Tips voor het vliegen met een camera in vliegtuigen

Inhoudsopgave:

Tips voor het vliegen met een camera in vliegtuigen
Tips voor het vliegen met een camera in vliegtuigen
Anonim

Hier zijn een paar tips voor het vliegen met je camera, zowel door de beveiliging als in het vliegtuig, die je helpen je uitrusting veilig te houden en je vlucht soepel te laten verlopen.

Bottom Line

Controleer voordat je iets anders doet de websites van zowel de luchtvaartmaatschappij als de TSA (Transportation Security Administration) om er zeker van te zijn dat je de regels kent. Of je het nu meeneemt naar het vliegtuig of het in je ingecheckte bagage inpakt, de regelgeving met betrekking tot elektronische apparatuur kan van invloed zijn op de manier waarop je het inpakt.

Bescherm het

Pak je camera stevig in. Zoek naar een gevoerde cameratas met aparte vakken voor lenzen, camerabody, flitsers en andere accessoires. Of, om wat geld te besparen, de apparatuur opnieuw inpakken in de originele doos en opvulling.

Image
Image

De originele doos is geweldig als je hem in een rugzak of andere handbagage opbergt. Als je de camera apart in een doos moet vervoeren, overweeg dan om hem in een eenvoudige papieren zak te doen om de aandacht van potentiële dieven te ontwijken.

Doe de lens af

Pak een DSLR-camera niet in met de lens eraan bevestigd. Als de verpakking kracht uitoefent op de lensbehuizing, kunnen de delicate draden die de twee verbinden breken. Verpak de body en lens afzonderlijk met de juiste doppen op beide units. Deze doppen zouden in uw originele doos moeten zitten als u deze nog heeft.

Image
Image

Bottom Line

Controleer of je cameratas klein genoeg is om in het bagagevak of onder de stoel in het vliegtuig te passen. Anders moet u mogelijk een toeslag betalen om een tas in te checken. TSA staat fotografie-apparatuur toe in handbagage en ingecheckte bagage, maar vraag dit na bij uw luchtvaartmaatschappij; ze hebben misschien ander beleid.

Houd het allemaal bij elkaar

TSA kan vereisen dat je je camera apart scant. Elk draagbaar elektronisch apparaat, zoals een digitale camera, mag in een handbagage worden meegenomen, aangezien het is afgeschermd. Een TSA-agent kan echter vragen om de camera na de röntgenprocedure nader te inspecteren. Bovendien kunnen deze voorschriften op elk moment veranderen, dus bezoek TSA.gov om de laatste te zien.

Image
Image

Bottom Line

Houd een nieuwe batterij bij de hand terwijl je door de beveiligingslijn gaat. Beveiligingspersoneel kan je vragen om je camera aan te zetten tijdens de screening. Deze follow-up gebeurt niet vaak, maar het is altijd een mogelijkheid.

Behoud de batterijen

Voer geen losse batterijen bij elkaar. Als hun terminals tijdens de vlucht in contact komen, kunnen ze kortsluiting veroorzaken en brand veroorzaken. Hetzelfde geldt voor contact met metaal, zoals een munt of sleutels. Alle batterijen moeten tijdens een vlucht veilig en apart worden opgeborgen.

Image
Image

Pak batterijen in zodat ze niet worden verpletterd of doorboord. Chemicaliën in lithium- en Li-ionbatterijen kunnen gevaarlijk zijn als hun buitenste omhulsels beschadigd raken.

Bottom Line

Overweeg om de aan/uit-tuimelschakelaar van uw DSLR in de Uit-stand te zetten. (Misschien moet u ducttape gebruiken voor sterkte.) Deze stap voorkomt dat de camera per ongeluk in uw tas wordt ingeschakeld als u de batterij erop laat zitten.

Vrees niet voor de röntgenfoto

De röntgenprocedure op een luchthaven beschadigt de geheugenkaart die bij uw camera is opgeslagen niet en wist ook geen opgeslagen gegevens.

Image
Image

Houd het in de gaten

Verlies uw fotoapparatuur niet uit het oog terwijl deze door de beveiliging beweegt om diefstal te voorkomen. Als u echter op de een of andere manier uw camera verliest tijdens het onderhandelen over een controlepost, neemt u contact op met de TSA op die luchthaven. De TSA-website houdt een lijst bij van verloren en gevonden contacten voor elke luchthaven in de VS.

Als je je camera ergens anders op de luchthaven bent kwijtgeraakt, neem dan rechtstreeks contact op met de luchthaven.

Maak er een gewoonte van om je camera op dezelfde plek op te bergen als je tas, zodat je altijd weet waar je moet controleren voordat je de beveiliging verlaat of aan boord van het vliegtuig gaat.

Gebruik extra vulling

Als je je camera-uitrusting moet controleren, gebruik dan een afsluitbare, harde koffer met vulling aan de binnenkant. Als je een slot voor je tas koopt, zorg er dan voor dat het een TSA-goedgekeurd slot is, wat betekent dat beveiligingspersoneel over het juiste gereedschap beschikt om het te openen zonder het te hoeven doorknippen. Agenten sluiten de tas vervolgens weer op slot na inspectie.

Image
Image

Verzeker het

Overweeg een verzekering tegen diefstal en schade, vooral als uw apparatuur duur zou zijn om te vervangen. U zult meer van uw reis genieten als u zich geen zorgen maakt. Voordat u een polis aanschaft, moet u echter de verzekering van uw huiseigenaar controleren; sommige polissen dekken dergelijke bezittingen.

Aanbevolen: