Sony WH-1000XM3 Review: toonaangevende hoofdtelefoon

Inhoudsopgave:

Sony WH-1000XM3 Review: toonaangevende hoofdtelefoon
Sony WH-1000XM3 Review: toonaangevende hoofdtelefoon
Anonim

Bottom Line

Als je de beste geluidskwaliteit, uitstekende ruisonderdrukking en een supercomfortabele constructie wilt, past geen enkele andere hoofdtelefoon beter dan de Sony WH-1000XM3s.

Sony WH1000XM3 draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

Image
Image

We hebben de Sony WH-1000XM3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Sony WH-1000XM3 is misschien wel de perfecte Bluetooth-koptelefoon die je nu op de markt kunt kopen. Dat is een gewaagde bewering, dat weten we, en normaal gesproken zouden we het temperen met enkele tekortkomingen en kanttekeningen, maar in dit geval is de WH-100XM3 moeilijk te bekritiseren.

De geluidskwaliteit is geweldig, de ruisonderdrukking is waarschijnlijk de beste die je zult vinden, en de bouwkwaliteit is ronduit magisch. Maar zoals bij elke aankoop, zijn er prioriteiten die u moet bepalen voordat u $ 350 uit uw zak ha alt, dus laten we het opsplitsen.

Ontwerp: Strak en mooi met een mooie nieuwe esthetische touch

De vorige generatie ruisonderdrukkende hoofdtelefoons van Sony (de M2s) lijkt erg op de 1000XM3. Beide hoofdtelefoons zien er geweldig uit met veel zachte lijnen en een delicate schuine oriëntatie voor de oorschelpen. Veel koptelefoons in deze klasse zitten zelfs met de hoofdband in de oorschelpen, wat er geweldig uitziet als de koptelefoon op een tafel staat. Maar als de blikken op je hoofd staan, hebben de 1000XM3's een veel aangenamer, futuristischer gevoel van beweging.

Er zijn enkele verschillen met de M3's, met name de zachte plastic buitenkant in tegenstelling tot de stoffen, leerachtige buitenkant van de M2's. Het andere grote verschil is dat het Sony-logo en de microfoongrills beide een warmere koperen afwerking hebben op de M3s, die niet aanwezig waren op de M2s. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar in onze ogen zorgt het ervoor dat ze er luxer uitzien.

Image
Image

Je kunt de M3's ophalen in matzwart (de professionelere van de twee) of zilver, dat iets meer beige leunt dan echt zilver. De hoes komt overeen met de kleur van je koptelefoon en is verfrissend klein in vergelijking met sommige andere Bluetooth-koptelefoons die er zijn. Sony heeft een aantal interessante ontwerpkeuzes gemaakt, zelfs aan de binnenkant van de behuizing, met een druppelvormig binnenvak om je kabels en converters in op te bergen.

We vonden het een beetje omslachtig om de exacte vouwrichting te bepalen die je nodig had om de hoofdtelefoon zelf in de hoes te laten passen, maar de veelzijdigheid, gecombineerd met het toegevoegde gaasvak aan de buitenkant van de hoes, maakt deze hoofdtelefoon is geweldig om naar te kijken en geweldig om mee te reizen.

Comfort: Zeer licht en aangenaam met een lichte neiging om warm te worden

In overeenstemming met het slanke ontwerp en zoals verwacht met een hoofdtelefoon van dit niveau van eersteklas bouwkwaliteit, is de WH-1000XM3 een absolute droom om te dragen. Terwijl de meeste hoofdtelefoons stevig schuim bevatten in pluche, leerachtige stof, heeft Sony er zeer luchtig geheugenschuim in gedaan en een zacht, bijna ingelopen leer gebruiken.

De ervaring van het geluid op deze hoofdtelefoon is een van de beste die we hebben gehoord, met uitzondering van high-end bedrade studiokoptelefoons.

Het was eigenlijk een beetje verontrustend toen we deze voor het eerst uit de doos haalden, omdat je het schuim zo kunt knijpen dat het onder het plastic frame van de koptelefoon zakt. Wanneer je deze op je hoofd legt, vormt het schuim een perfecte, niet-verstikkende vorm aan de buitenkant van je oren, en hoewel dit kan verschillen voor mensen met oren van verschillende grootte, ontdekten we dat het gaas aan de binnenkant dat de behuizing van de driver bedekt niet wrijf ook niet over onze oren. Met ongeveer 9 gram (Sony klokt ze op 8,99 gram, en onze schaal bevestigde dit), behoren deze tot de lichtste over-ear-koptelefoons die we ooit hebben geprobeerd. Het is eigenlijk alsof je niets draagt.

Er was één nadeel aan de vormfactor, en het is iets dat veel over-ear-koptelefoons lijkt te plagen. Na ongeveer twee uur constant, continu gebruik, ontdekten we dat er wat warmte opbouwde in de oorschelpen. Het was verrassend omdat het schuim zo luchtig en ademend lijkt, maar vanwege de hoek van de oorschelpen en omdat het schuim aan de bovenkant van de hoofdband een beetje steviger is voor ondersteuning, lijkt het een stevige pasvorm voorrang te geven boven luchttemperatuurregeling. Dat gezegd hebbende, vonden we dat een kleine aanpassing aan de maat van de hoofdband hier tot enige opluchting leidde. Dit is een kleine zorg, maar als je hoopt langdurig gebruik te kunnen maken van een koptelefoon, raden we je aan deze in een winkel uit te proberen.

Image
Image

Besturing aan boord: Beperkt en enigszins nieuw

Dit is waarschijnlijk een van de meest voor de hand liggende onderscheidende factoren tegen de aankoop van de 1000Xs. Er zijn slechts twee fysieke knoppen (een voor stroomvoorziening en de andere die kan worden toegewezen aan ruisonderdrukking of aan een stemassistent). Het is frustrerend dat je die niet alle drie kunt hebben, dus dat is een beetje een ding voor ons. Bovendien zijn de aanraakfuncties op de oorschelpen (omhoog vegen om het volume aan te passen, tikken om af te spelen/stoppen, enz.) op papier geweldig, maar in de praktijk een beetje onhandig en onhandig.

De fysieke controle die het beste leek te werken, is de functie Snelle aandacht. Met Sony kun je je handpalm over een van de hele oorschelpen plaatsen, waardoor het muziekvolume afneemt en er wat sfeer van buiten binnenkomt. Het doel hier is om u de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan een gesprek zonder uw koptelefoon af te zetten. Hoewel deze functie geweldig werkt – we hebben heel veel plezier gehad met het bedekken en blootleggen van de oorschelp en zien hoe snel hij het oppakte – het is een beetje een noviteit. We zouden veel liever meer knoppen, duidelijkere aanraakbedieningen of zelfs dial-based systemen zoals de Surface Headphones hebben.

Geluidskwaliteit: vol en gedetailleerd met weinig om over te klagen

Bij het testen van premium hoofdtelefoons, luister je eerder naar wat ze missen, in plaats van hoe het algehele geluid overkomt. In dit geval vonden we het moeilijk om daar kritisch naar te luisteren, omdat de ervaring van het geluid op deze koptelefoon tot de beste behoort die we hebben gehoord, met uitzondering van high-end bedrade studiokoptelefoons. Deze blikjes klinken schoon.

De M3's lijken niet hardhandig te veel bas te pompen, wat betekent dat de middentonen en de high-end details aangenaam doorkomen. De specificaties van Sony vermelden de frequentierespons bij 4Hz–40kHz bij bekabeling en bij 20Hz–20kHz bij luisteren via Bluetooth. Om die cijfers in perspectief te plaatsen: de theoretische frequenties die mensen kunnen horen, variëren van 20 Hz tot 20 kHz. Dus de dekking is er, en met een geluidsdrukniveau van 104,5 dB en een impedantie tot 47 ohm (wanneer het apparaat is ingeschakeld), krijg je een solide hoeveelheid vermogen.

De app is waar de echte ster van de interface ligt.

Sony ha alt dit voor elkaar met een gesloten, dynamische constructie, een 1,57-inch dome-type driver met een Neodymium-magneet en een met aluminium gecoat diafragma. Voor de leek betekenen deze termen dat de luidspreker zelf het vermogen en de substantiële bouw heeft om niet alleen een vol, gebalanceerd geluid aan te kunnen, maar waarschijnlijk ook voor een lange tijd. Een andere geweldige functie is dat Sony in principe elke Bluetooth-codec onder de zon heeft ingeklapt, van de meest verliesgevende SBD helemaal tot Qualcomm's aptX HD. Dit betekent dat als uw apparaat dit ondersteunt, u een betrouwbaarder Bluetooth-overdrachtsprotocol kunt gebruiken en zoveel mogelijk van uw bronaudiosignaal intact kunt laten.

Er is ook wat eigen Sony-tovenarij in de vorm van hun DSEEHX high-fidelity-protocol, hoewel we niet al te veel verschil merkten in de resolutie van ons geluid in vergelijking met andere bedrade high-end hoofdtelefoons. Of je deze nu aansluit via de vergulde, L-vormige 3.5 mm kabel of via Bluetooth, deze hoofdtelefoon klinkt fantastisch.

Ruisonderdrukking: reductie van de volgende generatie met enkele mooie software-opties

Een van de grote pijlers van onderzoek naar high-end hoofdtelefoons is hun effectiviteit bij ruisonderdrukking. Iets om in gedachten te houden, met betrekking tot de geluidskwaliteit, is dat de ruisonderdrukking de onbewerkte geluidskwaliteit van de hoofdtelefoon beïnvloedt.

Op het meest basale niveau gebruikt actieve ruisonderdrukkingstechnologie externe microfoons om omgevingsgeluid om je heen te lezen, en dan blaast het lichtfrequenties in de koptelefoon die dat geluid opheft. Je oor hoort dit als ruisonderdrukking, maar dat betekent dat er artefacten zijn die niet bestonden in je originele audiobestand. Als je op zoek bent naar deze hoofdtelefoon om het doffe geraas van een vliegtuig te dempen of om wat focus te vinden in je open kantoor, dan kan ruisonderdrukking een uitkomst zijn.

Image
Image

Direct uit de doos is de ruisonderdrukking bijna verontrustend. De 1000XM3 doet zo goed werk in het tot zwijgen brengen van je kamer, je zult denken dat je oren zelf geblokkeerd zijn. Dit komt deels omdat Sony de gepatenteerde QN1 heeft opgenomen, een speciale HD-ruisonderdrukkende processorchip. Wat deze voor andere opties plaatst, is de aanpassing. We zullen later wat dieper ingaan op de app zelf, maar er is een aangepaste test die u kunt uitvoeren die de atmosferische druk om u heen zal aflezen om het beste niveau en type ruisonderdrukking voor uw scenario te bepalen.

Dit is geweldig voor besloten ruimtes zoals vliegtuigen waar ruis moeite kan hebben om het vliegtuiggeluid nauwkeurig te annuleren zonder je muziek te veel te beïnvloeden. Je kunt je geluid ook aanpassen op basis van je hoofdvorm, haartype en zelfs of je een bril draagt. We merkten slechts kleine verschillen in het annuleren na het lezen van onze omgeving, maar je kilometerstand kan variëren, en dit zijn flitsende functies om te hebben. Voeg dit toe aan de versterkingsopties voor omgevingsgeluid (voor het geval je je omgeving beter wilt horen), met een schuifregelaar om de hoeveelheid omgevingsgeluid aan te passen, en je hebt een krachtige koptelefoon voor dagelijks gebruik, zelfs als je dat niet bent. helemaal niet naar muziek luisteren.

Batterijlevensduur: toonaangevend in zijn klasse, met enige variatie in de echte wereld

Op papier, met 30 uur beloofde luistertijd, zou je denken dat dit gewoon weer een vinkje was in de kolom 'perfect' voor de 1000XM3. Als dat uurteken echt zou gelden voor ons gebruik, dan zouden we dit zeker de beste hoofdtelefoons noemen die er zijn. Maar toen we deze tot het uiterste dreven - luisteren naar veel basmuziek, de ruisonderdrukking dwingen om de luide straatgeluiden van NYC aan te pakken, en een hoop telefoontjes plegen - zagen we dat de batterij dichter bij 24 of 25 uur kwam gebruiksklaar op één lading. Om eerlijk te zijn, dat is niet slecht. Sommige koptelefoons voor deze prijs kunnen de 20 niet breken. Maar het is een beetje teleurstellend om zo'n hoog cijfer geadverteerd te zien, en zo'n substantiële misser in de echte wereld.

Image
Image

Het is belangrijk op te merken dat je meer tijd krijgt als je de actieve ruisonderdrukking niet gebruikt (Sony schat dit cijfer op 38 uur). De batterij wordt opgeladen via de meegeleverde USB-C-kabel, die veel de voorkeur heeft boven micro-USB, en je kunt ongeveer vijf uur luisteren met 10-12 minuten snel opladen.

Connectiviteit en software: ultra aanpasbaar, bijna tot het punt van overdrijven

Voor het geval je het nog niet gemerkt hebt, er is veel aan de hand met de 1000XM3. De manier waarop ze verbinding maken met uw apparaten en de bijbehorende app die u helpt al deze controle te benutten, is even diepgaand. Dit kan geweldig zijn voor iemand die ervan houdt om erin te duiken en de mogelijkheden van een apparaat te verkennen, maar als je houdt van het plug-and-play-karakter van iets als Apple AirPods of zelfs de nieuwe Surface Headphones van Microsoft, dan zijn deze misschien iets te veel voor je.

Door Bluetooth 4.2 te gebruiken, krijg je een solide, naadloze verbinding met je Bluetooth-apparaten, binnen een bereik van 10 meter. Sony heeft ook NFC toegevoegd, zodat je de hoofdtelefoon snel kunt koppelen door met de oorschelp tegen je NFC-apparaat te tikken.

De Sony WH-1000XM3 is misschien wel de perfecte Bluetooth-koptelefoon die je nu op de markt kunt kopen.

De app is waar de echte ster van de interface ligt. Je kunt Byzantijnse niveaus van maatwerk bereiken, en zelfs in onze ongeveer twee weken van testen waren we niet in staat om echt alle ins en outs te krijgen. De Headphones Connect-app geeft je meteen wat nuttige informatie, zoals met welke apparaten je bent verbonden, welke Bluetooth-codec momenteel actief is en het batterijniveau. Daaronder komt u bij het Adaptive Sound Control Panel, dat daadwerkelijk bepa alt of u beweegt of stilstaat en uw geluids- en ruisonderdrukkingsniveau dienovereenkomstig aanpast.

De volgende stap is de Noise Cancelling Optimizer waarmee u uw NC-niveaus kunt aanpassen op basis van atmosferische druk en uw persoonlijke kenmerken. Er is een geluidspositieregeling waarmee je kunt kiezen waar je het geluid wilt laten lijken alsof het vandaan komt, en zelfs een op virtuele telefoontechnologie (VPT) gebaseerd surround soundstage-systeem. Dan zijn er de gebruikelijke opties voor het vormen van geluid, zoals een grafische EQ, een tuimelschakelaar voor Sony's DSEEHX en zelfs de optie om je koptelefoon te vertellen of deze de geluidskwaliteit of een stabiele verbinding moet optimaliseren. Het is zowat de meest complete software die we hebben gezien, gebundeld met een Bluetooth-koptelefoon.

Image
Image

Prijs: Topklasse maar de functies zeker waard

Het standaardbedrag voor hoofdtelefoons met ruisonderdrukking van het hoogste niveau is ongeveer $ 350; het is wat je beta alt voor Bose en voor de nieuwe Microsoft Surface Headphones. Hoewel veel producten hun hits en missers zullen hebben, waren we geschokt over hoeveel je krijgt voor het geld met de 1000XM3.

Overal waar we draaiden, waren er toeters en bellen: dingen als de ultracomfortabele oorschelpen, de hoge geluidskwaliteit, het waanzinnige niveau van controle met de app, de vele beschikbare Bluetooth-codecs en mystieke hoeveelheden ruisonderdrukking. Dus hoewel het prijskaartje voor velen een beetje moeilijk te verdragen is, krijgt u zeker waar u voor beta alt. En dat is veel.

Concurrentie: één nieuwkomer, één veteraan en één klein broertje

Toen Microsoft de Surface-koptelefoon eind 2018 liet vallen, leken ze zich te concentreren op naadloze integratie met je pc en enkele eigenzinnige, handige bedieningselementen aan boord. Deze functies ontbreken beide op de 1000XM3s, maar op bijna alle andere punten, van ruisonderdrukking tot geluidskwaliteit, verslaat Sony de Surface Headphones.

De 1000XM3's concurreren ook met Bose's QuietComfort 35 (Series II) set. Zijn aantrekkingskracht komt neer op het vertrouwen van het merk. Ze hebben een vergelijkbare premium build, tal van comfortfuncties, geweldige ruisonderdrukking en fatsoenlijk geluid, maar ze missen de app-controle met de softwaretoeters en bellen van de XM3. Als je van Bose houdt, geef je de voorkeur aan de QC35 II, maar we raden je aan om je geest open te houden.

Sony verkoopt ook nog steeds de oudere 1000XM2-hoofdtelefoons. Als u de XM2 al bezit, is er niet genoeg verbetering op de XM3 om u aan te bevelen een upgrade uit te voeren. Voor dezelfde verkoopprijs, met minder aanpasbare ruisonderdrukking en een zwaardere constructie, zou je de XM2 waarschijnlijk niet ronduit moeten kopen. Maar als je ze in de uitverkoop ziet, is het misschien een goede manier om een hoofdtelefoon van hoge kwaliteit te scoren voor minder geld.

Wilt u wat andere opties zien? Bekijk onze selectie voor de beste draadloze hoofdtelefoons, de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons en de beste hoofdtelefoons voor muziekliefhebbers.

Prachtige hoofdtelefoon met ruisonderdrukking en een hele reeks andere functies

Als je het beste wilt en niet bang bent om echt te ontdekken hoe deze hoofdtelefoon werkt, is de 1000XM3 moeilijk te verslaan.

Specs

  • Productnaam WH1000XM3 Draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking
  • Product Merk Sony
  • SKU 6280544
  • Prijs $349.99
  • Releasedatum augustus 2018
  • Gewicht 9 oz.
  • Productafmetingen 3 x 6,25 x 8 inch.
  • Kleur Zwart, Zilver
  • Levensduur batterij 30 uur
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 ft
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs (Atmos, 5.1, 7.1, Virtual Surround) SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC
  • Bluetooth 4.1, 5.0 (LDAC aptX) 4.2

Aanbevolen: