Samsung Chromebook 3: duurzaam en lichtgewicht

Inhoudsopgave:

Samsung Chromebook 3: duurzaam en lichtgewicht
Samsung Chromebook 3: duurzaam en lichtgewicht
Anonim

Bottom Line

De Samsung Chromebook 3 is een gebruiksvriendelijke laptop van het ideale formaat voor het streamen van media, surfen op internet en het uitvoeren van al uw favoriete Google-activiteiten in de cloud terwijl u onderweg bent.

Samsung Chromebook 3 XE500C13

Image
Image

We hebben de Samsung Chromebook 3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je een toegewijde Google-gebruiker bent en je wilt een lichtgewicht laptop in plaats van een tablet, dan kan de Samsung Chromebook 3 een geweldige aanvulling zijn op je verbonden levensstijl. Het neemt niet veel ruimte in beslag en maakt de ervaring niet te ingewikkeld met te veel extra's. U hebt alleen een Google-account nodig en u kunt genieten van de volledige reeks Google-services en andere media via USB, HDMI en microSD. Ik heb deze laptop een week lang in het algemeen media afgespeeld en gebladerd en heb genoten van de ongecompliceerde, minimalistische ervaring en de indrukwekkende batterijduur.

Voor meer laptops onder de $200, bekijk deze lijst voor betaalbare opties.

Ontwerp: klein, strak en klaar om te verhuizen

De Samsung Chromebook 3 is een kampioen als het gaat om draagbaarheid. Met slechts 2,54 pond met een relatief slanke bouw, voegt het een beetje maar niet te veel bulk toe. Ik merkte het nog steeds zeker toen ik het in een draagtas of rugzak stopte, maar het is niets vergeleken met een laptop van meer dan 3 pond, wat een aanzienlijk gewicht is voor dagelijks woon-werkverkeer of reizen.

Met slechts 2,54 pond is de Samsung Chromebook 3 een kampioen als het gaat om draagbaarheid.

Het schermscharnier is behoorlijk plakkerig, maar dat heeft de voorkeur boven het gevoel dat het eraf gaat vallen, vooral omdat het scherm de mogelijkheid heeft om volledig achterover te leunen om een houding van bijna 180 graden te bereiken. Het toetsenbord neemt een groot deel van de behuizing van de laptop in beslag. De toetsen zijn groot, verhoogd en gebogen, wat de ervaring comfortabeler zou moeten maken. Het bood wel wat ergonomisch comfort in tegenstelling tot het touchpad-gebied, maar het is een beetje te klein. Omdat het zo dicht bij de rand van het apparaat is georiënteerd, voelde ik al na een paar minuten gebruik mijn pols. Van touchpads is niet bekend dat ze bijzonder comfortabel zijn voor langdurig gebruik, maar ik ervoer meer een onnatuurlijke buiging in mijn pols dan ik heb opgemerkt bij andere laptop-touchpads.

Er is een behoorlijk aantal poorten op dit kleine apparaat. Het scherm was eenvoudig uit te breiden met een HDMI-kabel en een externe schijf aan te sluiten via een van de USB-poorten. Er is ook een microSD-poort voor toegang tot media, maar er is geen Type-C-poort.

Touchpads staan niet bekend als bijzonder comfortabel voor langdurig gebruik, maar ik ervoer meer een onnatuurlijke buiging in mijn pols dan ik heb opgemerkt bij andere laptop-touchpads.

Display: Helder en relatief helder

Het 11,6-inch scherm van de Chromebook 3 is behoorlijk, maar niet van deze wereld. Het beschikt over Intel HD Graphics 400 en antireflectie-eigenschappen, die beide rijker en effectiever waren dan wat ik opmerkte op het scherm van de Lenovo Ideapad S130. Inhoud is enigszins zichtbaar en leesbaar, zelfs vanuit een extreme hoek naar de zijkant van het scherm. Ik merkte niet zoveel van het soort schaduweffect dat soms kan optreden als ik niet recht naar een LCD-scherm kijk.

Wat betreft het uiterlijk bij fel licht, het hield redelijk goed stand, met weinig schittering of een vervaagd uiterlijk. De schermresolutie was, vooral bij het streamen van Netflix-inhoud of andere media, het beste als de helderheid op 100 procent stond. De meeste inhoud zag er eerder cool dan levendig uit, maar dit kleine scherm bood meer contrast en levendigheid dan ik had verwacht.

Image
Image

Prestaties: Competent maar niet aan het hoofd van de klas

Ik heb CrXPRT gebruikt, een benchmarking-tool van Principled Technologies voor Chromebooks, om de algemene prestaties te meten met taken zoals het streamen van video, het afspelen van films en zelfs het bewerken van foto's. Ik heb de prestatietest uitgevoerd die een algemeen resultaat van 72 opleverde.

Vergeleken met andere Samsung Chromebooks was de score niet de laagste. De Samsung Chromebook XE303C12 neemt die plek in met een score van 32, en de best presterende is de Chromebook Pro 510C24-K01, met 130 punten. (De beter presterende Chromebooks die door CrXPRT werden gescoord, scoorden dichter bij de 300).

Ik heb ook de WebXPRT 3-test uitgevoerd om vast te stellen hoe goed dit apparaat elementaire webgebaseerde taken uitvoert. De score van 46 plaatste hem boven concurrerende modellen zoals de HP Stream, die een 29 scoorde in het algemeen, maar onder de Dell Inspiron 11 3168, die een 51 scoorde. Daarentegen scoren enkele van de best presterende laptops bijna of meer dan 250. De 2019 16-inch MacBook Pro stond bijna bovenaan met een algemene score van 246.

Productiviteit: Een efficiënte multitasker

Deze kleine machine is zeer goed in staat om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Ik kon verschillende browsertabbladen bedienen, zowel YouTube- als Netflix-inhoud streamen en een eenvoudig spel spelen zoals Pac-Man en Pocket World 3D zonder vertragingen of onderbrekingen op te merken.

Het was efficiënt om te werken binnen de Google-suite met tools zoals Google Docs en Gmail en ook om te surfen op het web. Al deze basisfuncties zijn waar een klant naar op zoek is die een dergelijk apparaat koopt, en de Chromebook 3 levert voor dagelijks computer- en multimediagebruik.

Wat betreft alles wat veeleisender is, zoals intensiever gamen, schiet deze kleine laptop tekort. Ik probeerde Asph alt 8 te spelen met weinig succes. Er waren lange laadtijden en vertragingen, en het bevroor gemakkelijk.

Ik kon verschillende browsertabbladen openen, inhoud streamen en een eenvoudig spel spelen zonder onderbrekingen.

Audio: veel volume en wat dynamiek

Audiokwaliteit is niet verschrikkelijk op de Samsung Chromebook 3. Video's en muziek bereikten hoge volumes en waren vrij duidelijk, maar hoe hoger de volumes, hoe dunner het geluid werd met een soort echo-effect met dialoog.

Algehele volume was luider met een koptelefoon dan zonder, en ook een beetje duidelijker. Maar aangezien de stereoluidsprekers zich aan de onderkant van het apparaat bevinden, zou ik zeggen dat het geluid lang niet zo gedempt is als ik had verwacht. Ook voor games kwam dit soort echo-achtige en gedempte geluidskwaliteit door, maar het leek beter dan bij het afspelen van video-inhoud.

Netwerk: Consistent en redelijk

De Samsung Chromebook 3 is een Bluetooth en 802.11ac dual-band geschikt apparaat. Terwijl Ookla Speed Test-resultaten (in de omgeving van Chicago) gemiddelde downloadsnelheden van 58 Mbps lieten zien op mijn Xfinity ISP tot 200 Mbps. Dat gezegd hebbende, merkte ik een lichte vertraging op van de prestaties die ik zie met een MacBook uit 2017, die gemiddeld tussen 90-120 Mbps ligt met mijn tri-band 802.11ac-router.

Camera: niet indrukwekkend, maar functioneel

De meeste laptopshoppers zijn niet op zoek naar een eersteklas ingebouwde camera, maar de camera van de Chromebook 3 is op zijn best mat. Het functioneerde adequaat voor het gebruik van videochats en bleef niet achter bij het opnemen van video, maar de beeld- en videokwaliteit was wazig. Helder licht, vooral natuurlijk licht, verbeterde de mogelijkheid om een duidelijkere foto of video vast te leggen, maar over het algemeen was alles een beetje wazig, wazig en vervaagd.

Batterij: Langdurig en snel op te laden

Samsung zegt dat de batterij van de Chromebook 3 tot 11 uur meegaat. Bij consistent gebruik van zware taken zoals videostreaming, merkte ik dat de batterij bijna 8-9 uur meeging. Zonder de laptop te vragen om streaming-zware activiteit uit te voeren, was het veel dichterbij 11 uur en misschien iets meer bij het combineren van stints van actief gebruik en vervolgens perioden van niet-gebruik. Sterker nog, deze laptop laadt consequent weer volledig op in ongeveer twee uur.

Software: Chrome OS verbeterd door Google Play

Als u regelmatig bepaalde functies of programma's gebruikt of wilt gebruiken die alleen specifiek zijn voor Windows of macOS en niet worden aangeboden door Chrome OS, dan kan een Chromebook zoals deze beperkender en minder waardevol aanvoelen. Maar het Chrome OS is niet per se een beperking als u bent ingebeld bij Android en Google. Als u dat bent, vindt u waarschijnlijk de soorten extensies en apps die u zoekt in de Chrome- en Google Play-winkels.

Je hebt wel een Google-account nodig om het meeste uit dit apparaat te halen, maar als je de gastmodus gebruikt, krijg je wel toegang tot algemeen Chrome-webbrowsen, waardoor alle sporen van browsegeschiedenis worden geëlimineerd nadat je bent uitgelogd. Dat omvat alle bladwijzers of bestandsdownloads.

Als je niet al te veel gewicht van je laptop eist, kun je deze prijsbewuste notebook gemakkelijk in je tas gooien voor surfen op het web en computerbenodigdheden.

Prijs: Betaalbaar en concurrerend

Prijs is een hindernis die de Samsung Chromebook 3 vrij goed overwint. Lichtgewicht en betaalbare laptops voor ongeveer $ 200 zijn een soort zeldzame vondst. Chromebooks van andere merken zoals Asus kunnen ruim boven de $ 200 kruipen en misschien zelfs meer dan $ 400 voor premium-opties. Als u op zoek bent naar een goedkope maar efficiënte Chromebook die solide prestaties biedt, zit de Chromebook 3 precies op die unieke plek om u wat geld te besparen en toch te krijgen wat u wilt van een laptop.

Image
Image

Samsung Chromebook 3 versus Acer Chromebook 15

De Acer Chromebook 15 (zie op Amazon) heeft een catalogusprijs van slechts $ 29 meer dan de Chromebook 3, maar heeft een groter scherm van 15,6 inch. Het scherm van de Acer is ontworpen met hetzelfde grafische controllermodel en dezelfde schermresolutie, maar heeft een groothoekscherm voor betere zichtbaarheid vanuit verschillende hoeken bij het bekijken van inhoud en voor webcamgebruik. Een ander voordeel bij het bekijken van inhoud zijn de naar boven gerichte stereoluidsprekers op de Acer Chromebook 15, die demping elimineert.

De afweging voor het grotere scherm wordt geleverd met een algehele grotere behuizing en een aanzienlijk zwaarder gewicht van 4,30 pond. De Acer Chromebook werkt ook op dezelfde processor, maar heeft met slechts 2 GB minder geheugen. Wat betreft compatibiliteit en gemak, de Acer Chromebook komt overeen met de Samsung Chromebook op poorten, maar de batterij zou tot 12 uur meegaan, wat 1 uur langer is dan de Samsung Chromebook. Beide bieden behoorlijke draagbaarheid en dezelfde soort prestaties voor dagelijkse, eenvoudige computertaken en surfen op het web. Maar als u op zoek bent naar een groot scherm en een strakkere metalen constructie, dan doet de Acer Chromebook 15 het op die gebieden iets beter.

Een lichtgewicht, budgetvriendelijke Chromebook voor de basis

De Samsung Chromebook 3 combineert een betaalbare prijs en lichtgewicht vormfactor met voldoende prestaties en efficiëntie voor betrouwbaar dagelijks gebruik. Als je niet al te veel gewicht van je laptop eist, kun je deze prijsbewuste notebook gemakkelijk in je tas gooien voor webbrowsing en computerbenodigdheden.

Specs

  • Productnaam Chromebook 3 XE500C13
  • Product Merk Samsung
  • SKU XE500C13
  • Prijs $220.00
  • Gewicht 2,54 lbs.
  • Productafmetingen 11,37 x 8,04 x 0,7 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Chrome OS
  • Processor Intel Celeron N3060 1,60 GHz
  • Display 11,6-inch HD-LED (1366 x 758)
  • RAM 4GB
  • Opslag 16GB, 32GB eMMC
  • Batterijcapaciteit Tot 11 uur
  • Poorten DC-aansluiting, hoofdtelefoon/microfoon, USB 3.0, HDMI, microSD-kaart

Aanbevolen: