Acer Chromebook R 11 Review: stijlvol en lichtgewicht

Inhoudsopgave:

Acer Chromebook R 11 Review: stijlvol en lichtgewicht
Acer Chromebook R 11 Review: stijlvol en lichtgewicht
Anonim

Bottom Line

De Acer Chromebook R11 is een fantastisch uitziend 2-in-1-apparaat dat behoorlijke prestaties biedt voor een betaalbare prijs.

Acer Chromebook R 11 Convertible

Image
Image

We hebben de Acer Chromebook R 11 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Acer Chromebook R 11 is een 2-in-1-apparaat dat zowel als laptop als tablet werkt, en het is eigenlijk best comfortabel om in beide modi te gebruiken. Zowel qua design als qua prestaties scoort hij goed, al is hij wat zwaar om voor langere tijd uitsluitend als tablet te gebruiken. Omdat de budgetmarkt voor Chromebooks wordt overspoeld met zoveel keuzes, en het kiezen van de juiste zo moeilijk kan zijn, hebben we een Acer R11 genomen en hem zowel op kantoor als thuis door de wringer gehaald.

Design: Aantrekkelijke stijlkeuzes in een 2-in-1

De goedkoopste Chromebooks hebben een handvol veilige ontwerpkeuzes gemaakt, waaronder kleuren zoals standaard zwart en grijs, waardoor het ontwerp van de Acer R11 zich onderscheidt van de meeste concurrenten. Deze Chromebook is nog steeds grotendeels gemaakt van plastic, wat gebruikelijk is voor apparaten in deze klasse, maar heeft een metalen inzetstuk met textuur op het deksel dat hem een unieke uitstraling geeft.

De behuizing van de R11 is geheel wit, met een prettig getextureerde plastic onderkant die past bij de metalen inleg op het deksel. Het heeft ook een iets meer hoekige uitstraling dan veel andere Chromebooks zonder er boxy uit te zien. Het apparaat wordt bij elkaar gehouden door twee stevige scharnieren waarmee het scherm helemaal rond kan worden gevouwen, waardoor de Chromebook wordt omgezet in een tabletmodus.

De R11 leverde betere wifi-downloadsnelheden op dan een veel krachtigere desktop die tegelijkertijd werd getest.

Wanneer opgevouwen tot een tablet, passen het deksel en de behuizing goed in elkaar zonder lelijke openingen. De scharnieren zijn ook stijf genoeg om het scherm onder elke hoek vast te houden, zodat je het ook in een tentmodus kunt gebruiken, maar ze zijn soepel genoeg zodat het niet veel moeite kost om tussen de modi te schakelen.

Als tablet is de R11 lomper dan apparaten die alleen als tablet functioneren. In vergelijking met andere 2-in-1 toestellen is de R11 echter in beide standen goed bruikbaar. Het is een beetje zwaar om de hele dag als tablet te gebruiken, maar het is licht genoeg en comfortabel genoeg om vast te houden, zodat incidenteel gebruik als tablet waarschijnlijk geen problemen oplevert.

De R11 heeft een full-size HDMI-poort, een USB 3.1-poort en een full-size SD-kaartlezer aan de ene kant, met een USB 2.0-poort en een audio-aansluiting aan de andere kant. Afgezien van die poorten en de luidsprekers, heeft de behuizing geen andere openingen of ventilatieopeningen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat de R11 een passief gekoeld ontwerp zonder ventilator gebruikt, wat resulteert in zowel een stille werking als een lager stroomverbruik.

Configuratieproces: zorg ervoor dat u uw wifi-wachtwoord kent

Omdat de Asus R11 een Chromebook is, is het installatieproces zo ongeveer zo pijnloos als het maar zou kunnen zijn. Het is zelfs bijna klaar voor gebruik zodra je het uit de doos ha alt. Het instellen van de R11 houdt in dat je hem aanzet, wacht tot hij opstart en vervolgens verbinding maakt met je wifi-netwerk. Zodra u bent verbonden met uw wifi-netwerk, hoeft u alleen maar in te loggen op uw Google-account. Het apparaat is dan klaar voor gebruik.

Image
Image

Met twee-factor-authenticatie ingeschakeld, kostte het ons nog steeds minder dan twee minuten om de R11 voor het eerst aan te zetten tot we op de desktop aankwamen. Op dat moment is het apparaat klaar voor gebruik. U moet echter een systeemupdate downloaden wanneer u het apparaat voor het eerst afsluit, en u moet ook alle apps downloaden en installeren die u nodig hebt buiten de basis, zoals Google Documenten.

Display: Prachtig IPS-scherm met geweldige kijkhoeken

De Acer Chromebook R11 heeft een 11,6-inch IPS-aanraakscherm met een native resolutie van 1366x768. Dat is wat aan de lage kant qua resolutie (1920x1080 is scherper), maar het is ook heel gebruikelijk voor Chromebooks van dit formaat. Hoewel het scherm soms krap kan aanvoelen, betekent het kleine formaat dat de pixeldichtheid nog steeds hoog genoeg is om er erg mooi uit te zien.

Omdat het een IPS-scherm gebruikt, zijn de kijkhoeken en kleurdiepte beide geweldig. Het scherm ziet er erg mooi uit in zowel laptop- als tabletmodus bij gebruik binnenshuis in allerlei lichtniveaus, hoewel de helderheid laag genoeg is dat het een beetje moeilijker te zien wordt bij fel natuurlijk licht. Het scherm lijdt echt als je het mee naar buiten neemt, niet vanwege een gebrek aan helderheid, maar vanwege de reflectiviteit van het scherm. Het scherm is zo glanzend dat het bijna onmogelijk is om het buiten te gebruiken, in de volle zon, zonder reflecties die alles volledig blokkeren.

Prestaties: Fatsoenlijke prestaties vergeleken met de concurrentie

De R11 behaalde een score van 5578 in de PCMark Work 2.0-benchmarktest, het hoogste resultaat dat we zagen van een reeks Chromebooks met vergelijkbare hardware. Work 2.0 is een benchmark die test hoe goed een computer een verscheidenheid aan basistaken aankan, zoals tekstverwerking, videobewerking, gegevensinvoer en meer.

We hebben de R11 ook onderworpen aan een aantal grafische benchmarks van GFXBench, ook al is hij niet echt ontworpen voor games. Het kon de standaard Car Chase 2.0-benchmark niet uitvoeren, dus hebben we het onderworpen aan de OpenGL Aztec Ruins-test. Het behaalde slechts 10,9 FPS in die test, wat niet verwonderlijk is, aangezien het dezelfde Intel HD Graphics 400 (Braswell)-chip gebruikt die in veel lagere Chromebooks wordt gebruikt.

Tijdens onze praktische tests hebben we vastgesteld dat de R11 pittig en responsief is bij het uitvoeren van de meeste taken, waaronder tekstverwerking en het streamen van video.

De volgende benchmark die we uitvoerden, was de GFXBench OpenGL T-Rex-test, die een stuk beter afhandelde. De R11 behaalde een acceptabele 36,6 FPS in deze test, wat aan de hogere kant was van de resultaten die we van vergelijkbare hardware hebben gezien.

In onze praktische tests hebben we vastgesteld dat de R11 pittig en responsief is bij het uitvoeren van de meeste taken, waaronder tekstverwerking en het streamen van video. Het heeft de neiging vast te lopen wanneer een groot aantal tabbladen in de webbrowser is geopend, meestal rond de 10-15 tabbladen, maar het blijft bruikbaar.

Productiviteit: comfortabel genoeg om de hele dag te gebruiken

Omdat de Acer R11 een Chromebook is, is hij voornamelijk ontworpen voor taken die via een webbrowser kunnen worden uitgevoerd. Voor elementaire productiviteitstaken zoals tekstverwerking en gegevensinvoer via Google Documenten, surfen op het web en streaming video, is het geweldig. Als je gespecialiseerde programma's nodig hebt, kan je productiviteit eronder lijden.

Het toetsenbord is geweldig, met mooi uit elkaar geplaatste toetsen die niet papperig of te oppervlakkig aanvoelen, dus langdurig typen is geen probleem. Het touchpad voelt wat los aan, maar is bruikbaar en je hebt altijd het touchscreen als back-up.

Als een deel van uw dagelijkse workflow baat heeft bij het overschakelen naar de tabletmodus, zijn ze beide ook zeer bruikbaar. De transformatie is naadloos, zowel mechanisch als in termen van Chrome OS dat het scherm omdraait, en geweldige kijkhoeken zorgen ervoor dat je gemakkelijk informatie met anderen kunt delen. De R11 is geen directe vervanging voor een laptop of tablet, maar hij komt niet in de manier om de klus te klaren.

Bottom Line

De Acer R11 heeft stereogeluid en de luidsprekers bevinden zich aan de voorkant en aan de onderkant van de behuizing. Het geluid is goed genoeg voor een Chromebook van dit formaat, en in deze prijsklasse, tot het punt waarop je echt naar muziek kunt luisteren en video's kunt streamen zonder een koptelefoon aan te sluiten. De zang komt duidelijk door bij het luisteren naar muziek, en de basweergave is ongeveer net zo goed als je van zulke kleine luidsprekers mag verwachten. De audio wordt gedempt als je de laptop op een zachte ondergrond plaatst, zoals een bank of je schoot, omdat de luidsprekers naar beneden gaan in plaats van omhoog of opzij.

Netwerk: geweldige draadloze connectiviteit die snelle verbindingen aankan

Er is geen ethernetpoort, dus je hebt een wifi-netwerk of een USB-naar-ethernet-adapter nodig om verbinding te maken met internet. Het goede ding is dat het geweldige Wi-Fi-connectiviteit heeft. De R11 behaalde in feite betere wifi-downloadsnelheden dan een veel krachtigere desktop die tegelijkertijd werd getest, en hij vertoonde geen verbroken verbindingen of andere problemen tijdens onze tests.

Image
Image

De R11 behaalde razendsnelle downloadsnelheden van 335 Mbps en uploadsnelheden van 60 Mbps, wanneer getest in de nabijheid van onze router. Ter vergelijking: een desktop die op dezelfde locatie werd getest, met hetzelfde wifi-netwerk, beheerde 212 Mbps down en 64 Mbps up. Dezelfde desktop, wanneer verbonden via ethernet, haalde downloadsnelheden van 400 Mbps.

Toen hij van de router werd verwijderd, bleef de R11 stabiel in termen van downloadsnelheden met zijn wifi-signaal van ongeveer 80 procent. Verder weg, met een signaal dat daalde tot ongeveer 50 procent, zagen we een significante daling van de overdrachtssnelheden tot slechts 80 Mbps.

Bottom Line

De R11 heeft een 720p-webcam aan de voorzijde die voldoende is voor persoonlijke videochats, maar misschien niet geschikt is als je iets nodig hebt voor professionele videoconferenties. De kleurweergave is prima, maar er is veel visuele ruis en foto's die met de camera zijn gemaakt, komen er luidruchtig uit.

Batterij: behoorlijke batterijduur, maar andere zijn beter

De levensduur van de batterij is een zwak punt voor de R11, maar hij is nog steeds goed genoeg voor de meeste doeleinden.

Om de batterij te testen, hebben we de R11 door PCMark's Work 2.0-batterijtest laten lopen, die een continue reeks productiviteitstaken uitvoert, zoals surfen op het web en videostreaming. Dit is veel intenser dan het meeste normale gebruik, dus het geeft je een goed idee van een worstcasescenario. Tijdens deze test ontdekten we dat de R11-batterij ongeveer zeven uur meegaat.

Het scherm ziet er erg mooi uit in zowel laptop- als tabletmodus bij gebruik binnenshuis in allerlei lichtniveaus.

We gebruikten de R11 ook als een normale laptop en voerden normale taken uit, zoals tekstverwerken, naar muziek luisteren en online video's kijken, om te zien hoe het in het echt ging. We ontdekten dat de batterij in die omstandigheden ongeveer negen uur meegaat voordat hij moet worden opgeladen. Dat is korter dan veel ultradraagbare Chromebooks, maar het is nog steeds lang genoeg voor een hele dag werk of school.

Software: Chrome OS- en Android-apps

De R11 is een Chromebook, wat betekent dat hij het Chrome-besturingssysteem gebruikt. Dit is een lichtgewicht besturingssysteem dat veel van de mogelijkheden van Windows en MacOS mist. Je kunt een Chromebook dubbel opstarten met de Linux-distributie van je keuze, maar dat vereist enige technische aanpassingen waar niet alle gebruikers zich prettig bij voelen.

Image
Image

Chrome OS lijkt een beetje op de Chrome-webbrowser met enkele extra's om het als besturingssysteem te laten functioneren. Out of the box, je bent beperkt tot Google's suite van webgebaseerde apps, zoals Google Documenten. Andere taken, zoals het bewerken van afbeeldingen, kunnen worden uitgevoerd via web-apps zoals Pixlr.

De R11 is ook compatibel met Android-apps, die je kunt downloaden via de Chrome Web Store. Sommige apps zijn niet 100 procent compatibel, maar de beschikbaarheid van Android-apps helpt de functionaliteit van de R11 dichter bij die van een Windows- of MacOS-apparaat te brengen.

Prijs: goede prijs voor wat je krijgt

De Acer Chromebook R11 heeft een adviesprijs van $ 299, wat een fatsoenlijke prijs is voor wat je krijgt. Het heeft een aantrekkelijker ontwerp dan veel laptops en 2-in-1 Chromebooks in die prijscategorie, en de prestaties zijn ook in lijn met concurrerende modellen die een vergelijkbaar bedrag kosten.

Als je de tabletfunctionaliteit niet nodig hebt, kun je wat geld besparen door een Chromebook-laptop te gebruiken. Je kunt ook een aanzienlijk groter bedrag uitgeven om een premium Chromebook te kopen, maar voor deze prijs zul je geen veel mooier apparaat vinden.

Concurrentie: ziet er mooier uit en loopt beter, maar lijdt onder de levensduur van de batterij

De R11 is een van de mooiere Chromebooks die je in zijn prijsklasse zult vinden, en hij scoort ook gunstig op het gebied van prestaties. Zo heeft de Dell Chromebook 11 3181, in zijn krachtigste configuratie, een vergelijkbare prijs. De R11 verslaat hem zowel qua prestaties als qua stijl, maar de 3181 is iets duurzamer door de toevoeging van rubberen randen.

Image
Image

Een andere concurrent, de Samsung Chromebook 3, zit ook in dezelfde prijsklasse. Het ziet er professioneler uit dan Dell 3181, maar het heeft een heel eenvoudig ontwerp dat niet zo goed werkt in tabletvorm. Het mist ook de SD-kaartlezer op ware grootte die de R11 wel heeft.

Bekijk onze andere topkeuzes voor de beste laptops voor kinderen die vandaag beschikbaar zijn.

Een van de beter uitziende en presterende Chromebooks in zijn klasse

Als je op zoek bent naar een kleine Chromebook in deze prijsklasse, en je denkt dat je wat extra's uit de tabletmodi kunt halen, dan is de Acer R11 een uitstekende keuze. De levensduur van de batterij is lager dan die van de concurrentie, en het is een beetje zwaar om de hele dag als tablet te gebruiken, maar het ziet er geweldig uit en werkt geweldig.

Specs

  • Productnaam Chromebook R 11 Convertible
  • Product Merk Acer
  • Prijs $299.00
  • Releasedatum juni 2016
  • Gewicht 2.76 lbs.
  • Productafmetingen 8 x 0,8 x 11,6 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Chrome OS, Android
  • Platform Chrome OS
  • Processor Celeron N3160 2.3 GHz
  • GPU Intel HD Graphics 400 (Braswell)
  • RAM 4 GB
  • Opslag 32 GB eMMC (24 GB beschikbaar)
  • Weergave 11,7” 1366x768 IPS
  • Camera naar voren gericht 760p
  • Batterijcapaciteit 3490 mAh, 3-cels, geïntegreerd
  • Poorten 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, HDMI
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: