm en de batterij zijn de echte verkoopargumenten.

Specs

  • Productnaam Honor 7X
  • Product Merk Huawei
  • Prijs $199.00
  • Releasedatum december 2017
  • Productafmetingen 6,16 x 2,96 x 0,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit AT&T, T-Mobile
  • Platform EMUI 8.0 (Android 8, geüpgraded van de in de fabriek geïnstalleerde Android 7)
  • Processor Kirin 695, Octa-Core (4 x 2.36 Ghz, 4 x 1.7 Ghz)
  • RAM 3 GB
  • Opslag 32 GB
  • Camera 16 MP + 2 MP dubbele lens achter, 8 MP voor
  • Batterijcapaciteit 3, 340 mAh
  • Poorten Micro-USB en 3,5 mm audio-aansluiting
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: