Westinghouse iGen2500 Generator Review: een lichtgewicht, efficiënte draagbare generator

Inhoudsopgave:

Westinghouse iGen2500 Generator Review: een lichtgewicht, efficiënte draagbare generator
Westinghouse iGen2500 Generator Review: een lichtgewicht, efficiënte draagbare generator
Anonim

Bottom Line

De Westinghouse iGen2500 is een lichtgewicht, efficiënte en krachtige draagbare generator. Met een eenvoudig installatie- en runproces, gekoppeld aan een gemakkelijk af te lezen LED-datacenter, is het perfect voor diegenen die probleemloze draagbare stroomvoorziening willen.

Westinghouse iGen2500 Generator

Image
Image

We hebben de Westinghouse iGen2500-generator gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Wat u ook doet met uw generator, van het laten draaien van een airconditioning tot het aandrijven van bouwgereedschappen, eenvoud is de sleutel. In wezen wil je zo dicht mogelijk bij plug-and-play komen, en dat is waar de Westinghouse iGen2500 in uitblinkt.

Met een eenvoudig te starten ontwerp, slim LED-datacenter en lichtgewicht constructie, lijkt de Westinghouse iGen2500 de ideale draagbare generator in het middensegment. Om erachter te komen of het zo veelbelovend is als het op papier lijkt, hebben we de iGen2500 18 uur lang onder verschillende belastingen getest.

Image
Image

Ontwerp: ik hoop dat je van camouflage houdt

De Westinghouse iGen2500 wordt aangeboden in twee kleurenschema's: koningsblauw en camouflage. Degene die we kregen was de camo-eenheid - het is duidelijk dat Westinghouse een beroep wil doen op de buitenmens / jager-types.

Als je langs de buitenkant kijkt, vind je een mooi ontworpen draagbare generator. Bovenaan bevindt zich een grote, gebogen handgreep die het dragen vergemakkelijkt, en aangezien de iGen2500 slechts 48 pond weegt, is hij gemakkelijk op te tillen, ongeacht de hoek.

Alle componenten lijken robuust en goed ontworpen. Zo zijn de schakelaars aan de achterkant omhuld met flexibele rubberen behuizingen om te voorkomen dat er water in de elektronica sijpelt. De duplex-uitgangen met drie pinnen zijn voorzien van een neerklapbare rubberen afdekking, net als de dubbele USB-poorten.

Alle componenten lijken robuust en goed ontworpen.

Al met al is de Westinghouse iGen2500 een mooi ontworpen, zij het openlijk buiten, draagbare generator.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudiger kan niet

Het opzetten van de Westinghouse iGen2500 is ongelooflijk eenvoudig. Schroef het toegangspaneel los en gebruik de meegeleverde schuine trechter om de oliecarter te vullen met de meegeleverde (en afgemeten) 30-gewichtsolie. Vul de tank met benzine (merk op dat we de onze hebben getest met niet-ethanolbenzine, die verkrijgbaar is bij de pomp in onze regio), zet hem aan, draai vervolgens de uit/run/choke-knop op 'choke' en trek aan het startkoord om het af te vuren.

Onze iGen2500 schoot sneller op de eerste trekkracht dan elke andere trekstartgenerator die we hebben getest. Als het eenmaal draait, draai je de knop naar 'run' en je bent klaar om je apparaten aan te sluiten.

Image
Image

Prestaties: ongeveer even krachtig als gemakkelijk te starten

Tijdens onze 18 uur durende test hebben we de Westinghouse iGen2500 gedurende langere tijd onder allerlei soorten stroombelastingen geplaatst. We vonden dat het presteerde zoals geadverteerd, zo niet iets beter. De gastank van één gallon gaf ons 10,2 uur bij ongeveer 25% belasting. We zagen eigenlijk iets meer dan twee uur bij bijna volledige 2200 watt belasting.

Zoals bij de meeste generatoren, als uw elektronica, apparaten of apparaten geen ingebouwde overspanningsbeveiliging hebben, is het raadzaam om er een inline te gebruiken om schadelijke stroompieken te voorkomen.

Image
Image

Kenmerken: LED-datacenter verwijdert het giswerk

De Westinghouse iGen2500 is voorzien van duplex driepunts 120-volt stopcontacten en twee 5-volt USB-poorten. Hoewel de iGen2500 geen speciale parallelle uitgang heeft, zoals de Briggs en Stratton P220, zijn de duplex-uitgangen parallel geschikt.

De Westinghouse iGen2500 is een krachtige, lichtgewicht en gebruiksvriendelijke draagbare generator met een snel installatieproces en een gokvrije bediening.

Waar de Westinghouse iGen2500 zich echt onderscheidt van zijn concurrenten, is met zijn LED-datacenter. Hierop wisselt de iGen2500 continu tussen het weergeven van de resterende looptijd en het voltage. Aan weerszijden bevinden zich meters die het brandstofniveau en het geleverde vermogen in procenten weergeven. Verder naar links vindt u ook waarschuwingslampjes om een laag oliepeil, overbelasting en gereed voor uitvoer aan te geven.

Deze functie elimineert vrijwel het giswerk van het draaien van een draagbare generator. Bovendien geeft het gadgetnerds zoals wij een kans om de essentiële gegevens te controleren. Als een brandstofmeter niet voldoende was, zorgt de berekende resterende looptijd ervoor dat u nooit zonder benzine komt te zitten zonder waarschuwing.

Image
Image

Ruis: Luider dan geadverteerd

Begrijp dat geen enkele generator stil is; het is een matig gedempte benzinemotor die vaak met een hoger toerental draait. Dat betekent dat het rumoerig zal zijn. Westinghouse schat zijn iGen2500 echter op 52 decibel, wat aan de stillere kant is voor een draagbare generator. Om dat in perspectief te plaatsen: die is ongeveer 30 decibel stiller dan een gemiddelde grasmaaier.

Hoewel onze iGen2500 bewonderenswaardig presteerde in termen van output, vooral gezien het gewicht van 48 pond, viel hij naar beneden als het erop aankwam stil te zijn. Tijdens onze tests hebben we de iGen2500 bij inactiviteit geklokt op 61 decibel en 70 decibel onder belasting.

Dat klinkt misschien als veel, maar een luid gesprek kan van dichtbij 60 tot 70 decibel zijn. Dus de iGen2500 is niet oorverdovend luid, hoewel hij niet zo fluisterstil is als Westinghouse adverteert.

Prijs: gewaardeerd op of iets boven adviesprijs

Westinghouse stelt een door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs (MSRP) van $ 679,00 voor de iGen2500. In de detailhandel wordt het echter vaak verder gemarkeerd. Op dit moment is de camouflageversie te koop voor $ 677 op Amazon.

Deze prijs plaatst het ver boven sommige van zijn concurrenten. De Briggs en Stratton P2200, bijvoorbeeld, die ook onze 10 beste lijst met draagbare generatoren heeft gemaakt, heeft een adviesprijs van $ 729, maar kan voor slechts $ 495 op Amazon worden gekocht. Hoewel de P2200 met een lager vermogen in theorie te duur begint, is de prijs aangepast om de markt weer te geven.

Op dezelfde manier verkoopt de Wen 52600i 2000 watt draagbare generator voor $ 430 op Amazon. Het uitgangsvermogen is aanzienlijk lager dan dat van de Westinghouse iGen2500.

Westinghouse iGen2500 vs. Briggs & Stratton P2200

Het is duidelijk dat de Westinghouse iGen2500 een krachtige, lichtgewicht en gebruiksvriendelijke draagbare generator is met een snel installatieproces en een gisvrije bediening. Hoe verhoudt hij zich echter tot de concurrentie, namelijk de Briggs en Stratton P2200?

In onze lijst met 10 beste draagbare generatoren gaven we de 'beste ontwerp'-knipoog naar de P2200. In diezelfde lijst gaven we de iGen2500 topscores voor stilte, dus ze zijn allebei goed gepositioneerd in deze vergelijking. Laten we dan ingaan op de specificaties.

De iGen2500 levert 2500 watt piekpiekvermogen, maar 2000 watt normaal vermogen, terwijl de P2200 slechts een piek van 2200 watt heeft en een betrouwbare 1700 watt levert. Het is duidelijk dat Westinghouse die ronde doet.

De P2200 weegt 54 pond, de iGen2500 slechts 48. Dus de iGen2500 is ook lichter, hoewel het verschil vrij marginaal is. Beide bevatten slechts één gallon brandstof, en op die gallon kan de iGen2500 10 uur werken bij 25% belasting, terwijl de P2200 slechts een nominale 8 kan doen.

Het voelt alsof de iGen2500 de duidelijke winnaar is, totdat je bedenkt dat de P2200 voor slechts $ 495 op Amazon kan worden gekocht, terwijl de iGen2500 nog steeds $ 677 opha alt. Dat betekent dat je moet overwegen of een lichtere, krachtigere en efficiëntere generator je 182 dollar extra waard is.

Krachtig, efficiënt, lichtgewicht en ondersteund door een geweldige garantie

De Westinghouse iGen2500 is een lichtgewicht, krachtige, efficiënte en gokvrije draagbare generator om te starten, draaien en bedienen. Het is misschien iets luider dan geadverteerd, en het is een beetje duurder dan sommige van de concurrentie, maar wat je krijgt voor de extra investering is het zeker waard: een intuïtieve en gebruiksvriendelijke generator. Het wordt ook ondersteund door een garantie van 3 jaar/1000 uur, dus als u problemen ondervindt, zullen ze het repareren. Als u de vraagprijs kunt betalen, is de Westinghouse iGen2500 een van de beste draagbare generatoren die er zijn.

Specs

  • Productnaam iGen2500 Generator
  • Product Merk Westinghouse
  • SKU 855464003896
  • Prijs $599.00
  • Gewicht 48 lbs.
  • Productafmetingen 19,8 x 11,4 x 17,9 inch.
  • Garantie beperkt 3 jaar of 1.000 uur
  • Begin Watt 2500
  • Running Watt 2200
  • Brandstoftank 1 gallon (3,8 L)
  • Outlets Twee 120-volt, 20-amp driepuntige stopcontacten; Twee 5-volt USB-uitgangen
  • Duurtijd 10 uur (bij 25% belasting)
  • Volumeniveau 52 decibel

Aanbevolen: