Hoe luidsprekers voor buiten te installeren onder dakranden, overhangen

Inhoudsopgave:

Hoe luidsprekers voor buiten te installeren onder dakranden, overhangen
Hoe luidsprekers voor buiten te installeren onder dakranden, overhangen
Anonim

Wat te weten

  • Na het lezen van de handleiding van de luidspreker, identificeert u de dakranden en overhangen voor montageposities.
  • Test de luidsprekers voor montage. Bepaal of u een volumeregelaar wilt toevoegen. Koop veel van de juiste draad.
  • Boor gaten voor montage. Leid de draad van de luidsprekers naar de ontvanger/versterker. Kalmeer de openingen.

Dit artikel legt uit hoe je buitenspeakers onder dakranden en overhangen installeert. Het behandelt de planning en tools die je nodig hebt om binnenkort je favoriete muzieknummers in je achtertuin te laten spelen.

Lees de instructies

Als het idee om thuis van audio te genieten je aanspreekt, ga ervoor; pak een set outdoor-rated (weerbestendige) luidsprekers. Dit type luidsprekerinstallatie kan ontmoedigend lijken, maar het is niet zo moeilijk als het klinkt.

Lees de instructies van het product voordat je gaten gaat boren of draden gaat leggen. Fabrikanten verstrekken doorgaans relevante informatie samen met een beugelmontageset. Nadat u de handleiding goed heeft gescand, zoekt u enkele posities op die u kunt overwegen.

Image
Image

Selecteer de montagelocaties

Het plaatsen van luidsprekers onder dakoverstekken of terrasoverstekken biedt bescherming tegen zon, wind en regen. Een ander voordeel is dat er minder kabels hoeven te lopen en dat is belangrijk als je de voorkeur geeft aan een gemengd, naadloos uiterlijk boven aangesloten apparatuur.

Houd een paar dingen in gedachten bij het verkennen van de beschikbare ruimte:

  • Bevestig dat de luidsprekers stevig op een vast materiaal (zoals hout, baksteen, steen of beton) kunnen worden gemonteerd en niet op gevelbeplating, dakgoten of dunne gipsplaat. Dit verkleint de kans dat een luidspreker na verloop van tijd losraakt of v alt.
  • Plaats de luidsprekers hoog (buiten bereik van de vingers, 8 tot 10 voet) en ongeveer 10 voet uit elkaar.
  • Haal de luidsprekers een beetje naar beneden. Dit richt het geluid op luisteraars en niet op buren. Het helpt ook bij het weglopen van water om te voorkomen dat er zich ophopen op de luidsprekeroppervlakken.

Bottom Line

Test de buitenluidsprekers indien mogelijk voordat u ze monteert. Locatie en positionering zijn van belang in termen van prestaties. Het enige wat u hoeft te doen is de luidsprekers tijdelijk op te zetten en kabels door een open deur naar uw apparatuur binnenin te leiden. Als het geluid perfect is, monteer dan weg.

Voeg een volumeregelaar toe

Tenzij je graag naar binnen gaat elke keer dat je het muziekvolume buiten hoger of lager wilt zetten, overweeg dan een volumeregelaar. Neem deze beslissing eerst, want het kan veranderen waar u gaten boort om de audiodraden te laten lopen. Het kan ook van invloed zijn op de totale hoeveelheid draad die nodig is.

Een volumeregelaar is eenvoudig aan te sluiten tussen de luidsprekers en de ontvanger/versterker. Dezelfde overwegingen gelden als u van plan bent een luidspreker B-schakelaar of een afzonderlijke luidsprekerkeuzeschakelaar te installeren.

Koop de juiste draad en veel ervan

Zorg dat je genoeg draad van de juiste dikte hebt. Als de geschatte afstand 20 voet of minder is, zou 16 meter goed moeten zijn. Overweeg anders om dikkere meters te gebruiken, vooral als de luidsprekers van het lage impedantietype zijn.

Het is de totale afgelegde afstand die telt en niet een rechte lijn van het ene onderdeel naar het andere; alle kleine wendingen en hoeken tellen. Houd ook rekening met wat speling. Bij twijfel of als de nummers te dicht bij elkaar liggen om te bellen, kies dan voor de dikkere draad.

Boor de gaten

Als je zolderventilatieopeningen hebt, duw je de draad door en in de richting van het gebied dat zich het dichtst bij de ontvanger/versterker bevindt. Als dat niet het geval is, of als het meer moeite kost om door de zolder te gaan dan het waard is, boor dan een klein gaatje in de buitenmuur. Leid geen draad door ramen of deuren, want dat kan tot schade leiden. Maak het jezelf gemakkelijker door een boorplek te kiezen die aan beide kanten goed bereikbaar is.

Image
Image

Laat de draden lopen

Leg de draden van de luidsprekers naar de ontvanger/versterker. Gebruik banaanstekkers voor de buitenluidsprekers als er een compatibele verbinding bestaat. Banaanstekkers beperken de hoeveelheid blootliggende draad en zijn vaak betrouwbaarder en gemakkelijker te beheren dan blote draden.

Zodra alles is aangesloten, test u het systeem en de verbindingen om er zeker van te zijn dat alles goed werkt, vooral als u hebt gekozen voor een volumeregelaar, luidspreker B-schakelaar of een afzonderlijke luidsprekerkeuzeschakelaar.

Laat wat speling in de draad om water weg te leiden van de contactpunten. Als de lengte die naar een luidspreker leidt strak is, kan er water terugstromen in de aansluitingen van de luidspreker en mogelijke schade veroorzaken; het is hetzelfde met gaten geboord in muren. Stel de draden zo af dat ze een U-vormige dip creëren. Water zal naar beneden volgen en veilig van de bodem druppelen.

Breek de openingen

Maak het installatieproject af met wat kit op siliconenbasis. U moet alle boorgaten aan beide zijden afdichten om de isolatie van het huis te behouden en ongewenste insecten en ongedierte buiten te houden.

Aanbevolen: