Blade BLH4100 120 S RC Helicopter Review: klaar om buiten te vliegen

Inhoudsopgave:

Blade BLH4100 120 S RC Helicopter Review: klaar om buiten te vliegen
Blade BLH4100 120 S RC Helicopter Review: klaar om buiten te vliegen
Anonim

Bottom Line

De Blade 120 S RC-helikopter is een geweldige keuze voor beginners met twee eenvoudige modi en een paniekknop om je comfortabel te laten vliegen. De geavanceerde modus helpt gebruikers ook om met serieuze RC-helikopters te vliegen.

Blade BLH4100 120 S RC Helikopter

Image
Image

We hebben de Blade BLH4100 120 S RC Helicopter gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De helft van het plezier van RC-speelgoed is om ze de wereld in te brengen, maar dat is gewoon niet mogelijk met veel RC-helikopters op de markt vanwege hun gewicht en bouw. De Blade BLH4100 120 S is een uitzondering en combineert de stabiliteit en handling van een helikopter met één rotor met de gebruiksvriendelijkheid van de coaxiale helikopters waar beginners de voorkeur aan geven. Lees verder om te zien hoe goed het deed tijdens onze tests.

Image
Image

Ontwerp: Flybarless ontwerp voor maximale stabiliteit

Veel hobbyhelikopters voor beginners gebruiken coaxiale rotors en een flybar om de stabiliteit te behouden. Deze oplossingen zijn goedkoop, maar ze laten de helikopter over aan de wind, waardoor deze helikopters alleen binnenshuis kunnen worden gebruikt. Met een enkele rotor en een flybarless ontwerp is de 120 S bestand tegen wind. Stabiliteit wordt bereikt door gyroscopen en mixers waarmee de helikopter kan zweven of manoeuvreren terwijl hij onder controle van de gebruiker blijft. Door de mechanische eenvoud kunnen er minder externe onderdelen kapot gaan.

Na zoveel helikopters binnen te hebben getest, waren we verheugd om er eindelijk een te hebben die beloofde de buitenomstandigheden aan te kunnen.

De 120 S heeft een luifel van glasvezel die flexibel en duurzaam is. De twee helften van ons zaten niet mooi vast, dus het had opvallende grote naden. Dit stoorde ons echter niet. De flybarless-constructie is meestal duurder, dus we waarderen een luifel die een paar crashes zal overleven en we zijn niet al te druk met hoe het eruit ziet. Vrijwel elk onderdeel van de 120 S kan worden vervangen als het kapot gaat, inclusief de kap. Er zijn zelfs ongeverfde luifels te koop voor mensen met het artistieke talent om hun eigen luifels te maken.

Image
Image

Configuratieproces: kies de kit die bij uw behoeften past

Als je nog niet met helikopters vliegt voor de kost, moet je de RTF (ready to fly) 120 S aanschaffen. Voor mensen die al een Spektrum-radio hebben, een veelgebruikte zender die zelfs door serieuze hobbyisten wordt gebruikt, er is een iets goedkopere BNF (bind and fly) optie. Als je van plan bent om persoonlijk een paar helikopters te bezitten, is het misschien logischer om een enkele Spektrum-radio te kopen om aan al je helikopters te binden in plaats van individuele controllers op te stapelen.

We waren de RTF-versie aan het testen, inclusief batterijen voor de zender. Er zijn drie bedieningsmodi om uit te kiezen. Met FM0 kan de helikopter onder een lage hoek overhellen en wordt de vlucht beperkt tot een lage snelheid. De helikopter zal zichzelf waterpas stellen wanneer de cyclische stick wordt losgelaten. FM1 is iets sneller met een hogere hellingshoek. De meeste gebruikers zullen deze modus willen gebruiken. FM2 fungeert als een behendigheidsmodus. De hellingshoek is niet beperkt, de snelheid is niet beperkt en de helikopter zal zichzelf niet waterpas stellen als je de cyclische stick loslaat. Dit is de modus die je wilt gebruiken om te oefenen voor collectieve toonhoogte, waarbij gebruikers de hoek van de rotorbladen regelen om ondersteboven te kunnen vliegen.

Een coaxiale rotor zal nooit zo stabiel zijn in winderige omstandigheden als de enkele rotor, flybarless build van de 120 S.

De handleiding bevat instructies voor het uitvoeren van trimming en driftkalibratie in verschillende gevallen. Je doel is om de helikopter in de lucht te laten zweven zonder af te drijven of af te wijken. Als de helikopter zijn positie behoudt, zelfs in de buitenlucht met een beetje briesje, ben je klaar om te gaan.

Prestaties: Buitenomstandigheden zijn geen probleem

De belangrijkste reden om voor een Blade 120 S te kiezen, is de belofte dat je eindelijk je helikopter buiten kunt gebruiken. Na zoveel helikopters binnen te hebben getest, waren we verheugd om er eindelijk een te hebben die beloofde de buitenomstandigheden aan te kunnen. We namen het mee naar de winderige woestijn van Texas, plaatsten de helikopter op ons rotsgazon en stegen op. In plaats van meteen weg te drijven op een zacht briesje, was de helikopter stabiel in de lucht en bewoog alleen wanneer we de zender gebruikten.

SAFE-technologie houdt sensoren en software in de helikopter klaar om de helikopter te stabiliseren en zelfs om te voorkomen dat hij neerstort.

De 120 S is echt een stapje hoger dan de concurrentie. De bediening vergt wat oefening, maar dat is te verwachten in een hobbyhelikopter. SAFE-technologie houdt sensoren en software in de helikopter klaar om de helikopter te stabiliseren en zelfs te redden van een crash. Een druk op de triggerknop zorgde ervoor dat de helikopter automatisch zweefde, zodat we onze controle terug konden krijgen. Deze functie is geweldig om beginners te helpen het vertrouwen te krijgen om strak te manoeuvreren rond de hoeken van gebouwen of om de helikopter hoog in de lucht te vliegen. De 2,4 GHz-zender had voldoende bereik dat we gemakkelijk rond onze grote tuin konden vliegen zonder ooit een stap te zetten.

Image
Image

Bottom Line

Een simpel feit van RC-helikopters is dat ze geen erg lange batterijduur hebben, en de 120 S is niet anders. Afhankelijk van hoe we vlogen, haalden we tussen de vijf en zeven minuten vliegtijd uit de 500mAh lithium-polymeerbatterij. Het is het beste om er geen gewoonte van te maken om de batterijen te veel te gebruiken, die kunnen worden aangetast door vaak leeg te raken. Als u een paar extra's meeneemt, beschermt u uw investering en krijgt u langere speelsessies, zodat u kunt blijven vliegen terwijl de andere batterijen worden opgeladen via USB.

Prijs: een koopje voor een beginner

Voor minder dan $ 160, of minder dan $ 120 als je de BNF-versie koopt omdat je al een Spektrum-radio hebt, is deze helikopter zeer goed geprijsd. Blade maakt een kwaliteitsproduct dat nuttig zal zijn als opstap naar een ietwat dure hobby. De 120 S is een RC-helikopter voor beginners en gevorderde of gevorderde vliegers zullen helikopters voor $ 500 of meer bekijken. Het is duur voor speelgoed, maar de prijs is zeker redelijk voor de kwaliteit.

Blade 120 S vs. Blade mCX2

Als je denkt dat je een RC-helikopterhobbyist gaat worden en je wilt meer leren over het veld, raden we de 120 S aan. Het is ook de beste keuze in deze prijsklasse als je buiten wilt vliegen. Een coaxiale rotor zal nooit zo stabiel zijn in winderige omstandigheden als de enkele rotor, flybarless build van de 120 S. Ten slotte, als je al een Spektrum-radiozender hebt, kun je net zo goed de 120 S kopen.

Een andere optie in deze prijsklasse is de Blade mCX2. Dit is een geweldige keuze voor diegenen die liever binnenshuis vliegen. Het heeft een geweldige handling en zal leuk zijn om direct uit de doos te vliegen. Het is gewoon niet bedoeld voor serieuze hobbyisten.

De enige budgetkeuze voor buiten

De Blade BLH4100 120 S heeft een ontwerp dat is gebouwd om mensen te laten genieten van het vliegen. De flybarless, enkele rotorconstructie is bestand tegen windinmenging, dus de helikopter gaat precies waar u hem wilt hebben. Superieure bediening en drie modi zorgen ervoor dat je vaardigheden met de helikopter kunnen groeien, en een paniekknop kan je misschien redden van een vreselijke crash. Met al deze doordachte overwegingen is de 120 S de perfecte RC-helikopter om buiten te vliegen.

Specs

  • Productnaam BLH4100 120 S RC-helikopter
  • Product Merk Blade
  • MPN BLH4100
  • Prijs $154.06
  • Productafmetingen 12,6 x 4,25 x 3 inch.
  • Garantieservice of vervanging

Aanbevolen: