Android-apps uitvoeren op Windows 10

Inhoudsopgave:

Android-apps uitvoeren op Windows 10
Android-apps uitvoeren op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • De gemakkelijkste manier is om de app Jouw telefoon van Microsoft te gebruiken.
  • Deze methode voert de app echter in feite uit vanaf uw telefoon en displays op Windows in plaats van Android op Windows te emuleren.

Als u ervoor wilt zorgen dat uw bestanden en gegevens gemakkelijk toegankelijk zijn op verschillende apparaten, kunt u op uw pc dezelfde apps gebruiken als op uw Android-telefoon. Het besturingssysteem van Microsoft is steeds Android-vriendelijker geworden en we laten u zien hoe u dit kunt gebruiken om apps vanaf uw Android-apparaat op uw Windows 10-pc uit te voeren.

Hoe kan ik Android-apps op mijn pc uitvoeren?

Er zijn twee manieren om Android-apps uit te voeren op een Windows 10-machine.

  • U kunt een Android-emulator gebruiken. Dit is een applicatie die een volledig Android-apparaat simuleert (inclusief zowel hardware als software), dus de Android-app zal zich gedragen alsof het op een Android-apparaat staat. Met emulators kun je de app lokaal installeren, dus deze is altijd beschikbaar, maar ze lenen een goede hoeveelheid pk's van je pc. Als je denkt dat dit de aanpak voor jou is, gebruik dan de Bluestacks-emulator om Android-apps op je pc uit te voeren.
  • De andere optie is om de app vanaf je telefoon uit te voeren, maar deze weer te geven en ermee te werken via je pc. Dit heeft het voordeel dat er geen ingewikkelde emulators nodig zijn, maar het vereist ook dat je telefoon aan je pc is gekoppeld terwijl je je apps gebruikt.

In dit artikel gaan we alleen in op het gebruik van de Your Phone-app van Microsoft, waarmee je via je pc met een Android-telefoon kunt communiceren. U kunt de emulatie-oplossing bekijken via de bovenstaande link.

Hoe voer ik Android-apps uit op mijn Windows 10-laptop?

Deze instructies vereisen het volgende:

  • Een Windows-pc waarop minimaal de Windows 10 mei 2020-update is geïnstalleerd.
  • Een apparaat met versie 11.0 (of hoger) van Android.
  • Bovendien raadt Microsoft aan om minimaal 8 GB RAM te hebben.

Als u Android-apps vanaf uw telefoon op Windows wilt uitvoeren, voert u de volgende stappen uit:

  1. Verkrijg eerst de Jouw telefoon-app van Microsoft om op je Windows 10-pc te installeren. Zorg ervoor dat de versie die u krijgt ten minste 1.20104.15.0 is.
  2. Ga vervolgens naar de Google Play Store om de Your Phone Companion-app te downloaden. Als je deze al hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat deze is bijgewerkt, want je hebt ten minste versie 1.20104.15.0 nodig om toegang te krijgen tot je apps.
  3. Je moet je Android-apparaat aan je pc koppelen. Zorg ervoor dat ze zich op hetzelfde netwerk bevinden en open vervolgens de app Jouw telefoon op de pc.

  4. Klik op de Aan de slag knop.

    Image
    Image
  5. Controleer de I have the companion app ready optie als je de "My Phone" app hebt geïnstalleerd zoals beschreven in stap 2. Anders brengt de URL op dit scherm je rechtstreeks naar het.

    Image
    Image
  6. Zodra het is geïnstalleerd, kunt u uw telefoon eenvoudig koppelen door op de knop Koppelen met QR-code te klikken

    Image
    Image
  7. Open vervolgens de Link naar Windows optie in Android-instellingen, die een scherm zal weergeven om te bevestigen dat u de QR-code daadwerkelijk ziet. Tik op Doorgaan.
  8. Richt uw telefoon ten slotte op de QR-code. Zodra de camera het oppikt, toont de Windows-app een scherm met uitleg over de vereiste machtigingen.
  9. Op de telefoon kun je op Toestaan tikken om Windows de benodigde rechten te geven zodra ze verschijnen. Als je klaar bent, tik je op Doorgaan en de twee apparaten zijn gekoppeld.

    Image
    Image
  10. Op de pc krijg je een welkomstscherm waarin staat dat je telefoon en pc nu zijn gekoppeld; op het Android-apparaat ziet u mogelijk een extra toestemming zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding. U moet dit nu accepteren en het verschijnt ook één keer elke keer dat u uw apparaten aansluit. Klik op Start opnemen of casten met Your Phone Companion, waarmee uw telefoon de app (of het volledige scherm) naar de pc kan verzenden.

    Image
    Image
  11. Selecteer de Apps optie in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  12. Hiermee wordt een lijst weergegeven met apps die op uw telefoon zijn geïnstalleerd. Klik op de gewenste app en deze wordt in een venster geopend, net zoals het er op uw apparaat uitziet.

    Image
    Image
  13. U kunt ook de Open Phone Screen link gebruiken om een venster te openen dat uw apparaat, startscherm en alles nabootst. U kunt op deze manier ook apps openen en ermee werken.

    Image
    Image

Screen Mirror vs. App Launch

Bij het openen van apps in stap 13, worden ze geopend in het "telefoon" -venster. Wanneer ze echter worden gestart vanuit het Apps-scherm in de Windows Your Phone-app, worden ze in afzonderlijke vensters geopend. Dit betekent dat u kunt multitasken door meerdere Android-app-vensters tegelijk te openen. Je kunt deze apps ook vastzetten op de taakbalk, net als elke normale Windows-app.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Android met mijn Windows-pc?

    Verbind je telefoon en pc met een USB-kabel en selecteer Bestanden overzetten op je Android. Selecteer op uw pc Open apparaat om bestanden te bekijken > Deze pc. U kunt ook draadloos verbinding maken via Bluetooth.

    Wat is de beste Android-emulator?

    BlueStacks, Andy, Genymotion, Remix OS en NoxPlayer zijn enkele van de meest populaire Android-emulators voor Windows. Android Studio van Google heeft ook een ingebouwde emulator.

    Kan ik Windows op Android gebruiken?

    Nee, maar u kunt Microsoft Launcher gebruiken om toegang te krijgen tot Windows-apps vanaf uw Android-telefoon of -tablet. Microsoft Launcher past het uiterlijk van je telefoon aan met achtergronden, thema's en pictogrammen in Windows 10-stijl.

    Kan ik Android-apps gebruiken op Windows 11?

    Ja, Windows 11 ondersteunt Android-apps. U kunt Android-apps voor Windows 11 aanschaffen via de Microsoft Store. Je hebt geen emulator nodig om ze uit te voeren.

Aanbevolen: