Wat is het sppextcomobjpatcher.exe-proces en wat doet het?

Inhoudsopgave:

Wat is het sppextcomobjpatcher.exe-proces en wat doet het?
Wat is het sppextcomobjpatcher.exe-proces en wat doet het?
Anonim

Sppextcomobjpatcher.exe is een Windows 10-proces dat betrokken is bij de registratiesleutel die u hebt gebruikt om uw exemplaar van Windows te activeren. Het is geen snode software, dus als je het ziet draaien in Taakbeheer, hoef je niet per se in paniek te raken dat je systeem is geïnfecteerd. Maar als het verschijnt in een anti-malwarescan van een tool als Malwarebytes Antimalware, dan is het misschien een goed idee om er nader naar te kijken.

Wat is Sppextcomobjpatcher.exe?

Sppextcomobjpatcher in Windows 10 is een onderdeel van de Key Management Service (KMS) die betrokken is bij de licentieverlening van Microsoft-producten. Het meest voorkomende gebruik is het beheren van uw licentie voor Windows 10, tenzij u veel andere Microsoft-producten gebruikt waarvoor een sleutel nodig is.

Image
Image

Dat gezegd hebbende, wordt sppextcomobhpatcher.exe het meest gebruikt door gekraakte of illegale versies van Windows om het licentiesysteem van Microsoft te omzeilen. Er is een kans dat als je het bent tegengekomen, dit betekent dat je versie van Windows illegaal is. Als u niet verantwoordelijk was voor de installatie van Windows op uw systeem, wilt u misschien een legitiem exemplaar kopen en registreren.

Lifewire keurt het gebruik van illegale software niet goed en raadt u aan uw Windows-installatie bij te werken naar een legitieme. Mogelijk loopt u belangrijke updates of beveiligingspatches mis die uw systeem kunnen beschermen.

Moet ik Sppextcomobjpatcher verwijderen?

Als je een legitiem exemplaar van Windows gebruikt, is de kans klein dat je sppextcomobjpatcher tegenkomt, maar als je dat doet, is het misschien de moeite waard om het te verwijderen, omdat het vaak wordt geassocieerd met illegale software. U kunt dit doen door een anti-malwarescan uit te voeren (ze zullen het bijna altijd oppikken als keylogger), of het handmatig verwijderen. Het is meestal te vinden op een van deze locaties:

C:\Windows\Setup\Scripts\Win32\sppextcomobjpatcher

of

C:\Windows\Setup\Scripts\x64\sppExtComObjPatcher

U kunt dit bestand veilig verwijderen zonder uw systeem te beschadigen. Als blijkt dat u een illegale versie van Windows gebruikt, wordt u mogelijk als zodanig gewaarschuwd wanneer u uw systeem opnieuw opstart.

Als u opzettelijk een illegale versie van Windows gebruikt, hoeft u sppextcomobjpatcher niet uit Windows 10 te verwijderen. Het heeft geen invloed op de dagelijkse werking van uw systeem.

Dat gezegd hebbende, loopt u het risico een illegale versie van Windows te gebruiken. Antivirus detecteert sppextcomobjpatcher omdat het een potentieel malware-inbraakpunt is dat mogelijk is gebruikt om uw systeem te infecteren op het moment van installatie. De veiligste manier om Windows 10 uit te voeren, is door een legitieme kopie te gebruiken waarop de nieuwste beveiligings- en functiepatches zijn toegepast. Het is niet duur, en het kan je veel problemen besparen als de illegale kopie van het besturingssysteem wordt ontdekt.

Aanbevolen: