Hoe tekst of afbeeldingen uit een PDF-bestand te extraheren

Hoe tekst of afbeeldingen uit een PDF-bestand te extraheren
Hoe tekst of afbeeldingen uit een PDF-bestand te extraheren
Anonim

PDF-bestanden zijn geweldig voor het uitwisselen van geformatteerde bestanden tussen platforms en tussen mensen die niet dezelfde software gebruiken, maar soms moeten we tekst of afbeeldingen uit een PDF-bestand halen en deze gebruiken in webpagina's, tekstverwerking documenten, PowerPoint-presentaties of in desktop publishing-software.

Afhankelijk van uw behoeften en de beveiligingsopties die in de afzonderlijke PDF zijn ingesteld, hebt u verschillende opties voor het extraheren van tekst, afbeeldingen of beide uit een PDF-bestand. Kies de optie die het beste bij u past.

Image
Image
  • Gebruik Adobe Acrobat ProfessionalAls u de volledige versie van Adobe Acrobat hebt, en niet alleen de gratis Acrobat Reader, kunt u afzonderlijke afbeeldingen of alle afbeeldingen en tekst extraheren uit een PDF en exporteren in verschillende formaten zoals EPS,-j.webp" />Tools > Export PDF en selecteert u een optie. Als u tekst wilt extraheren, exporteert u de PDF naar een Word-indeling of RTF-indeling en kiest u uit verschillende geavanceerde opties, waaronder:

    • Behoud vloeiende tekst
    • Pagina-indeling behouden
    • Opmerkingen opnemen
    • Afbeeldingen opnemen
    Image
    Image
  • Kopieer en plak uit PDF met Acrobat Reader Als u Acrobat Reader heeft, kunt u een deel van een PDF-bestand naar het klembord kopiëren en in een ander programma plakken. Voor tekst markeert u gewoon het gedeelte van de tekst in de PDF en drukt u op Ctrl + C om het te kopiëren.

    Open vervolgens een tekstverwerkingsprogramma, zoals Microsoft Word, en druk op Ctrl + V om de tekst te plakken. Klik met een afbeelding op de afbeelding om deze te selecteren en kopieer en plak deze vervolgens in een programma dat afbeeldingen ondersteunt, met dezelfde toetsenbordopdrachten.

  • Open een PDF-bestand in een grafisch programma. Wanneer afbeeldingsextractie uw doel is, kunt u een PDF openen in sommige illustratieprogramma's, zoals nieuwere versies van Photoshop, CorelDRAW of Adobe Illustrator, en de afbeeldingen opslaan voor bewerking en gebruik in desktoppublishing-toepassingen.

    Image
    Image
  • Gebruik PDF-extractiesoftwaretools van derden Er zijn verschillende zelfstandige hulpprogramma's en plug-ins beschikbaar die PDF-bestanden converteren naar HTML met behoud van de paginalay-out, PDF-inhoud extraheren en converteren naar vectorafbeeldingen en extraheer PDF-inhoud voor gebruik in tekstverwerkings-, presentatie- en desktoppublishingsoftware. Deze tools bieden verschillende opties, waaronder batchextractie/conversie, extractie van hele bestanden of gedeeltelijke inhoud en ondersteuning voor meerdere bestandsindelingen. Dit zijn voornamelijk commerciële en shareware Windows-hulpprogramma's.

  • Gebruik online PDF-extractietools Met online extractietools hoeft u de software niet te downloaden of te installeren. Hoeveel iedereen kan extraheren, varieert. Met ExtractPDF.com upload je bijvoorbeeld een bestand met een maximale grootte van 14 MB of geef je een URL op naar de PDF voor het extraheren van afbeeldingen, tekst of lettertypen.

    Image
    Image
  • Maak een screenshot Voordat je een screenshot maakt van een afbeelding in een PDF, vergroot je deze zo veel mogelijk in het venster op je scherm. Selecteer op een pc de titelbalk van het PDF-venster en druk op Alt + PrtScn Druk op een Mac op Command+ Shift + 4 en gebruik de cursor die verschijnt om te slepen en het gebied te selecteren dat u wilt vastleggen.

Aanbevolen: