Wat is taggen op Facebook?

Inhoudsopgave:

Wat is taggen op Facebook?
Wat is taggen op Facebook?
Anonim

"Tagging" is een sociale functie die op Facebook is gestart. Het omvat het koppelen van de naam en het profiel van een vriend aan een foto, post of opmerking van een sociaal netwerk.

Tagging uitgelegd

In het begin kon Facebook taggen alleen met foto's worden gedaan. Tegenwoordig kun je tagging echter in vrijwel elk type Facebook-bericht opnemen.

Een tag is in wezen een klikbare naam die in het bijschrift van een foto wordt weergegeven. Wanneer u uw cursor over de foto beweegt waarop gebruikers zijn getagd, ziet u de namen van die gebruikers over de foto verschijnen (vaak over hun gezicht).

Dit was heel logisch toen het uitsluitend bedoeld was voor foto's, omdat iedereen die foto's uploadde, zijn vrienden kon taggen die erin verschenen om een naam aan elk gezicht te geven.

Tagging is nu te vinden op allerlei andere sociale netwerken zoals Instagram, Tumblr, Twitter, LinkedIn en meer.

Hoe taggen werkt op Facebook

Als je iemand tagt in een bericht, maak je een "speciaal soort link", zoals Facebook het zegt. Het koppelt het profiel van een persoon aan het bericht en de persoon die in de foto is getagd, wordt er altijd van op de hoogte gebracht.

Als de privacy-instellingen van de getagde gebruiker zijn ingesteld op openbaar, wordt het bericht weergegeven op hun eigen persoonlijke profiel en in de nieuwsfeed van hun vrienden. Het kan automatisch of na goedkeuring op hun tijdlijn verschijnen, afhankelijk van hoe hun tag-instellingen zijn geconfigureerd, wat we hierna zullen bespreken.

Uw tag-instellingen configureren

Facebook heeft een hele sectie gewijd aan het configureren van instellingen voor je tijdlijn en tagging. Zoek bovenaan je profiel op Facebook.com naar het kleine pijltje naast de Home-knop in de rechterbovenhoek en klik erop.

Kies Instellingen en klik vervolgens op Tijdlijn en Tagging in de linkerzijbalk. Je ziet hier een aantal tagging-opties die je kunt configureren.

Image
Image

Wie kan berichten zien waarin je bent getagd op je tijdlijn?: Als je dit instelt op Iedereen, dan zal elke gebruiker die uw profiel bekijkt, kunnen getagde foto's van u zien, zelfs als u geen vrienden met hen bent. Je kunt ook de Aangepaste optie kiezen, zodat alleen goede vrienden of zelfs jij alleen je getagde foto's kunnen zien.

Als je bent getagd in een bericht, wie wil je dan aan het publiek toevoegen als ze er nog niet in staan?: Mensen die zijn getagd, kunnen dat om het bericht te zien, maar andere mensen die niet zijn getagd, zien het niet per se. Als je wilt dat al je vrienden of een aangepaste vriendengroep de berichten van andere vrienden kunnen zien waarin je bent getagd, ook al zijn ze daarin niet getagd, dan kun je dit instellen met deze optie.

Bekijk berichten waar vrienden je in taggen voordat ze op je tijdlijn verschijnen?: Zet dit op Aan als je geen foto's wilt je bent getagd om live te gaan op je eigen tijdlijn voordat je ze allemaal goedkeurt. U kunt de tag weigeren als u niet getagd wilt worden. Dit kan een handige functie zijn om te voorkomen dat onflatteuze foto's plotseling op je profiel verschijnen zodat al je vrienden ze kunnen zien.

Bekijk wat andere mensen zien op je tijdlijn: Selecteer Bekijk als om naar je profiel te kijken als een gebruiker die geen vrienden of verbonden is met jou op welke manier dan ook. Afhankelijk van je instellingen kun je zien of je getagde foto's hier worden weergegeven of niet.

Bekijk tags die mensen aan je eigen berichten toevoegen voordat de tags op Facebook verschijnen?: Je vrienden kunnen jezelf of jou taggen in foto's die bij je eigen albums horen. Als je ze wilt kunnen goedkeuren of afwijzen voordat ze live gaan en op je tijdlijn verschijnen (evenals in de nieuwsfeeds van je vrienden), kun je dit doen door On te selecteren

Hoe iemand taggen in een foto of bericht

Een foto taggen is heel eenvoudig. Volg stap 1 t/m 4 om te leren hoe je iemand in een foto kunt taggen, of ga naar stap 5 om te leren hoe je iemand in een bericht of opmerking kunt taggen.

  1. Als je een foto bekijkt op Facebook.com, zoek dan naar de Tag Photo optie onderaan en selecteer deze.

    Image
    Image
  2. Klik op de foto (zoals het gezicht van een vriend) om het taggen te starten.
  3. Er zou een vervolgkeuzelijst met je vriendenlijst moeten verschijnen, zodat je de vriend kunt selecteren of de naam kunt typen om ze sneller te vinden.

  4. Selecteer Klaar met taggen als je klaar bent met het taggen van al je vrienden op de foto. Je kunt een optielocatie toevoegen of bewerken wanneer je maar wilt.
  5. Om iemand te taggen in een gewone Facebook-post of zelfs een postcommentaar, hoef je alleen maar een @ symbool te typen en vervolgens de gebruikersnaam te typen die je wilt gebruiken tag, direct naast het symbool zonder spaties.

    Net als bij het taggen van foto's, zal het typen van "@name" in een gewone post een vervolgkeuzelijst weergeven met een lijst met suggesties van mensen om te taggen. Je kunt dit ook doen in commentaarsecties van berichten.

    Het is vermeldenswaard dat Facebook je in staat stelt om mensen te taggen met wie je geen vrienden bent als je een gesprek voert in de reacties en wilt dat ze je reactie zien.

Een fotolabel verwijderen

Je kunt een tag verwijderen die iemand je heeft gegeven door de foto te bekijken, Options onderaan te selecteren en vervolgens Tag rapporteren/verwijderen te selecteren. Nu heb je twee opties om uit te kiezen:

Ik wil de tag verwijderen: Vink dit vakje aan om de tag van je profiel en van de foto te verwijderen.

Vraag om de foto van Facebook te verwijderen: Als je denkt dat deze foto op enigerlei wijze ongepast is, kun je dit melden aan Facebook zodat zij kunnen beslissen of het moet verwijderd.

Een berichttag verwijderen

Als je een tag wilt verwijderen uit een bericht of uit de opmerking van een bericht die je erop hebt achtergelaten, kun je dit eenvoudig doen door het te bewerken. Selecteer gewoon de pijl omlaag knop in de rechterbovenhoek van je bericht en selecteer Bericht bewerken hieronder om het te bewerken en de tag te verwijderen.

Als het een opmerking is die je hebt achtergelaten bij een bericht waarvan je een tag wilt verwijderen, kun je hetzelfde doen door de pijl naar beneden in de rechterbovenhoek van je specifieke opmerking te selecteren en Bewerken te selecteren.

Voor meer informatie over het taggen van foto's op Facebook, kun je de officiële Help-pagina van Facebook bezoeken die je kan helpen bij het beantwoorden van al je vragen over het taggen van foto's.

Aanbevolen: