Galaxy Tab, Kindle Fire en Nook Tablet Smackdown

Inhoudsopgave:

Galaxy Tab, Kindle Fire en Nook Tablet Smackdown
Galaxy Tab, Kindle Fire en Nook Tablet Smackdown
Anonim

De iPad is geweldig, maar soms is hij nog steeds een beetje te groot. Voor sommige mensen is de sweet spot een apparaat dat groter is dan een telefoon, maar kleiner dan een tien-inch tablet. Iets dat in je zak of tas past. Iets ter grootte van een pocketboek met een hele bibliotheek met boeken erin. Zeven inch is ongeveer goed voor een multitasking e-reader, en we hebben een aantal geweldige keuzes. Het is zelfs een schande voor rijkdom. De Kindle Fire, Barnes & Noble Nook-tablet en Galaxy Tab 7 Plus. Het zijn allemaal op Android gebaseerde tablets, ze worden rond dezelfde tijd uitgebracht, ze hebben ongeveer dezelfde verwerkingskracht en ze adverteren zichzelf met dezelfde soort dingen, dus hoe kies je er een?

Kindle Fire

Image
Image

Laten we beginnen met de Kindle Fire, omdat deze de meeste buzz maakte toen deze werd geïntroduceerd. Dit is de kleuren-e-reader van Amazon.com en ze hebben al een enorm aantal pre-orders gezien.

Het prijskaartje is $ 199, wat de goedkoopste prijs is voor de drie tablets die we vergelijken. Sommige experts zijn van mening dat dit eigenlijk een verliesleider is voor Amazon, wat betekent dat Amazon geld verliest wanneer je de tablet koopt, maar ze maken het goed wanneer je boeken, films en Amazon Prime-abonnementsservice koopt. Dat kan een heel slimme strategie zijn voor Amazon, die zich goed heeft gepositioneerd om over te stappen van de verkoop van fysieke boeken naar de digitale verkoop ervan.

De Kindle draait op Android, maar je zou het nooit raden als je het apparaat gebruikt. Je moet de Amazon App Store gebruiken om apps uit te voeren, en je bent op dezelfde manier gebonden aan Amazon voor muziek-, film- en boekaankopen. De Kindle Fire heeft wel een webbrowser, dus je kunt mogelijk een aantal beperkingen omzeilen door de web-apps te gebruiken om boeken te lezen, naar muziek te luisteren of films te kijken.

Er zit geen camera op de Kindle Fire. Het is uitsluitend bedoeld voor productconsumptie, en hoewel er veel foto's zijn van kinderen die boeken lezen of apps spelen, is er tot nu toe geen indicatie van Amazon dat er extra ouderlijk toezicht is op de Kindle Fire. Dat betekent dat kinderen mogelijk per ongeluk aankopen kunnen doen vanuit uw account, dus schakel winkelen met één klik uit. Zodra de Fire is verzonden, heb ik hier meer informatie over.

Als je een Kindle Fire hebt en je abonneert op Amazon Prime ($ 79 per jaar), kun je één gratis e-book per maand lenen.

Voordelen: Samengestelde app store met apps die gegarandeerd werken op uw apparaat, geïntegreerd ecosysteem, lage kosten.

Nadelen: Beperkt tot het ecosysteem van Amazon, alleen wifi, geen camera, kortste batterijduur (8 uur).

Barnes & Noble Nook-tablet

Image
Image

Barnes & Noble bracht de populaire Nook Color uit, en de lage kosten ($ 249) maakten het een favoriet voor hackers die de B&N-gemodificeerde versie van Android verwijderden om hun eigen versie te installeren die compatibel was met de Android Market. De nieuwe Nook Tablet is een verbeterde versie die voor net iets meer wordt verkocht dan de Kindle Fire, maar er zijn een paar voordelen aan verbonden.

The Nook Tablet is niet op zijn eerste reis naar de rodeo. Barnes & Noble heeft al gezien wat klanten wel en niet leuk vinden aan de Nook Color, dus dit zal waarschijnlijk een veel beter product zijn. Je kunt er ook persoonlijk mee spelen, aangezien het te koop zal zijn bij Barnes & Noble-boekwinkels en elektronische winkels. The Nook had niet de enorme filmbibliotheek die Amazon heeft opgebouwd, dus dat kan goed uitpakken voor klanten. De Nook Tablet wordt geleverd met een Netflix- en Hulu Plus-app en de browser zou nog steeds Amazon Prime-films moeten ondersteunen. Het ondersteunt trouwens ook de webgebaseerde Amazon-boeklezer.

Je zit nog steeds vast met een private app-markt. In dit geval is het de Nook Market, maar je hebt meer variatie in film- en muziekdiensten, en het is gemakkelijker om boeken te sideloaden omdat de Nook industriestandaard formaten zoals ePub en PDF ondersteunt. De Nook Tablet geeft je ook een beperkte mogelijkheid om boeken uit te lenen aan vrienden met Nooks, en je kunt maximaal een uur per dag een gratis eBook lezen.

Het grootste voordeel van de Nook Tablet ten opzichte van de andere twee apparaten is dat het direct uit de doos ouderlijk toezicht heeft. Met The Nook kunnen ouders browsertoegang uitschakelen en houdt het aparte boekenplanken bij voor elk gezinslid. De Nook Tablet heeft ook verbeterde interactieve kinderboeken met een "voorlezen"-functie.

Voordelen: Beheerde apps, geleverd met populaire apps die al zijn geïnstalleerd voor films en muziek, ingebouwde microfoon, ouderlijk toezicht en kindvriendelijke boeken, ondersteunt boeken die voldoen aan de industriestandaard formaten, lange batterijduur (11,5 uur), ondersteunt micro SD-kaarten.

Nadelen: Duurder dan Kindle Fire, beperkt tot Nook App Store, geen camera, alleen wifi.

Samsung Galaxy Tab 7 Plus

Image
Image

Volledige openbaarmaking: Samsung heeft ons een beoordelingseenheid gegeven om te testen. De Samsung Galaxy Tab 7 Plus is de bijgewerkte versie van de te dure Samsung Galaxy Tab van vorig jaar. Begrijp ons niet verkeerd, vorig jaar was het ook een mooie tablet, maar het vorige prijskaartje van $600 was te hoog in een iPad-wereld. Dit jaar is de prijs veel beter voor $ 399 voor het 16GB-model, maar dat is nog steeds veel hoger dan de Nook Tablet of de Kindle Fire. Samsung heeft ook een betalingsplanoptie voor de 4G-versie met T-Mobile, maar je moet nog steeds $ 300 neerleggen. De Galaxy Tab 7 Plus is nu te koop.

De Galaxy Tab 7 Plus heeft een slechts licht gewijzigde Touchwiz-versie van Android Honeycomb, de nieuwste versie van Android. Hoewel Samsung een app-markt heeft, zit je er niet aan vast. U kunt de standaard Android Market of een alternatieve Android-app-markt naar keuze gebruiken, inclusief de Amazon App Market. Onbeperkte app-toegang is bevrijdend, maar het betekent ook dat het apparaat kwetsbaarder is voor virussen en malware.

De Galaxy Tab 7 heeft zowel camera's aan de voorkant als aan de achterkant, hoewel ze slechts 2 en 3 megapixels zijn, dus je gemiddelde telefoon maakt betere foto's. Samsung heeft sociale media-, agenda- en e-mailwidgets geïntegreerd, zodat de verjaardagen van je Facebook-vrienden naast je Exchange- en Google Agenda-afspraken verschijnen. Je Galaxy Tab kan ook de rol van universele afstandsbediening spelen door de meegeleverde Peel-app te gebruiken. De Galaxy Tab heeft zelfs een IR-poort, zodat je je tv echt kunt bedienen.

Voordelen: Onbeperkte app-toegang, camera, micro SD-opslag, Bluetooth, IR-poort, beschikbaar in Wi-Fi- of 4G-modellen

Nadelen: Dure camera met lage resolutie, Android-updates kunnen worden vertraagd door een TouchWiz-interface.

De Winnaar

Image
Image

Alle drie de tablets zijn waardige concurrenten en ze zullen hun eigenaren allemaal heel blij maken. De Kindle heeft een geweldig ecosysteem en de Galaxy Tab is een tablet met alle functies. Echter, voor de functies en prijs is de Nook Tablet de babybeer met de perfecte pap. Met $ 250 is de Nook-tablet nog steeds redelijk geprijsd voor een e-reader en kan hij multitasken. Hij maakt geen foto's, maar de Galaxy Tab heeft niet bepaald opschepperij met een camera van 3 megapixels.

Barnes & Noble heeft uitstekend geluisterd naar de feedback van klanten, dus hebben ze een tablet gemaakt met een lange batterijduur, ouderlijk toezicht en aparte boekenplanken om met het hele gezin te lezen. Ze hebben ook hard gewerkt om kwaliteitsapps naar hun ommuurde tuin te brengen, ook al is het nog steeds een ommuurde tuin.

Als je op zoek bent naar een tablet, bekijk dan zeker de Nook Tablet om te zien of je het ermee eens bent.

Aanbevolen: