Samsung Galaxy Watch Review: slim ontworpen, van binnen en van buiten

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Watch Review: slim ontworpen, van binnen en van buiten
Samsung Galaxy Watch Review: slim ontworpen, van binnen en van buiten
Anonim

Bottom Line

Unieke bloeit en premium glans maken de Samsung Galaxy Watch een onderscheidende optie voor smartwatch-kopers.

Samsung Galaxy Watch

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Watch gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Samsung had jarenlang zijn handen (of polsen) in smartwatches voordat de Apple Watch op de markt kwam. Sindsdien is de Zuid-Koreaanse gadgetgigant, in plaats van te proberen zijn grootste concurrent qua stijl en aanpak te evenaren, een andere richting ingeslagen.

De Samsung Galaxy Watch ziet eruit als een traditioneel, rond polshorloge, maar vindt een balans tussen een klassieke esthetiek en digitale slimheid dankzij navigatie die de grens tussen beide werelden slim overschrijdt. Hij is groot en stevig, maar ook stijlvol en zit boordevol handige functies. Kostbaar, maar krachtig, de Galaxy Watch zou de premium smartwatch voor Android-gebruikers kunnen zijn.

Image
Image

Design en comfort: klassieke stijl met moderne twists

Terwijl de nieuwste Galaxy S10-smartphones van Samsung met hun geperforeerde schermen gedurfde ontwerpbarrières verleggen, is de Galaxy Watch, die aan het einde van de zomer van 2018 werd uitgebracht, eerder een kwestie van evolutie dan van revolutie.

Op het eerste gezicht lijkt het onveranderd op de vorige Samsung Gear S3, die zelf grotendeels vergelijkbaar was met de Gear S2 ervoor. Er zijn echter kleine stilistische aanpassingen. Zo zijn de kleine klinknagels rond de roterende ring veel slanker en slanker dan voorheen en is het patroon op de rubberen band anders. En waar de achterkant bijna plat was, steekt nu de hartslagsensor een klein beetje uit, misschien om de metingen te verbeteren. Het voelt echter niet anders aan de pols.

Hoe dan ook, afgezien van zijn voorgangers, is er nog steeds niets zoals de Galaxy Watch op de markt. Natuurlijk zijn er andere smartwatches die de stijl van analoge polshorloges intact houden, maar Samsung is het enige bedrijf met een functionele roterende ring die samenwerkt met het scherm.

De roterende ring is een erg handige, snelle en nauwkeurige manier om de Galaxy Watch te omzeilen.

Het leek een vreemd concept toen het voor het eerst werd geïntroduceerd met de Gear S2, maar het is eigenlijk ongelooflijk slim en handig. Terwijl je de ring naar links of rechts draait, blader je door menu's die je door favoriete apps en contacten en meldingen leiden. Het is een ronde interface voor een rond horloge, en hoewel je nog steeds door menu's kunt vegen en de twee fysieke knoppen kunt gebruiken, is de roterende ring een erg handige, snelle en nauwkeurige manier om de Galaxy Watch te omzeilen. Er is zelfs een bevredigende klik als je hem ronddraait.

De Samsung Galaxy Watch wordt geleverd in 42 mm- en 46 mm-edities en we hebben de grotere 46 mm-editie beoordeeld. Grote horloges zijn misschien in stijl - hoewel je ervaring kan variëren - toch voelt de grotere Galaxy Watch een beetje aanmatigend aan op een grote volwassen mannelijke pols. In tegenstelling tot de Apple Watch Series 4, die bijna allemaal een scherm heeft met weinig anders eromheen, omringt de Galaxy Watch zijn scherm met de roterende ring en een dik roestvrijstalen frame met de machtige nokken aan de boven- en onderkant. Het is stevig en aantrekkelijk, maar ook vrij groot en zwaar.

Samsung maakt de beste smartphoneschermen die er zijn, dus het is geen verrassing dat de horlogeschermen ook fantastisch zijn. De Galaxy Watch heeft een 1,3-inch Super AMOLED-display op het 46 mm-model, dat da alt tot 1,2 inch op de 42 mm-editie, beide met een resolutie van 360 x 360. Het is helder, helder en kleurrijk.

De 46 mm-editie wordt geleverd in zilver, terwijl de 42 mm-versie wordt verkocht in de varianten Midnight Black en Rose Gold. Alle drie worden geleverd met een rubberen band, hoewel Samsung extra rubberen en leren bandstijlen beschikbaar heeft voor aankoop, en het is gemakkelijk om ze aan en uit te klikken. De bandmarkt van derden is niet zo robuust als die van de Apple Watch, maar er is genoeg het overwegen waard. Veel zijn zelfs namaakproducten van Apple's eigen ontwerpen, natuurlijk voor een fractie van de prijs.

Samsung verkoopt ook LTE-compatibele edities van de Galaxy Watch voor iets meer geld dan de standaard Bluetooth/Wi-Fi-edities. Het voordeel is dat de LTE-versies volledig op zichzelf kunnen worden gebruikt voor oproepen, sms'en en internetbehoeften, hoewel je voor de extra service bij je mobiele provider moet betalen.

Image
Image

Bottom Line

Je Galaxy Watch aan de gang krijgen is niet erg moeilijk. Je hebt je smartphone bij de hand, of het nu een Android-telefoon of iPhone is. Download de Galaxy Wearable-app uit de Play Store of Galaxy Apps op Android, of de Samsung Galaxy Watch-app op iOS. Van daaruit voltooi je de Bluetooth-koppeling om de apparaten draadloos met elkaar te verbinden en volg je de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.

Prestaties: Veel snel en responsief

Gezien de aanzienlijke prijs en premium styling, mag je een snelle, capabele ervaring verwachten - en gelukkig levert de Galaxy Watch dat op. De Galaxy Watch draait op Samsung's eigen Exynos 9110-processor met 768 MB RAM op het Bluetooth-model en 1,5 GB RAM in de LTE-editie en levert overal een soepele ervaring. We hadden geen klachten over het starten van apps of het gebruik van functies.

Image
Image

Batterij: verbluffend goede uptime

De Samsung Galaxy Watch heeft een schokkend lange batterijduur. Waar sommige andere smartwatches moeite hebben om twee dagen te halen, leverde de 472mAh-batterij van het 46 mm-model bijna zes volle dagen dagelijks gebruik op een enkele lading. We gebruikten geen GPS, dus het was vooral een mix van het lezen van meldingen, het controleren van de tijd en het automatisch laten herkennen van wandelingen in de buurt door het horloge, maar we hadden nog steeds niet verwacht dat het zo lang zou duren.

Waar sommige andere smartwatches moeite hebben om twee dagen te halen, leverde de 472mAh-batterij van het 46 mm-model bijna zes volle dagen dagelijks gebruik op een enkele lading.

De 42 mm-versie heeft een veel kleiner batterijpakket van 270 mAh, dus het zou ons verbazen als het bij normaal gebruik meer dan drie dagen meegaat. Zelfs als dat het geval is, is drie dagen uptime beter dan de meeste smartwatches. En bij beide modellen springt de Galaxy Watch gewoon op het meegeleverde draadloze oplaadstation en begint automatisch op te laden.

Image
Image

Software en belangrijkste kenmerken: de ups en downs van Tizen

Terwijl Samsung voor de meeste van zijn smartphones op Android vertrouwt, draait de Galaxy Watch op het Tizen-besturingssysteem. Dat betekent dat het geen gebruik maakt van Google's Wear OS (voorheen Android Wear) ecosysteem en de apps die voor die horloges zijn gemaakt. Desondanks is de Galaxy Watch-interface aantrekkelijk en slim gebouwd rond zowel de aanraking als de roterende ring.

De Galaxy Watch raakt de vertrouwde basisprincipes van smartwatch, levert berichten, e-mail en app-meldingen van een gekoppelde telefoon, en je kunt snelle reacties verzenden door in het horloge te spreken, op emoji te tikken of zelfs op het scherm zelf te typen (wat natuurlijk niet ideaal is). U kunt ook vanaf uw pols bellen, betalen bij NFC-terminals met Samsung Pay en Bixby vragen om vragen te beantwoorden en apps te openen. Helaas is de stemassistent van Samsung vlekkerig en traag, begrijpt hij soms niet wat je zei en schopt hij je vaak naar je telefoon voor een resultaat. Het is niet erg handig of nuttig.

Helaas is het Tizen-ecosysteem dun voor apps van derden en heeft de Galaxy Watch niet de robuuste ondersteuning van de Apple Watch of zelfs Wear OS. Je vindt belangrijke apps zoals Spotify, Uber en MapMyRun, maar over het algemeen zijn veel van de grotere draagbare apps van andere platforms er niet, en er zijn geen officiële Google-apps in de mix. De Galaxy Store heeft echter veel schaduwrijke nep-apps.

Gezien het omvangrijkere ontwerp en het gewicht, voelt dit echter niet als een horloge dat we eigenlijk in een zwembad of op een langere termijn zouden willen meenemen.

Aan de positieve kant is de Galaxy Watch vol met wijzerplaatopties. De ingebouwde gezichten van Samsung zijn behoorlijk divers en licht aanpasbaar, en er zijn tienduizenden extra gezichten beschikbaar om te downloaden. Het is een paar dollar waard als je iets heel opvallends ziet.

Natuurlijk is de Galaxy Watch ook een volwaardige fitnesstracker die hardloopsessies, fietstochten, trektochten, zwemtochten en nog veel meer kan vastleggen. In onze ervaring met wandelen, hardlopen en fietsen presteerde de Galaxy Watch bewonderenswaardig. Dankzij de ingebouwde GPS kunt u volgen zonder uw telefoon in uw zak. We vonden het ook leuk hoe het volgen automatisch begon na 10 minuten wandelen met de hond, wat ons aanmoedigde om wat meer door te gaan.

Gezien het omvangrijkere ontwerp en het gewicht, voelt dit echter niet als een horloge dat we eigenlijk in een zwembad of op een langere termijn zouden willen meenemen. De goedkopere, eenvoudigere Galaxy Watch Active van Samsung is daarvoor een betere keuze.

Image
Image

Prijs: Premium apparaat voor een premium prijs

De Galaxy Watch is tegenwoordig aan het duurdere einde van smartwatches, met de 42 mm-edities voor $ 329,99 en de 46 mm-versie voor $ 349,99. Dat is voor de Bluetooth/Wi-Fi-editie; het LTE-model van elk voegt $ 50 toe aan het prijskaartje. Dat maakt het nog steeds $ 70-80 goedkoper dan de Apple Watch Series 4 bij het vergelijken van de respectieve grote en kleine maten, maar je moet er rekening mee houden dat er goedkopere Wear OS- alternatieven zijn. Je kunt ook het oudere Samsung Gear S3-horloge vinden voor minder geld, als je de styling op prijs stelt, maar het niet erg vindt om wat vaker de oplader te gebruiken.

Image
Image

Samsung Galaxy Watch versus Apple Watch Series 4

Samsung vs. Apple is een grote strijd op het gebied van smartphones, en ook een behoorlijk overtuigende match als het gaat om draagbare apparaten. Dit zijn echter heel verschillende smartwatches. Zoals opgemerkt, bevindt de Galaxy Watch zich op de grens tussen digitale smarts en analoge styling, en levert hij een stevige smartwatch op die kan doorgaan als een traditioneel polshorloge.

Dat is echter zeker niet het geval met de Apple Watch Series 4, die een afgerond rechthoekig gezicht heeft en meer lijkt op een gekrompen telefoon dan op een klassiek polshorloge. Apple heeft zeker het meeste uit deze herziene vormfactor gehaald. Het is slank en perfect van formaat, met een soepele interface en uitstekende prestaties.

De Apple Watch heeft zeker enkele voordelen als het gaat om hartbewaking en het aanpassen van de wijzerplaat, terwijl de Galaxy Watch veel meer gezichtsontwerpen en die geweldige roterende ring heeft. Beide horloges werken ook met iPhones, maar de Apple Watch werkt niet met Android-telefoons. Het zijn allebei sterke horloges, maar dramatisch verschillend genoeg in stijl om je waarschijnlijk in de ene of de andere richting te trekken.

Een zeer sterke smartwatch

Er is veel leuks aan de Samsung Galaxy Watch, van de traditionele stijl tot de slimme draaibare rand, het scherpe scherm en de fantastische batterijduur. Aan de andere kant voelt het grote 46 mm-model een beetje aanmatigend aan, zelfs voor een grote pols, de Bixby-stemassistent heeft problemen en het zou niet ons favoriete horloge zijn voor serieuze fitnessbehoeften. Dat gezegd hebbende, als je geen iPhone gebruikt, is de Galaxy Watch een van de beste smartwatches die beschikbaar zijn voor Android-gebruikers.

Specs

  • Productnaam Galaxy Watch
  • Product Merk Samsung
  • UPC 8801643392109
  • Releasedatum augustus 2018
  • Productafmetingen 1,81 x 1,93 x 0,51 inch.
  • Prijs $ 329,99 (42 mm), $ 349,99 (46 mm)
  • Platform Tizen
  • Garantie 1 jaar
  • Processor Exynos 9110
  • RAM 768MB
  • Opslag 4GB
  • Waterdicht 5ATM + IP68

Aanbevolen: