Avantree Aria Me Review: unieke hoofdtelefoon van een minder bekend merk

Inhoudsopgave:

Avantree Aria Me Review: unieke hoofdtelefoon van een minder bekend merk
Avantree Aria Me Review: unieke hoofdtelefoon van een minder bekend merk
Anonim

Bottom Line

Hoewel niet het meest premium aanbod op de markt, heeft de Aria Me-hoofdtelefoon zeker een aantal geweldige functies te bieden.

Avantree Aria Me

Image
Image

Avantree heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige recensie.

Avantree is niet het meest mainstream audiomerk dat er is, en het is ook zeker niet het meest "audiofiele" merk. Maar de Avantree Aria Me actieve ruisonderdrukkende Bluetooth-hoofdtelefoons bieden een interessante nieuwe kijk op een verder drukke markt. Avantree heeft naam gemaakt met het leveren van gebruiksvriendelijke hoofdtelefoons voor thuisgebruik. Het grootste deel van de Avantree-catalogus bestaat uit draadloze hoofdtelefoons in RF-stijl die u helpen rustig tv te kijken en de geluidsontvangst voor slechthorenden te verbeteren.

De Aria Me-hoofdtelefoons worden gefactureerd als aanpasbare Bluetooth-blikken die enige egalisatietechnologie gebruiken om de audioweergave aan te passen aan het gehoor van elk individu. Ze bevatten ook vrijwel elke andere functie die de premium hoofdtelefoonmarkt vereist, van actieve ruisonderdrukking tot premium Bluetooth-codecs. Ik heb een paar in handen gekregen en was erg benieuwd hoe dit minder bekende aanbod het doet tegen de Bose- en Sony-hoofdtelefoons van de wereld.

Ontwerp: saai en goedkoop ogend

Misschien is het zwakste aspect van de Arias hun esthetische uiterlijk. Deze koptelefoon voelt ouderwets en totaal ongeïnspireerd aan. De eenvoudige ovale oorschelpen en de hoofdband zijn allemaal gemaakt van een zeer goedkoop ogend, deels mat, deels glanzend plastic. Het Aria 'blad'-logo is in elke oorschelp gebosseleerd en de draaibare armen die elke oorschelp vasthouden, zijn gemaakt van hetzelfde plastic, maar in een donkergrijze kleur (het enige contrasterende accent op de koptelefoon).

Image
Image

Normaal gesproken zou ik een slank, eenvoudig, bescheiden ontwerp prijzen, maar er is gewoon iets aan het uiterlijk van deze hoofdtelefoon dat niet premium schreeuwt. Voor mij hebben ze veel weg van de Bose QC-serie, maar in plaats van interessante contrastkleuren en hoogwaardige materialen te hebben, zijn ze gemaakt van plastic van lage kwaliteit en hebben ze geen echte designaccenten. Ze bevatten wel een oplaadstandaard (daarover later meer), wat betekent dat ze er goed uitzien als ze op je bureau hangen, maar dit is een kleine troost voor een verder blasé-look.

Comfort: prettiger dan verwacht

De materialen van lage kwaliteit op de buitenbehuizing van de hoofdtelefoon zijn gelukkig niet aan de binnenkant te zien. Ik was vooral verbaasd over hoe zacht en zacht de oorkussens zijn voor een koptelefoon die anders kiest voor goedkoper aanvoelende materialen.

Een extra lichtpuntje is de hoeveelheid ruimte die is toegestaan voor je oren in de cups - de vorm is gewoon perfect voor mijn oren en voelt heel luchtig en ruim aan.

Om eerlijk te zijn, voelen koptelefoons in het bereik van $ 300+ meestal net iets zachter aan, maar de leerachtige bekleding die op deze koptelefoon wordt gebruikt, voelt erg prettig aan tegen je oren. Zelfs de vulling aan de binnenkant is een subtiel traagschuim dat zich mooi vormt naar de rondingen van je hoofd. Om rekening te houden met de connectorpinnen die nodig zijn voor de oplaadstandaard, is er minder vulling aan de bovenkant van de hoofdband dan ik had gewild, dus als je gevoelig bent voor een drukpunt op de bovenkant van je hoofd, dan is dit misschien een probleem.

Een extra lichtpuntje is de hoeveelheid ruimte die is toegestaan voor je oren in de cups - de vorm is gewoon perfect voor mijn oren en voelt heel luchtig en ruim aan. Een laatste punt gaat over het gewicht. Met een gewicht van ongeveer een half pond is de koptelefoon niet per se zwaar, maar ze laten wel hun aanwezigheid zien na een tijdje dragen.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: beoordeel een boek niet op zijn omslag

Na al het gepraat over goedkoop ogende materialen eerder, zou je denken dat de bouwkwaliteit niet premium zou zijn op deze hoofdtelefoon. Om eerlijk te zijn, veel van het externe chassis is gemaakt van goedkoop aanvoelend plastic, maar de meeste verbindingen en stresspunten die tellen, zijn met behoorlijke zorg gebouwd. Neem bijvoorbeeld de verstelbare hoofdband: hoewel een groot deel van dit structurele punt is gemaakt van plastic, is het eigenlijk geribbeld in een stevig aanvoelend staal.

Dit helpt om een notoir zwak punt op koptelefoons te versterken en geeft me vertrouwen dat ze lang meegaan. De oorschelpen en de oorkussens zijn ook redelijk stevig, ook al zien ze er niet per se goed uit, en vanwege het matte plastic maak ik me geen zorgen over vingerafdrukken of gemakkelijke slijtage.

Image
Image

Er is geen officiële duurzaamheidscertificering, zoals valbescherming of een IP-classificatie, dus het is het beste om voorzichtig te zijn met deze hoofdtelefoon bij slecht weer en onderweg. Dit soort officiële certificering is sowieso niet erg gebruikelijk voor over-ear-koptelefoons, dus het is moeilijk om het als een echt probleem te beschouwen. Kortom, dit zijn niet de meest premium aanvoelende hoofdtelefoons, maar ze bieden wel een betere ervaring dan je zou verwachten op basis van alleen het uiterlijk.

Geluidskwaliteit en ruisonderdrukking: behoorlijk solide, met een leuk trucje

Normaal zou ik beginnen met de geluidskwaliteit voor een sectie als deze, maar in dit geval zal ik beginnen met de actieve ruisonderdrukking. Als categorie is ANC-technologie de afgelopen jaren erg indrukwekkend geworden. Vlaggenschip ANC-hoofdtelefoons van Sony en Bose zijn waanzinnig in staat om geluid uit te wissen, dus het is moeilijk om onder de indruk te zijn van een goedkopere hoofdtelefoon die deze functie biedt. De ruisonderdrukking op de Arias is redelijk redelijk en biedt een mooi niveau van reductie in matig rumoerige omgevingen.

Waar het tekortschiet, is de adaptieve kant van de vergelijking. ANC is meestal niet erg goed in het blokkeren van variabele geluiden zoals spreken of buitenmuziek. Dit geldt met name voor de Arias. Maar als je gewoon het geluid van een AC-eenheid of een subtiele kamertoon wilt overstemmen, zullen deze prima voor je werken. Ik heb ook gemerkt dat hoe deze omgaan met muziek die via het ANC wordt afgespeeld, een beetje verdacht is - kunstmatig de middentonen versterken wanneer ANC is geactiveerd.

Door de Avantree-app te downloaden, kun je aangepaste geluidsprofielen maken om op te slaan en in je koptelefoon te laden.

De geluidskwaliteit die je krijgt met de Aria Me-hoofdtelefoon is een ingewikkelder gesprek. Direct uit de doos klinkt deze hoofdtelefoon behoorlijk saai, met een duidelijke modderigheid in het middenbereik en niet heel veel helderheid in de hoge tonen van het spectrum. Ook de bas mist wat ondersteuning door de iets kleinere 40 mm drivers. Je krijgt wel dekking van het hele spectrum (20Hz tot 20kHz) en een behoorlijke hoeveelheid volume, maar het is gewoon niet opwindend. Het is wanneer je het "Ik"-gedeelte van de productnaam activeert dat deze koptelefoon echt tot leven komt op een manier die ik zelden van een koptelefoon heb gehoord.

Door de Avantree-app te downloaden, kun je aangepaste geluidsprofielen maken om op te slaan en in je koptelefoon te laden. Om dit te doen, geeft de app je een korte "gehoortest". Je krijgt een reeks frequenties te horen en je wordt verteld aan een knop te draaien om hun niveaus aan te passen. Aan het einde van deze test laadt het een gepersonaliseerde EQ in de hoofdtelefoon die theoretisch specifiek is voor uw individuele hoorspectrum.

Na het inschakelen van deze functie voor mijn gehoor, stond ik versteld hoeveel helderder, hoeveel voller en hoeveel gedetailleerder de audiokwaliteit was.

Nadat ik deze functie voor mijn gehoor had ingeschakeld, stond ik versteld van hoeveel helderder, hoeveel voller en hoeveel gedetailleerder de geluidskwaliteit was. Zozeer zelfs dat ik niet anders kan dan denken dat Avantree opzettelijk de kant-en-klare geluidskwaliteit heeft gedempt, zodat het gebruik van de hoofdtelefoon met aangepaste profielen beter klinkt. Hoe dan ook, dit is de grootste verbetering die ik heb gezien aan Bluetooth-koptelefoons door EQ alleen, en het brengt de geluidskwaliteit echt op één lijn met duurdere blikjes.

Dit is de grootste verbetering die ik heb gezien aan Bluetooth-koptelefoons door EQ alleen, en het brengt de geluidskwaliteit echt op één lijn met duurdere blikjes.

Batterijlevensduur: niet de beste

Over-ear-koptelefoons zijn fysiek erg groot, veel groter dan oordopjes. Als gevolg hiervan kunnen ze grotere batterijen bevatten en hogere verwachtingen voor de levensduur van de batterij wekken. Met de beste hoofdtelefoon in deze categorie kun je 30 uur gebruiken op een enkele lading, zelfs als ANC is geactiveerd. Deze hoofdtelefoon, met hun 650mAh-batterij, biedt slechts ongeveer 15 uur tijdens het gebruik van ANC. Je krijgt meer dan 20 uur als je alleen naar de koptelefoon luistert zonder ANC, maar het is nog steeds een vrij mager totaal voor deze productcategorie.

Image
Image

Een ander nadeel is dat deze hoofdtelefoon wordt opgeladen via een micro-USB-poort, wat betekent dat hij niet echt snel zal worden opgeladen. Avantree heeft echter geprobeerd de Arias verder te onderscheiden door een hoofdtelefoonstandaard in de doos op te nemen die ze ook oplaadt. Dus als u van plan bent om deze hoofdtelefoon tijdens een werkdag aan uw bureau te gebruiken zoals ze duidelijk bedoeld waren, dan zullen de lage uurtotalen u gemakkelijk een volledige werkdag helpen, en de hoofdtelefoon blijft gemakkelijk opladen wanneer u hem op de standaard zet het einde van de dag.

Connectiviteit en codecs: veel te bieden

Avantree heeft een punt gemaakt om te proberen zoveel mogelijk premium connectiviteitsopties op de Aria Me-hoofdtelefoons op te nemen, en ze vullen het aanbod voldoende aan om er echt een behoorlijk aantrekkelijke hoofdtelefoon voor consumenten van te maken. Moderne Bluetooth-connectiviteit is er, ondersteunt twee apparaten tegelijk (hoewel de omschakeling tussen bronapparaten wel een seconde of twee duurt) en biedt alle standaardprofielen van HSP tot A2DP.

Maar Avantree is nog verder gegaan om naast het losser SBC-protocol ook aptX-HD- en aptX-codecs met lage latentie aan te bieden. Dit maakt deze hoofdtelefoon ideaal voor het afspelen van bronaudio van hogere kwaliteit en het verlagen van de video-naar-geluid-latentie die vaak lager geprijsde Bluetooth-hoofdtelefoons plaagt. Ik hield ook erg van de fysieke, tactiele schakelaar waarmee je de koptelefoon gemakkelijk in de koppelingsmodus kunt zetten zonder door een handleiding te hoeven rommelen. De verbinding die ik ervoer was behoorlijk behoorlijk, hoewel er hier en daar een beetje Bluetooth-onjuistheid was. Maar niet genoeg om me de verbinding te laten maken.

Software, besturing en extra's: een pakket dat compleet aanvoelt

Deze hoofdtelefoon biedt veel extra's en veel bedieningselementen, allemaal met een merkwaardig eenvoudig stukje software. Met de Avantree-app kun je in principe alleen geluidsprofielen maken en is verder helemaal leeg. Het ontwerp en de ontwikkeling van de app is ook behoorlijk ruw. Als je een mooie, moderne UX wilt, zul je die hier niet vinden.

Image
Image

Ik denk dat Avantree voor een simplistische app heeft gekozen omdat ze de meeste bedieningselementen duidelijk op de koptelefoon zelf hebben geplaatst. U vindt pauze-/afspeel- en volumeregelaars, een Bluetooth- en aan/uit-schakelaar, een schakelknop voor de ANC en zelfs een knop voor het dempen van de microfoon. Er zijn hier geen fancy dials of touchpads, maar de knoppen zijn leuk om aan boord te hebben.

Het volledige pakket hier bevat ook nogal wat meer accessoires dan je normaal krijgt met een koptelefoon. Je krijgt de USB-oplaadkabel en een aux-kabel om deze koptelefoon op aan te sluiten, evenals een redelijk mooie koffer met een leren buitenkant. Maar er zit nog meer in de doos: er is de substantieel ogende oplaadstandaard die ik eerder noemde, waardoor deze hoofdtelefoon meer premium aanvoelt dan je zou verwachten, en er is zelfs een verwijderbare, buigbare boommicrofoon met een eigen speciale mute-schakelaar. De hoeveelheid extra spullen die je hier krijgt is erg leuk, vooral gezien de prijs.

Prijs: niet betaalbaar, maar ook niet duur

Het prijsgesprek voor deze koptelefoon is niet zo duidelijk als voor sommige anderen. Ze vallen zeker niet in de prijscategorie van $ 300 naast Bose en Sony, maar de merknaam zou dat sowieso niet rechtvaardigen. Aan de andere kant, met $ 150 op het moment van schrijven, zijn de Arias ook niet bepaald betaalbaar. Ze zitten in dit vreemde, soort mid-premium prijspunt, waardoor ze een beetje een identiteitscrisis krijgen. Ik denk dat voor de functies die hier worden aangeboden (gepersonaliseerde geluidskwaliteit en tal van extra's), de Arias zeker de moeite waard zijn. Maar je kunt ook een redelijk vergelijkbare geluidskwaliteit vinden op goedkopere koptelefoons.

Image
Image

Avantree Aria Me vs. Soundcore Life Q30

Als het gaat om budgetmerken, doet het op audio gerichte Soundcore-merk van Anker enkele van de meest indrukwekkende dingen voor budgetgerichte consumenten. De Life Q30 wil echter niet zo flitsend zijn als de echte draadloze Liberty-serie. In plaats daarvan krijg je een eersteklas koptelefoon die aanvoelt alsof hij meer kost dan hij doet, maar een beetje flauw klinkt en niet veel toeters en bellen biedt. Met andere woorden, ze bieden precies het tegenovergestelde in functies die de Aria Me-hoofdtelefoons bieden. Als je van extra bedieningselementen en functies houdt en de personalisatieoptie wilt, ga dan met Avantree. Als je een koptelefoon wilt die er goed uitziet en aanvoelt en toch fatsoenlijk klinkt, ga dan voor Soundcore.

Een mooi totaalpakket

De Avantree Aria Me is zeer comfortabel en biedt een solide set accessoires, veel meer dan je zou verwachten voor de prijs. Als je het beste wilt zonder concessies, kun je beter wat meer geld uitgeven. Als je echt budgetvriendelijke Bluetooth-koptelefoons wilt, zijn ze te vinden in eenvoudigere pakketten. Maar in dit huidige klimaat waarin velen van ons vanuit huis werken of sociale afstand nemen, zorgen het ANC, de personalisatie en de afneembare hausse voor een aantrekkelijk aanbod.

Specs

  • Productnaam Aria Me
  • Product Merk Avantree
  • MPN BTHS-AS90TA-BLK
  • Prijs $149.99
  • Releasedatum januari 2020
  • Gewicht 8 oz.
  • Productafmetingen 7,5 x 6,5 x 3 inch.
  • Kleur Zwart
  • Levensduur batterij 15 uur (met ANC), 24 uur (zonder ANC)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie 2 jaar (met registratie)
  • Audiocodecs SBC, AAC, aptX HD, aptXLL

Aanbevolen: