Afmelden voor e-mails

Inhoudsopgave:

Afmelden voor e-mails
Afmelden voor e-mails
Anonim

Mailinglijsten zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van je favoriete mensen, plaatsen, onderwerpen en andere dingen. Soms verdwijnt de interesse in een mailinglijst echter. Wanneer je geen e-mails meer wilt ontvangen van een mailinglijst, kun je je afmelden. Maar dat is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. We laten je zien hoe je het moet doen.

Ongewenste e-mails stoppen

Er zijn veel manieren om je af te melden van mailinglijsten en te voorkomen dat ongewenste e-mails in je inbox verschijnen. De methode die u kiest, hangt af van het type mailinglijst en uw voorkeuren.

  • Selecteer de link Afmelden in het e-mailbericht. Dit is misschien wel de gemakkelijkste methode. Nadat u op de afmeldlink heeft geklikt, wordt u automatisch van de mailinglijst verwijderd.
  • Markeer een e-mail van de mailinglijst als spam. Dit omvat het instellen van regels in uw e-mailprogramma om berichten te blokkeren die afkomstig zijn van een specifiek e-mailadres.
  • Gebruik een afmeldservice. Als je je mailinglijsten op één plek wilt beheren, zoek dan een afmeldservice die ze allemaal vermeldt.
  • Gebruik een e-mailapp waarmee u zich kunt afmelden. Als u uw e-mail opent vanaf een mobiel apparaat, zijn er verschillende apps voor Android, iOS en Outlook die u automatisch afmelden voor mailinglijsten.

Selecteer de afmeldlink in het e-mailbericht

Terwijl je door de e-mails in je inbox bladert, kun je er een opmerken uit een mailinglijst die je niet langer interessant vindt. Mailinglijsten zijn vereist om contactgegevens in de e-mail te verstrekken, en veel bieden een afmeldlink. Gebruik deze link om uw naam snel van de mailinglijst te verwijderen.

  1. Open je e-mailapp en selecteer een e-mail uit de mailinglijst waarvan je je wilt afmelden.
  2. Scroll naar de onderkant van de e-mail en selecteer de Afmelden link.

    Image
    Image
  3. Een webpagina zou in je standaardbrowser moeten openen en een bericht moeten weergeven waarin staat dat je je succesvol hebt afgemeld van de mailinglijst.

    Image
    Image
  4. Als daarom wordt gevraagd, selecteert u Afmelden om te bevestigen dat u geen e-mails meer wilt ontvangen van de mailinglijst.
  5. Als u Gmail gebruikt, biedt het ook een link Afmelden in de koptekst van e-mails van mailinglijsten.

    Je kunt deze afmeldlink ook vinden in Outlook Online.

    Image
    Image
  6. Selecteer de Afmelden link.
  7. Je zou een bevestigingsdialoogvenster moeten zien. Selecteer Afmelden om te bevestigen dat u van de mailinglijst wilt worden verwijderd.

    Image
    Image
  8. Je bent nu uitgeschreven van de mailinglijst. Gmail zou het geselecteerde bericht naar de map Spam of Verwijderde items moeten verplaatsen.

Markeer een e-mail van de mailinglijst als spam

Als het afmelden van de mailinglijst niet alle e-mails uit je inbox houdt, kun je dat e-mailadres blokkeren.

  1. Selecteer een e-mail uit de mailinglijst.
  2. Als je Gmail gebruikt, selecteer je het Spam rapporteren icoon. Het ziet eruit als een uitroepteken in een zeshoek. Of u kunt de optie Spam melden gebruiken die u vindt in het menu Meer.

    Selecteer in Outlook Online Junk > Block. Ga in Outlook 2019 naar Home en selecteer Junk > Block Sender.

    Image
    Image

    Selecteer in Outlook Online Sweep om berichten van de afzender die in uw Postvak IN staan te verwijderen, samen met berichten die u in de toekomst ontvangt.

  3. Deze e-mails zijn gemarkeerd als spam en worden verzonden naar de map Ongewenste of Verwijderde items.

Gebruik een afmeldservice

Als u zich abonneert op meerdere mailinglijsten en u wilt uw inbox in één keer opschonen, gebruik dan een afmeldservice. Er zijn verschillende websites waar u al uw mailinglijsten op één plek kunt openen en u kunt afmelden voor degene die u niet langer wilt.

Deze diensten doorzoeken je inbox om berichten te vinden met een afmeldlink. Om ze te gebruiken, moet je ze toegang geven tot je inbox.

Een populaire afmeldservice wordt, toepasselijk genoeg, Unsubscriber genoemd. Om aan de slag te gaan, meldt u zich aan op de Unsubscriber-website. Daarna wordt een uitschrijfmap toegevoegd aan je inbox.

Unsubscriber werkt met Outlook, Yahoo, AOL en de meeste IMAP-mailboxen, maar de service voor Gmail is op 31 maart 2019 stopgezet vanwege wijzigingen in de Servicevoorwaarden van Gmail.

Wanneer een ongewenste e-mail in uw inbox wordt afgeleverd, sleept u deze naar de map Afmelden. De afzender krijgt automatisch een melding dat je geen berichten meer wilt ontvangen. E-mails van deze afzenders worden geblokkeerd in uw inbox en worden opgeslagen in de map Afmelden totdat u zich uitschrijft van de mailinglijst.

Image
Image

Gebruik een e-mailapp voor afmelden

Als je je e-mail opent vanaf een mobiel apparaat, kun je een app gebruiken om je e-mailadres van mailinglijsten te verwijderen.

Uitrollen. Me is een populaire e-mail met al uw abonnements-e-mails en biedt een methode met één klik om u af te melden. Het biedt u ook een manier om uw favoriete e-mailabonnementen te groeperen in een samenvatting, zodat u ze gemakkelijker kunt lezen. Unroll. Me heeft apps voor Android en iOS. Het heeft ook een gratis online uitschrijfservice. Meld u aan met uw Google-, Yahoo-, Outlook- of AOL-account en de app geeft een overzicht van e-mails die u van mailinglijsten hebt ontvangen. Selecteer gewoon degene waarvan je je wilt afmelden.

Aanbevolen: