De 9 beste Skype-interviewtips van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste Skype-interviewtips van 2022
De 9 beste Skype-interviewtips van 2022
Anonim

Veel bedrijven gebruiken Skype om sollicitatiegesprekken af te handelen. Hoewel het het interview eenvoudiger maakt omdat je niet hoeft te reizen, schept het ook nieuwe moeilijkheden. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan en verwacht Skype-interviews te doen, kunnen deze tips je helpen er professioneel uit te zien wanneer het tijd is om te chatten met je potentiële toekomstige werkgevers.

Doe een proefrit

Image
Image

Het laatste dat u wilt doen, is minuten voor een sollicitatiegesprek op Skype gaan zitten en niet bekend zijn met Skype. Zelfs als u de app regelmatig gebruikt voor telefonische vergaderingen, moet u vóór het interview een testrun doen met een vriend om te controleren of alles er goed uitziet, goed klinkt en werkt zoals bedoeld.

Je moet er ook voor zorgen dat je Skype-software is bijgewerkt en dat je je wachtwoord kent. U wilt de app niet alleen maar enkele minuten besteden om uw wachtwoord te onthouden, te herstellen of opnieuw in te stellen.

Als je tijdens je proefperiode iets verkeerds ontdekt, zijn er verschillende manieren om Skype-problemen op te lossen.

Zorg ervoor dat interviewers uw contactgegevens hebben

Image
Image

U moet uw interviewer uw Skype-gebruikersnaam geven voordat u gaat chatten, en u moet een back-upplan hebben. Hoe goed u of uw interviewers ook zijn voorbereid, er kan iets misgaan. Wees in dat geval bereid om over te stappen op een regulier telefonisch interview. Die overstap maken is gemakkelijker als je de interviewers van tevoren je telefoonnummer geeft, zodat ze je kunnen bereiken als de Skype-verbinding wegv alt.

Bekijk uw Skype-gebruikersnaam en -profiel voordat u een interviewer uw Skype-gegevens stuurt. Als je een gekke gebruikersnaam hebt die je op de middelbare school hebt verzonnen, of als je profielgegevens hebt waarvan je niet wilt dat potentiële werkgevers ze zien, werk deze dingen dan bij of maak een nieuw Skype-account aan voor professionele doeleinden.

Gebruik een koptelefoon

Image
Image

Als je aan de andere kant van de lijn bent geweest en hebt geluisterd naar alles wat je zegt, weergalmd, weet je hoe frustrerend het kan zijn. Sommige hoogwaardige microfoons kunnen dit goed voorkomen. De gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat u uw interviewers niet irriteert, is door een koptelefoon te dragen. Tenzij je een ongelooflijk luide koptelefoon hebt, zou je microfoon de audio van je interviewers niet moeten opvangen.

Houd rekening met achtergrondgeluid

Image
Image

Het is niet alleen de echo van de stemmen van je interviewers waar je je zorgen over moet maken. Doe je best om een rustige ruimte te kiezen, zodat de interviewers je kunnen horen als je spreekt en geen herrie horen als ze spreken.

Dit betekent niet alleen dat je een rustige ruimte moet zoeken op het moment dat je aan het interview begint. Het is misschien stil in je woonkamer, maar straatlawaai kan plotseling oplaaien. Als uw familie of huisgenoten thuiskomen tijdens uw Skype-interview, kan dit storend zijn. Vermijd ook typen op het toetsenbord terwijl u Skype gebruikt, aangezien de klikken redelijk hoorbaar zijn.

Als je het moeilijk vindt om een rustige plek te vinden, gebruik dan de Skype-microfoon Mute-knop als je niet aan het praten bent.

Laat geen lichten achter je aan

Image
Image

Je wilt dat je interviewer je ziet, dus ga niet met je rug naar een sterk licht zitten. Je webcam zal zich waarschijnlijk aanpassen aan de verlichting en je eruit laten zien als een mysterieus silhouet. Uw interviewers zullen uw gezicht of uw mond niet zien bewegen, en het zal uw kansen op het krijgen van de baan niet helpen. Draai in plaats daarvan naar de lichtbron als je kunt, zodat je gezicht en achtergrond even goed verlicht zijn.

Kleding voor een sollicitatiegesprek

Image
Image

Als je een sollicitatiegesprek voert via Skype, ziet je interviewer misschien niets anders dan je borst, schouders en gezicht. Toch moet je je gepast kleden voor het interview. Kleed je alsof je het kantoor van het bedrijf binnengaat om je interviewer persoonlijk te ontmoeten. Draag een geklede broek of een conservatief rokje, want het kan zijn dat je tijdens het gesprek moet opstaan en bewegen. Schoenen en sokken zijn optioneel; als je voeten op de camera belanden, is er iets anders misgegaan.

Denk na over wat uw interviewer zal zien

Image
Image

Een rommelige achtergrond kan je interviewer afleiden, en als het echt een puinhoop is, kan het een slechte indruk geven. Zoek in het ideale geval een plaats met een nette en duidelijke achtergrond, zodat uw interviewer zich op u kan concentreren.

De hoek van je camera is ook belangrijk, omdat je moet proberen deze gelijk te krijgen met je gezicht. Leg uw computer niet op schoot met de webcam omhoog gericht. Dat is een gemakkelijke manier om interviewers een kijkje in je neus te geven.

Gebruik Skype niet op uw telefoon

Image
Image

Je telefoon kan voor veel dingen geweldig zijn, maar hij is niet ideaal voor het voeren van een interview. Gebruik de telefoon als je geen andere optie hebt, maar gebruik een computer als je kunt. Het grotere scherm maakt het voor u gemakkelijker om uw interviewer te zien, en de hogere, meer stationaire camera zorgt ervoor dat ze u vanuit een betere hoek kunnen zien.

Als je Skype op je telefoon moet gebruiken, houd hem dan niet in je hand. Zoek een stabiele plek om hem neer te zetten, bij voorkeur op ooghoogte. Dit elimineert cameratrillingen en laat u vrij bewegen.

Gebruik bekabelde verbindingen waar je maar kunt

Image
Image

Een belangrijk onderdeel van het online gebruik van Skype is online zijn. Wi-Fi, Bluetooth en mobiele verbindingen zijn nu stabieler dan in het verleden, maar bekabelde verbindingen zijn over het algemeen betrouwbaarder. Als uw computer verbinding kan maken met internet via een Ethernet-kabel en als u een bedrade hoofdtelefoon heeft, zijn dit uw beste weddenschappen voor een stabiele verbinding tijdens uw gesprek.

Aanbevolen: