De 5 beste Flood-apps van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste Flood-apps van 2022
De 5 beste Flood-apps van 2022
Anonim

Als je in een gebied bent dat gevoelig is voor overstromingen en plotselinge overstromingen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er gaat komen. Een geweldige overstromingswaarschuwing of overstromingsapp is de perfecte manier om op de hoogte te blijven van de laatste weersontwikkelingen.

Pak de onderstaande apps om op de hoogte te blijven van overstromingsvoorspellingen en waarschuwingsapps voor jouw gebied.

Je zou ook moeten overwegen om enkele andere algemene noodwaarschuwings-apps te downloaden, zodat je weet wat je moet doen als er andere soorten rampen in jouw omgeving zijn.

De officiële oplossing: overstroming: Amerikaans Rode Kruis

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer duidelijke interface.
  • Advies over wat te doen bij een overstroming.
  • Interactieve quizzen.

Wat we niet leuk vinden

Werkt alleen in de VS.

Ontworpen door het Amerikaanse Rode Kruis, Flood: American Red Cross is een geweldige go-to voor informatie als het gaat om waarschuwingen voor overstromingen. Het houdt alle mogelijke overstromingen in de VS bij en stuurt meldingen voor wanneer het slecht gaat in uw regio. Zoek een waarschuwing op en u krijgt een kaart van het getroffen gebied te zien, samen met informatie over wat u vervolgens moet doen. Ook is historische informatie opgenomen, zodat u inzicht heeft in wanneer een gebied onder waterstaatbewaking is geplaatst en wanneer er waarschuwingen zijn gegeven, zodat u weet hoe snel de situatie zich ontwikkelt.

Er wordt ook algemeen advies gegeven over wat u moet doen vlak voor een overstroming, zodat u en uw gezin te allen tijde veilig blijven. Er zijn ook quizzen voor elk moment dat u uw kennis wilt opfrissen en ervoor wilt zorgen dat u weet wat u moet doen.

Download voor:

Een weerstation in uw zak: Noaa Weather Radar Live

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldig voor alle weersomstandigheden.
  • Voorspellingen op lange termijn beschikbaar.
  • Zeer gedetailleerd.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet alle functies zijn gratis.
  • Kan in het begin overweldigend zijn.

NOAA Weather Radar Live is in de eerste plaats een app voor het volgen van het weer en biedt alles wat u nodig heeft bij het in de gaten houden van het risico op overstromingen en andere extreme weersomstandigheden. Er is een interactieve kaart die waar en wanneer nodig is uitgebreid met waarschuwingen voor zwaar weer. Huidige en 'voelt als' temperaturen zijn beschikbaar, samen met de kans op neerslag en vochtigheidsinfo.

Je kunt de app eenvoudig instellen op meerdere verschillende locaties over de hele wereld, met nauwkeurige details over ze allemaal op een bepaald moment.

Het belangrijkste is dat je een pushmelding ontvangt wanneer er een waarschuwing wordt afgegeven, inclusief overstromingen, sneeuw, storm, tornado's en andere extreme weerscenario's.

Download voor:

Eenvoudige riviermonitoring: Floodwatch

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gedetailleerde informatie via US Geological Survey.
  • Kan elk niveau van de overstromingsfase volgen.
  • Gratis via advertenties.

Wat we niet leuk vinden

  • alleen iOS.
  • Verre van mooi om naar te kijken.

Als u in de buurt van een waterlichaam woont, is Floodwatch een essentiële app voor u. Het volgt alle rivieren in de VS met dank aan de re altime gegevens van de US Geological Survey, waardoor u de meest recente en nauwkeurige stroommetergegevens krijgt die beschikbaar zijn.

Het is mogelijk om favoriete rivieren toe te voegen voor eenvoudig raadplegen. In elk geval laat een pijl zien of het water stijgt of verdwijnt. Grafieken laten verder zien hoe de waterstanden in de afgelopen 24 uur zijn veranderd, evenals historische gegevens over de afgelopen 7 dagen en meer.

Floodwatch is niet bijzonder stijlvol, maar het geeft je snel inzicht in hoe het water bij jou in de buurt stijgt, zodat je op de hoogte bent als de niveaus ongewoon hoog zijn, zodat je weet wanneer je je zorgen moet maken.

Download voor:

Kleurrijke displays: NOAA Weather Center

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gedetailleerde kaarten met weersveranderingen.
  • Effectieve waarschuwingen en adviesberichten.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is niet gratis.
  • Grafieken kunnen verwarrend zijn.

Niet exclusief ontworpen voor overstromingen, maar meer dan bedreven in het geven van advies over mogelijke plotselinge overstromingswaarschuwingen, NOAA Weather Center is een kleurrijke maar gedetailleerde app als het gaat om rapportage over veranderende weersomstandigheden. De app gebruikt standaard een kaartweergave, zodat u gemakkelijk kunt bepalen waar u zich tussen de weerpatronen bevindt.

Naast eenvoudige informatie zoals de huidige weersomstandigheden, het gevoel van temperaturen en neerslag, biedt de app NWS-horloges, waarschuwingen en adviezen, zodat je precies weet wat er gebeurt als het gaat om een overstroming. Kaarten hebben meer dan 14 overlays, zodat u ze precies goed kunt aanpassen, zodat u kunt zien hoe stormen u kunnen beïnvloeden. Een lijst met rapporten over stormen in de buurt vergroot uw kennisbasis verder, met inzicht in of er zware regenval op komst is die tot overstromingen kan leiden.

Download voor:

Voor gevarieerde informatie: de weersvoorspelling en radarkaarten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitgebreide weerswaarschuwingen.
  • AI die weersveranderingen voorspelt.
  • Regelmatig bijgewerkte weersinformatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Advertenties staan in de weg.
  • Niet uitsluitend voor informatie over overstromingen.

The Weather Channel Forecast and Radar Maps is trots op nauwkeurigheid. De updates zijn regelmatig en informeren u vaak om de 15 minuten over weersveranderingen. Dat is precies wat je nodig hebt bij extreme weersomstandigheden.

Naast de uitgebreide kaarten die je precies laten zien wat er gaande is en wat er gaat gebeuren, biedt de app ook waarschuwingen voor extreme weersomstandigheden zoals plotselinge overstromingen en andere stormen en incidenten. U kunt de individuele omstandigheden nauwlettend volgen voordat u ziet wat het officiële advies is om ermee om te gaan. Windsnelheidsrapporten en regenvoorspellingen geven je ook enig inzicht in wat er gaat komen. Live radarwaarschuwingen houden u constant op de hoogte.

Terzijde, er zijn ook allergiewaarschuwingen en medisch advies voor gebruikers die worstelen met astma en andere aandoeningen van de luchtwegen.

Aanbevolen: