Anker Soundcore Life Q30 Review: betaalbare ANC-hoofdtelefoon

Inhoudsopgave:

Anker Soundcore Life Q30 Review: betaalbare ANC-hoofdtelefoon
Anker Soundcore Life Q30 Review: betaalbare ANC-hoofdtelefoon
Anonim

Bottom Line

Ook al zijn dit technisch goedkope koptelefoons, hun geluidskwaliteit, bouwkwaliteit en batterijduur maken ze allesbehalve goedkoop.

Anker Soundcore Life Q30

Image
Image

We hebben de Anker Soundcore Life Q30-koptelefoon gekocht zodat onze recensent ze op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Anker Soundcore Life Q30-koptelefoon is de actieve ruisonderdrukkende Bluetooth-koptelefoon die je koopt als je wat geld wilt besparen zonder al te veel hoeken te hoeven snijden. Dat is logisch; Anker, het moedermerk van Soundcore, heeft naam gemaakt als een bedrijf dat uitstekende opladers, power bricks en draagbare batterijen levert die de bank niet kapot maken.

Ik heb eerder een aantal Soundcore-koptelefoons getest, maar alleen de Liberty-lijn met echte draadloze oordopjes. De Q30's zijn de eerste over-ear-koptelefoons die ik van het merk heb geprobeerd, maar omdat ik zo onder de indruk was van Soundcore Liberty Air, waren mijn verwachtingen behoorlijk hoog. Dus hier is hoe de Life Q30s aanvoelde na een paar dagen toegewijd gebruik.

Ontwerp: Best interessant, maar zeker merkbaar

Het uiterlijk van de Life Q30-hoofdtelefoon is eigenlijk vrij uniek, wat niet het geval is voor veel goedkope hoofdtelefoons. De materialen die hier worden gebruikt, zien er niet goedkoop uit, en dat is uiteindelijk een goede zaak voor het uiterlijk en het gevoel van de hoofdtelefoon. Meestal geef ik de voorkeur aan een subtiel ontwerp dat slank van profiel is en niet opv alt (daarom hou ik niet van het luide, omvangrijke ontwerp van Beats-hoofdtelefoons). Met hun afgeronde oorschelpen en glanzend gouden logo aan elke kant, nemen de Life Q30s een pagina of twee uit het Beats-playbook, en hoewel dat niet mijn voorkeur heeft, zie ik de aantrekkingskracht voor sommigen.

Image
Image

Omdat de hoofdbanden eindigen op een afgeronde punt en visueel de draaibare armen bedekken die de hoofdband met de oorschelpen verbinden, hebben ze een soort van ruim, zwevend, modulair uiterlijk dat anders is dan de meeste koptelefoons die ik heb gezien. Omdat ze echter zijn gemaakt van halfglanzend plastic en mooi, zacht aanvoelend kunstleer, hebben ze nog steeds een stijlvolle uitstraling. Het is een mix van deze unieke vorm en het ingetogen kleurenschema waardoor ze een mooi uitgebalanceerde koptelefoon zijn vanuit een ontwerpperspectief.

Comfort: gemakkelijk te dragen, voor een tijdje

Een groot deel van wat de Life Q30s zo comfortabel maakt, is de kwaliteit van het materiaal dat op de oorschelp is gebruikt. Ik zal in het volgende gedeelte iets meer ingaan op de materiaalkwaliteit, maar het zachte kunstleer dat zowel de oorkussens als de hoofdband bedekt, is delicaat en ademend. Er zit een lekker zacht traagschuim in deze kussens, en hoewel het voldoende zacht is om comfortabel te zijn, is er niet genoeg van om de beste afdichting op je hoofd te vormen.

Omdat er niet veel vulling is, hebben de pads de neiging om meer af te vlakken dan andere premium hoofdtelefoonaanbiedingen. Het is niet de ergste situatie, maar zeker iets dat je opv alt als je de koptelefoon lange tijd draagt.

Er zit lekker zacht traagschuim in deze kussens, en hoewel het zacht genoeg is om comfortabel te zijn, is er niet genoeg van om de beste afdichting op je hoofd te vormen.

De andere factor voor comfort is het gewicht. Met een gewicht van ongeveer 9 gram zijn deze koptelefoons niet bepaald de lichtste die er zijn, en na een paar uur gebruik merk je ze wel op je hoofd. Dit alles is geen dealbreaker, omdat de meeste gebruikers deze behoorlijk comfortabel zullen vinden, maar als je een krachtige gebruiker bent of een koptelefoon wilt dragen voor lange luistersessies, verwacht dan dat ze hun gewicht laten zien.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: indrukwekkend voor de prijs

Met een prijs van ruim onder de $ 100, zouden de Life Q30's het volste recht hebben om zich een beetje goedkoper te voelen dan zij. Maar de bouwkwaliteit hier is eigenlijk behoorlijk solide. De zachtheid van het leer en de kwaliteit van het schuim heb ik al afgeschreven, maar het zacht aanvoelende plastic aan de buitenkant van de cups ligt ook goed in de hand. De armen die de oorschelpen vasthouden, hebben inklapbare sleuven die soepeler aanvoelen en een meer substantiële klik hebben wanneer ze zijn ingeklapt dan ik gewend ben op een koptelefoon.

Image
Image

De hoge kwaliteit van dit knooppunt zorgt ervoor dat de koptelefoon echt premium aanvoelt, en het zal waarschijnlijk behoorlijk tegen een stootje gaan na verloop van tijd. Over de bovenkant van de buitenkant van de hoofdband zit een dikke metalen plaat die de buitenkant van de hoofdband versterkt. Ik vind dit erg leuk vanuit het oogpunt van bouwkwaliteit, omdat de hoofdband vaak een veelvoorkomend punt is van structureel falen op koptelefoons, en de metalen schaal geeft deze hoofdband voldoende ondersteuning. Er is geen IP-classificatie, dus je moet niet van plan zijn ze in zware regen te dragen, maar over het algemeen voelt de bouwkwaliteit geweldig aan en wekt veel vertrouwen in het duurzaamheidsgesprek.

De hoge kwaliteit van dit knooppunt zorgt ervoor dat de koptelefoon echt premium aanvoelt, en het zal waarschijnlijk behoorlijk tegen een stootje kunnen na verloop van tijd.

Geluidskwaliteit en ruisonderdrukking: zware bas met solide maatwerk

Er is genoeg leuks aan hoe deze koptelefoon klinkt, maar voor de prijs mag je niets verbluffends verwachten op de detailafdeling. De frequentierespons varieert van 16 Hz tot 40 kHz, wat veel meer is dan de 20 Hz tot 20 kHz waar het natuurlijke menselijke gehoorbereik uit bestaat. Dit betekent dat het enorm veel prestaties en ondersteuning biedt over het hele spectrum.

De impedantie van 16 ohm is vrij laag voor over-ear hoofdtelefoons, maar ik denk dat het volume en de volheid van de hoofdtelefoon, vooral als je de EQ aanpast, perfect geschikt is.

In de praktijk denk ik dat het standaard geluidsspectrum erg basachtig klinkt - iets dat erg lijkt op de geluidskwaliteit van Beats by Dre - en helaas klinkt dit EQ-profiel modderig en overdreven op budgetvriendelijke koptelefoons zoals deze. De bas was extra uitgesproken bij het luisteren naar gesproken woorden, zoals radioprogramma's of podcasts. Je hebt een heleboel equalisatie-opties via de Anker Soundcore-app, maar daar zal ik later meer over vertellen.

De impedantie van 16 ohm is vrij laag voor over-ear hoofdtelefoons, maar ik denk dat het volume en de volheid van de hoofdtelefoon, vooral als je de EQ aanpast, perfect geschikt is. Er is ook actieve ruisonderdrukking en het is verrassend effectief voor koptelefoons van deze prijs. Er zijn ook verschillende niveaus van ruisonderdrukking, die variëren van zwaardere ruisonderdrukking bedoeld voor wanneer u op reis bent tot een lichtere aanraking voor uw dag op kantoor. Er is ook een transparantiemodus om wat geluid van buiten door te laten, zodat je je meer bewust bent van je omgeving wanneer je de koptelefoon in het openbaar draagt.

Image
Image

Er is een poort om de meegeleverde 3,5 mm aux-kabel aan te sluiten en deze hoofdtelefoon rechtstreeks op uw geluidsbron aan te sluiten, waarbij Bluetooth wordt omzeild. Maar het is belangrijk op te merken dat hoewel dit prima werkt zonder ANC geactiveerd, als je het wel activeert, het volume dat door de aux-kabel gaat veel lager zal zijn, dus dit gebruik wordt niet aanbevolen.

Batterijduur: zeer indrukwekkend

Iets waar ik altijd erg van onder de indruk ben op de Anker Soundcore-hoofdtelefoons, is de levensduur van de batterij. Dit is niet zo verwonderlijk als je bedenkt hoe goed Anker is in het maken van op batterijen gebaseerde producten. De Life Q30s bieden maar liefst 40 uur luistertijd op een enkele lading, en dat is zelfs inclusief het gebruik van actieve ruisonderdrukking.

Als je ANC uit laat, belooft Anker Soundcore dat je dichter bij 60 uur luisterplezier komt. Als zelfs de duurste Bluetooth-koptelefoon op de markt bijna 35 uur luisterplezier biedt, met ANC gedeactiveerd, wordt het echt indrukwekkend om te zien dat Anker Soundcore bijna het dubbele biedt voor zo weinig geld.

De Life Q30's bieden maar liefst 40 uur luistertijd op een enkele lading, en dat is zelfs inclusief het gebruik van actieve ruisonderdrukking. Als je ANC uit laat, belooft Anker Soundcore dat je dichter bij 60 uur luisterplezier komt.

Ik zal zeggen dat deze cijfers in de praktijk een beetje te optimistisch lijken. Ik was nooit in staat om de koptelefoon volledig leeg te maken, zelfs niet na een paar werkdagen intensief gebruik, maar ik neigde meer naar 35 uur luisteren met het ANC aan. Nogmaals, dit is nog steeds veel beter dan bijna elke andere hoofdtelefoon op de markt. En dankzij de snelladende USB-C-poort belooft Anker Soundcore dat je tot 4 uur luisterplezier krijgt na 5 minuten opladen. Onnodig te zeggen dat dit een van de opvallende kenmerken van deze hoofdtelefoon is.

Connectiviteit en codecs: moderne Bluetooth, standaard audioprotocol

Bluetooth 5.0 geeft de Life Q30-hoofdtelefoon veel stabiliteit bij gebruik op al je Bluetooth-apparaten. Ze hebben een bereik van 15 meter en dit was behoorlijk effectief, zelfs door muren en om hoeken. Omdat hier het modernste Bluetooth-protocol aanwezig is, heb je ook heel weinig verbindingsproblemen en kun je meerdere bronapparaten aansluiten.

Er is ook NFC ingebouwd, wat betekent dat compatibele Android-telefoons snel kunnen worden gekoppeld door simpelweg met het apparaat tegen de rechter oorschelp te tikken. Zoals gezegd kun je de koptelefoon ook aansluiten op een audiobron via een koptelefoonaansluiting, maar dan offer je wat volheid en volume op.

Image
Image

Waar de Life Q30's wat functionaliteit missen, zijn de Bluetooth-codecs. U zult alleen AAC en SBC vinden, het meest verliesgevende, meest elementaire Bluetooth-compressieformaat. Het zou leuk geweest zijn om Qualcomm aptX-functionaliteit hier te zien om audiobestanden met een hogere definitie beter te kunnen verzenden, maar het is geen dealbreaker. Anker Soundcore heeft "High-Res" -audio toegevoegd, wat een polijstsoftware is die op de hoofdtelefoon zelf wordt gebruikt om te proberen de via Bluetooth verzonden audio terug te brengen naar de vooraf gecomprimeerde kwaliteit. Dus het is hier een beetje een allegaartje, maar de connectiviteit en technologie zijn vergelijkbaar met veel van de rest van de instapmarkt.

Software, bedieningselementen en extra's: net genoeg om het vakje aan te vinken

De meeste geavanceerde, consumentgerichte Bluetooth-hoofdtelefoons op de markt hebben een ware schat aan extra functies. De Life Q30's hebben een eenvoudiger benadering en bieden alle knoppen die u aan boord zou verwachten (ANC-activering, volumeaanpassing, pauzeren / afspelen en aan / uit), maar bieden u niet veel andere toeters en bellen. Er zijn hier geen aanraakbedieningen en er zijn ook geen speciale knoppen voor activering van de stemassistent. De hoofdtelefoon wordt geleverd met een aux-kabel en een mooie harde hoes met ritssluiting voor transport, hoewel de hoes behoorlijk groot is - niet ideaal voor iemand die probeert ruimte in de tas te besparen.

Image
Image

Waar de Life Q30s wel in uitblinken is de bijbehorende app. In deze app kun je software updaten, de batterij controleren en het EQ-profiel instellen. Zoals ik al zei, ben ik niet dol op het geluidsprofiel van deze koptelefoon direct uit de doos; experimenteren met de EQ-instellingen is bijna noodzakelijk. Gelukkig geeft Soundcore je tientallen opties in de bijbehorende app, variërend van Rock en Acoustic tot Hip-Hop en zelfs een vlakkere frequentierespons. Wanneer u een van deze selecteert, toont de app u de EQ-curve die voor die voorinstelling is gebruikt, wat een geweldige manier is om te visualiseren wat u wel en niet leuk vindt in het geluidsprofiel. Met de app kun je ook het ANC-niveau verder inbellen, en je kunt zelfs de "slaapmodus" gebruiken om kalmerende omgevingsgeluiden af te spelen als een persoonlijke bedtijdruismachine.

Bottom Line

Met ongeveer $ 80 op het moment van schrijven, voelt de Life Q30-hoofdtelefoon aan alsof hij echt een solide waarde biedt. Het zijn niet de goedkoopste koptelefoons die er zijn, maar ze komen redelijk in de buurt. Normaal gesproken zijn ANC-koptelefoons die het overwegen waard zijn, rond de $ 50. Dus wat je hier krijgt voor de extra $ 30, is een solide bouwkwaliteit en een fatsoenlijk ontwerp, evenals controle op het volgende niveau van de EQ-instellingen via een gebruiksvriendelijke app. En natuurlijk, met de levensduur van de batterij hier, voelt $ 80 zeker als goed besteed geld.

Anker Soundcore Life Q30 vs. Monoprice SonicSolace-koptelefoon

Anker Soundcore is een budgetvriendelijk merk, maar niet echt een echt budgetaanbod. Monoprice daarentegen is duidelijk een budgetmerk, maar ik ben meestal erg blij met hun bouwkwaliteit. De SonicSolace-koptelefoons van Monoprice voelen aanzienlijk aan, hoewel ze een stuk zwaarder zijn dan de Life Q30s. Maar ze zien er allebei geweldig uit en voelen ook goed aan. Waar de Life Q30s wint, is de ANC-kwaliteit en de geluidsaanpassingsopties. De SonicSolace-koptelefoon kost echter ongeveer de helft van de prijs.

Zeker het geld waard

Ik ben ervan overtuigd dat ik de Anker Soundcore Life Q30-hoofdtelefoon kan aanbevelen. Ze zien, voelen en klinken geweldig, ongeacht de prijs. Omdat ze ver onder de $ 100 kosten en er toch in slagen om als premium hoofdtelefoons te voelen, is het een goed idee als je een fatsoenlijke Bluetooth-koptelefoon wilt. En alleen al vanwege de waanzinnige levensduur van de batterij is dit een geweldige hoofdtelefoon om bij de hand te hebben de volgende keer dat u een reis moet maken of urenlang een lawaaierige kantoorruimte moet blokkeren.

Specs

  • Productnaam Soundcore Life Q30
  • Product Merk Anker
  • MPN A3028
  • Prijs $79,99
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 9,2 oz.
  • Productafmetingen 7,75 x 6,5 x 3,5 inch.
  • Kleur Zwart, Middernachtblauw, Sakura Roze
  • Levensduur batterij 35-40 uur (met ANC), 60 uur (zonder ANC)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie 18 maanden
  • Audiocodecs SBC, AAC

Aanbevolen: