Garmin Vivomove HR Review: een stijlvol dagelijks horloge dat een actieve levensstijl ondersteunt

Inhoudsopgave:

Garmin Vivomove HR Review: een stijlvol dagelijks horloge dat een actieve levensstijl ondersteunt
Garmin Vivomove HR Review: een stijlvol dagelijks horloge dat een actieve levensstijl ondersteunt
Anonim

Bottom Line

De Garmin Vivomove HR beschikt over slimme functies in een aantrekkelijk analoog horlogepakket voor modieus dagelijks gebruik, maar verdient de meeste punten voor algemene welzijnsondersteuning in plaats van nauwkeurigheid voor training of sporttraining.

Garmin Vivomove HR

Image
Image

We hebben de Garmin Vivomove HR gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je meer wilt bewegen en dagelijkse activiteiten wilt volgen met behulp van een chique fitness-tracking-horloge, is de Garmin Vivomove HR het bekijken waard. Het is een accessoire gericht op diegenen die graag actief en stijlvol zijn. Ik heb dit horloge meer dan een week gedragen en gebruikt en was onder de indruk van het uiterlijk, het niveau van vastgelegde welzijnsgegevens en de algehele ondersteuning die het biedt voor algemeen welzijn.

Image
Image

Ontwerp: ziet eruit als een gepolijst normaal horloge

Sommige mensen houden van het sportieve design van een Apple Watch of Samsung smartwatch. Maar als je het gevoel hebt dat je met die opties het nut inlevert boven persoonlijke stijl, dan biedt de Garmin Vivomove HR een gelukkige middenweg.

Het horloge dat ik heb getest, was uitgerust met een bruinleren band en een gouden roestvrijstalen kast. Als je ernaar zou kijken, zou je niet kunnen zien dat er onder de oppervlakte veel gebeurt. Met een simpele draai van de pols licht de OLED, die discreet onderaan in het midden van de wijzerplaat is geplaatst, op voor in één oogopslag toegang tot het aantal stappen en andere gegevens. De wijzers van het horloge zijn ook handig uit de weg te schuiven voor een betere zichtbaarheid en keren terug om de huidige tijd weer te geven wanneer ze niet in gebruik zijn.

De totale grootte van de Vivomove HR is 43 x 43 x 11,6 millimeter (HWD) en het scherm meet 0,38 x 0,76 inch. Bij grotere polsen zal dit geen probleem zijn, maar kleinere polsen zoals de mijne kunnen een uitdaging vormen, omdat het gezicht aan de grotere kant is. Maar het apparaat als geheel weegt slechts 56,5 gram, wat je niet zal verzwaren. Het wordt ook geleverd met een waterbestendigheidsclassificatie van 5 ATM, wat betekent dat u dit goed kunt gebruiken voor baantjeszwemmen en andere watersporten, en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over blootstelling aan regen en sneeuw. Ik droeg dit horloge onder de douche en bij het afwassen en merkte dat het effectief was tegen het afstoten van water en altijd snel droogde.

Qua ontwerpkenmerken, in plaats van een typisch micro-USB-oplaadsnoer, heeft dit horloge een oplaadclip met een USB-aansluiting. De clip opent gemakkelijk en moet direct op de oplaadcontacten aan de achterkant van de wijzerplaat worden geplaatst om gegevens op te laden/over te dragen. Deze oplaadmethode is een beetje een eigenaardigheid van sommige Garmin-horloges, maar het elimineert de noodzaak van oplaadpoorten die gevaar kunnen lopen bij blootstelling aan vocht.

Bottom Line

Het instellen van de Garmin Vivomove HR is eenvoudig via de Garmin Connect app. Ik had de mobiele app al gedownload op mijn iPhone, waardoor het snelle installatieproces sneller ging. De app detecteerde de Vivomove HR onmiddellijk en presenteerde vervolgens instructies op het scherm voor het kalibreren van de wijzers, het instellen van de polsplaatsing (rechts of links), widgetvoorkeuren en basisfuncties voor toeren. Dit duurde een kwestie van minuten, aangezien de Garmin Vivomove HR uit de doos bijna volledig was opgeladen.

Comfort: comfortabel om de hele dag te dragen, maar het scherm kan kieskeurig zijn

Ik droeg de Garmin Vivomove HR tijdens de waak- en slaapuren en heb nooit ongemak ervaren terwijl ik sliep. Als ik problemen ondervond, was het overdag bij het uitvoeren van routinetaken, vooral bij het typen. Steevast zou het horloge verschuiven en maakte het grotere gezicht contact met mijn polsbeen.

De gezondheidsgegevens, vooral bij consistent dagelijks gebruik, waren nuttig en motiveerden me om meer te bewegen.

Tijdens de slaapuren werd ik echter niet gestoord door het verschuiven van het uurwerk. En aangezien de slaapmodus standaard is ingeschakeld, had ik geen last van meldingen of het oplichten van het scherm. Als ik probeerde in slaap te vallen of tijdens het wakker worden, schrok ik af en toe van het groene licht van de hartslagsensor op de achterkant van de wijzerplaat. Als je een strakke pasvorm om je pols krijgt, zou dit geen probleem moeten zijn.

In termen van algemeen gebruiksgemak, zijn de enige acties die je moet beheersen het aanraken en vegen van het scherm: er zijn geen knoppen of randen om mee om te gaan. Aanraakmeldingen klinken als een no-brainer en een aantrekkelijke manier om met het horloge te communiceren, maar ik vond het scherm kieskeurig en soms traag om te reageren. Als ik niet precies op de juiste manier op het scherm tikte, moest ik herhaaldelijk tikken totdat ik een trainingstimer kon stoppen of starten. En als ik er niet in slaagde een volledige veegbeweging door de widgets te maken, ging het scherm niet door naar het volgende item. In plaats daarvan ben ik uiteindelijk alleen maar dieper in die specifieke categorie terechtgekomen.

Als ik bijvoorbeeld niet volledig langs de weerwidgetinformatie voor die dag zou vegen, zou het scherm me naar de wekelijkse voorspelling brengen. Toen moest ik op de terugknop drukken om naar het algemene widgets-scherm te gaan. Bij voortgezet gebruik werd ik slimmer met aanrakingen en veegacties, maar het was nog steeds een consistent probleem bij het starten / stoppen van trainingstimers. Dit was een nog groter probleem buiten en in fel zonlicht, waardoor het scherm vrijwel ondetecteerbaar was.

Performance: een cheerleader voor wellness in plaats van training

De Vivomove HR is een goed afgerond apparaat. Het ziet er niet alleen modieus uit als een alledaags accessoire, maar het biedt ook stopwatchfuncties, bewaakt de hartslag (in rust en actief), volgt automatisch activiteiten zoals hardlopen, wandelen en zelfs het gebruik van een elliptische machine, en houdt stappen, calorieën en andere fitnessgegevens zoals VO2 max.

De gezondheidsgegevens, vooral bij consistent dagelijks gebruik, waren nuttig en motiveerden me om meer te bewegen. De beweegbalk, hoewel irritant, moedigde me uiteindelijk aan om langdurig zitten of staan te vermijden door me er simpelweg aan te herinneren dat ik moest bewegen als ik het afgelopen uur niet erg actief was geweest. Maar als het gaat om nauwkeurigheid als fitnesstracker, was ik niet erg onder de indruk.

Op een paar korte runs van 1 tot 3 mijl registreerde de Vivomove HR mijn snelheid als tot 1 minuut sneller dan mijn Garmin Forerunner 35 hardloophorloge. Hartslag was ook aanzienlijk hoger volgens de Vivomove. En toen ik met een krachttraining begon, liep de teller altijd zo'n vijf herhalingen achter. De Move IQ-technologie die trainingen automatisch detecteert, werkte ook niet altijd goed. Als ik liep, registreerde het horloge die beweging vaak als een hardloopsessie of een elliptische machinesessie.

Image
Image

Software/Belangrijkste kenmerken: Opties, opties, opties

Gelukkig is het opslaan van trainingsinformatie en het bekijken van activiteiten vanaf het horloge eenvoudig en onfeilbaar via de Garmin Connect app. Als u dit horloge liever instelt en gegevens synchroniseert met uw computer, kunt u met de Garmin Express-software dezelfde stappen uitvoeren voor het instellen en configureren van het toestel, samen met het synchroniseren van gegevens met uw Garmin Connect-account en het controleren op software-updates.

Het is heel goed mogelijk om tussen beide instellingen te kiezen, ondanks de snelstartinstructies die aangeven dat alles via de mobiele app moet worden gedaan. Maar als u de app alleen gebruikt en regelmatig synchroniseert, kunt u automatische software-updates rechtstreeks naar het apparaat sturen wanneer het niet in gebruik is. U kunt op elk moment inloggen op de Garmin Connect-webapp, ongeacht op welke manier u besluit gegevens te synchroniseren, om uw informatie op een groter scherm te bekijken en te downloaden.

De belangrijkste kenmerken van de software draaien om het volgen van basisactiviteiten, van het beklimmen van trappen tot het monitoren van de hele dag stressniveaus (op basis van hartslag) tot het afbreken van uren diepe versus lichte slaap. Hoewel dit informatie is die u op uw horloge kunt bekijken, distilleert de app al dit algemene welzijn in dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapporten.

Er is ook veel aanpassingsvermogen als het gaat om het organiseren van de activiteitsregistratiegegevens die u op uw horlogedisplay en in de app zelf ziet. Je kunt de weergegeven widgets kiezen, zoals muziekbediening om muziek op je smartphone te bedienen en het aantal minuten intensieve training dat je voor de week hebt bereikt. En als u liever de manier waarop gegevens in de mobiele app zijn gerangschikt in willekeurige volgorde afspeelt, is er een eenvoudige functie voor slepen en neerzetten die u daarbij helpt.

Deze aanvullende software geeft u ook de controle in handen als het gaat om het delen van sociale media en integratie met externe fitness-trackingplatforms zoals Map My Run en Strava, wat u eenvoudig kunt doen vanaf de Garmin Connect mobiel en internet apps.

Qua ontwerpkenmerken, in plaats van een typisch micro-USB-oplaadsnoer, heeft dit horloge een oplaadclip met een USB-aansluiting.

Bottom Line

Garmin zegt dat dit horloge meer dan twee weken meegaat in de horlogemodus en tot vijf dagen in de smartwatch-modus, wat ik kan bevestigen. Deze claim werd zelfs gevolgd door regelmatig naar het scherm te kijken en door de widgets te bladeren, en door de hele dag door regelmatig sms- en e-mailupdates te ontvangen. Ik zag de batterij pas op de vijfde dag op een consistente manier leeglopen. En het opladen van het horloge ging snel: het duurde ongeveer een uur.

Prijs: Duur, maar het heeft een touchscreen

De Garmin Vivomove HR varieert in prijs van ongeveer $ 200 voor de Sport-versie die wordt geleverd met een siliconenband tot $ 350 voor Premium lederen band alternatieven. Er zijn zeker goedkopere hybride smartwatch-opties op de markt. Zowel de Withings Move Steel HR als de Fossil Smartwatch HR Collider zijn te koop voor minder dan $ 200. En hoewel ze vergelijkbare functies bieden, zoals berichtvoorbeelden, hartslag, weer- en slaapgegevens en zelfs GPS, bieden ze geen van beide een touchscreen en unieke gezondheidsgegevens zoals stressniveaumetingen op basis van hartslagpatronen.

Garmin Vivomove HR vs. Withings Move Steel HR

The Withings Move Steel HR ($ 180 MSRP) neemt ook een vergelijkbare ruimte in beslag. Het komt overeen met de Vivomove HR door optische hartslagmeting aan de pols, slaapregistratie, waterbestendigheid tot 50 meter en smartphonemeldingen. De Withings Move Steel HR heeft ook een stijlvolle analoge horloge-look, maar als je de voorkeur geeft aan een plat boven gebogen gezicht en een touchscreen waarmee je kunt communiceren, neemt de Vivomove HR de prijs. Inconsistenties in het volgen van de hartslag zijn een plaag voor beide horloges, maar de Withings wordt geleverd met verbonden GPS-compatibiliteit.

Hoewel dit een zegen is voor het volgen van afstanden tijdens trainingen, is het nadeel dat je je smartphone bij je moet hebben. De levensduur van de Withings Move Steel HR-batterij zou 25 dagen en een extra maand moeten zijn zonder dat de slimme modus is uitgeschakeld. Maar als u de voorkeur geeft aan de interactie met het touchscreen in plaats van de dubbele schermen - een wijzerplaat die de voortgang van het aantal stappen per percentage bijhoudt en een LCD die meldingen weergeeft - kan de Vivomove het extra geld waard zijn.

Een hybride horloge van hoge kwaliteit dat het beste is voor algemene wellness-tracking en slimme basisfuncties

De Garmin Vivomove HR is niet het horloge om naar te grijpen als je hardloop- of fietsworkouts nauwkeurig wilt registreren, maar als je een groter overzicht van je welzijn wilt, is dit het overwegen waard. Het is stijlvol genoeg voor werk en dagelijks gebruik en beschikt over doordachte ontwerpdetails en functies voor het volgen van de gezondheid die andere hybride smartwatch-concurrenten niet hebben.

Specs

  • Productnaam Vivomove HR
  • Product Merk Garmin
  • Prijs $300.00
  • Releasedatum augustus 2017
  • Kleur Goud
  • Platform Garmin OS
  • Batterijcapaciteit Tot 5 dagen in smartwatch-modus
  • Waterdichtheid 5 ATM

Aanbevolen: