Zijn de iPhone 4 en iPhone 4S 4G-telefoons?

Inhoudsopgave:

Zijn de iPhone 4 en iPhone 4S 4G-telefoons?
Zijn de iPhone 4 en iPhone 4S 4G-telefoons?
Anonim

Telefoonfabrikanten en gsm-bedrijven maken hun telefoons of netwerken vaak bekend als 4G (of soms 4G LTE). Maar wat betekent dat eigenlijk? De iPhone 4 en iPhone 4S worden soms de iPhone 4G genoemd, maar betekent dat dan dat de iPhone 4 een 4G-telefoon is?

Image
Image

Kort antwoord: Nee, de iPhone 4 en iPhone 4S zijn geen 4G-telefoons

Dat zegt alles: de iPhone 4 en 4S zijn geen 4G-telefoons. In ieder geval niet als je met "4G" verwijst naar de 4G- of 4G LTE-standaard voor mobiele netwerken, de opvolger van de 3G-standaard die wordt gebruikt door de iPhone 4 & 4S. Dit is wat de meeste telefoonbedrijven bedoelen als ze '4G' zeggen.

Maar de situatie is eigenlijk ingewikkelder en mogelijk verwarrend dan dat. Om de volledige situatie te begrijpen, moet u begrijpen wat mensen bedoelen als ze zeggen dat iets 4G is. De reden dat dit verwarrend is, is omdat er twee verschillende betekenissen zijn voor "4G".

4G=4e generatie mobiel netwerk

Als de meeste bedrijven, en sommige mensen, praten over 4G, bedoelen ze een telefoon die compatibel is met een 4e generatie (d.w.z. 4G) mobiel telefoonnetwerk.

4G-netwerken, ook wel LTE Advanced- of Mobile WiMAX-netwerken (onder andere namen) genoemd, zijn draadloze netwerken van de volgende generatie die door mobiele telefoonbedrijven worden gebruikt om oproepen en gegevens naar mobiele telefoons te verzenden. Dit is iets anders dan '3G', dat verwijst naar een netwerk van de derde generatie of een apparaat dat daarmee compatibel is.

4G-netwerken zijn nieuwere, geavanceerdere netwerken die 3G-netwerken vervangen. Ter vergelijking: 4G-netwerken zijn sneller dan 3G-netwerken en kunnen meer gegevens vervoeren:

Download Uploaden
4G-netwerksnelheden tot 1 Gbit/seconde 500 Mbits/seconde
3G-netwerksnelheden tot 14,4 Mbits/seconde 5.8 Mbits/seconde

Hoewel er enkele hiaten zijn in de 4G-dekking, hebben de meeste landelijke gebieden (in ieder geval in de VS) nu 4G LTE-service beschikbaar voor mobiel en smartphones.

Bottom Line

Er is een andere betekenis voor '4G'. Soms gebruiken mensen de term 4G om producten van de vierde generatie in het algemeen aan te duiden, niet producten die specifiek met 4G-netwerken werken. De iPhone 4 is, zoals de naam al doet vermoeden, het 4e iPhone-model, waarmee het de 4e generatie iPhone is. Maar een 4e generatie telefoon zijn is niet hetzelfde als een 4G-telefoon zijn.

De iPhone 4 is geen 4G-telefoon

4G-telefoons zijn telefoons die werken op 4G-netwerken. Net als eerdere iPhone-modellen is de iPhone 4 niet compatibel met 4G-netwerken. Omdat de iPhone 4 alleen de 3G- en EDGE-netwerken gebruikte, is de iPhone 4 geen 4G-telefoon.

De iPhone 4S ook niet

De iPhone 4S kan sneller gegevens downloaden - tot 14,4 Mbps - dan de iPhone 4, die maximaal 7,2 Mbps ha alt. Dit is geen 4G-snelheid, maar sommige mobiele telefoonbedrijven promoten de iPhone 4S misschien als een 4G-telefoon of in de buurt van een 4G-telefoon. Technisch gezien is dit niet waar.

Zoals hierboven vermeld, vereist het zijn van een 4G-telefoon compatibiliteit met een specifiek type telefoonnetwerk en specifieke hardware op de telefoon. De iPhone 4S heeft dit niet. De telefoonbedrijven die de iPhone in de VS verkopen, hebben uitgebreide 4G-netwerken, maar dit iPhone-model maakt daar geen gebruik van.

Hoe zit het met de iPhone 5 en nieuwere modellen?

Hier wordt het gemakkelijk: de iPhone 5 en alle volgende iPhone-modellen zijn 4G-telefoons. Dat komt omdat ze allemaal 4G LTE-netwerken ondersteunen. Dus, als je 4G LTE wilt krijgen voor de snelste mobiele data-ervaring, koop dan de nieuwste iPhone.

Aanbevolen: