EV's zijn goed, maar misschien niet het beste voor steden

Inhoudsopgave:

EV's zijn goed, maar misschien niet het beste voor steden
EV's zijn goed, maar misschien niet het beste voor steden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geluidshinder is constant in steden en schaadt je gezondheid.
  • Elektrische voertuigen zijn veel stiller bij stadssnelheden.
  • Fietsen en wandelen zijn nog stiller en veiliger dan autorijden.
Image
Image

Geluidsoverlast is een enorm probleem in steden, en voertuigen maken daar een groot deel van uit. Elektrische voertuigen (EV's) kunnen helpen, maar moeten we zelfs auto's in steden hebben?

Als we aan vervuiling denken, denken we aan luchtvervuiling, en in het geval van auto's gaat het over uitlaatemissies die de luchtkwaliteit in steden verpesten. Maar andere vormen van vervuiling kunnen net zo schadelijk en veel vervelender zijn. Het lawaai van de weg is een constante, en als u in de buurt van een supermarkt of iets dergelijks woont, kunnen bestelwagens opdringeriger zijn dan vliegtuigen die overvliegen. EV's kunnen hierbij helpen en steden leefbaarder maken.

"Al in 1981 heeft de United States Environmental Protection Agency (EPA) vastgesteld dat de geluidsoverlast die door het verkeer wordt veroorzaakt schadelijk kan zijn voor de gezondheid van mensen", vertelde klassieke autotransporter Joe Giranda via e-mail aan Lifewire. "Een manier om dit te verlagen is door meer mensen over te laten stappen op EV's. MSN bevestigt dat EV's heel weinig geluid produceren bij lage snelheden vanwege de afwezigheid van verbrandingsmotoren. Dit kan een groot voordeel zijn als je in een stad of buitenwijk woont waar geluidsoverlast een probleem is."

Het is meer dan motorgeluid

Autogeluid gaat niet alleen over motorgeluid. Het hangt ook af van de vorm van de auto en het wegdek. EV's zijn bijzonder stil bij lage snelheden, waar banden- en windgeruis verwaarloosbaar zijn, en daarom kan het grootste geluidsvoordeel van EV's worden genoten in steden.

EV's zijn zo stil dat, in ieder geval in de VS, de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) vereist dat EV's met een snelheid tot 30 mph rijden om een geluid te genereren om voetgangers te waarschuwen dat iemand belangrijker wil passeren.

Image
Image

Deze wet is ook van toepassing op hybride voertuigen, die dezelfde voordelen op het gebied van laag geluidsniveau en nulemissie genieten wanneer ze met lage stadssnelheden rijden.

Maar het bestaan van wetten die bestuurders toestaan om onhandige voetgangers sonisch uit de weg te ploegen, wijst op een nog meer voor de hand liggende oplossing. Verwijder auto's volledig uit steden.

Steden autovrij maken

In de VS, vooral in het westen, zijn steden gebouwd rond auto's. Dat veranderen is misschien niet van de ene op de andere dag, maar het is mogelijk. Elk plan bestaat uit twee delen. Een daarvan is het aanbieden van goede alternatieven voor auto's. Openbaar vervoer, fietspaden, deelfietsen en infrastructuur zijn in het voordeel van mensen, niet van auto's.

Het andere deel is om het moeilijker te maken om in steden te rijden, de toegang af te snijden, snelkoppelingen te blokkeren die woonstraten veranderen in 'rat-runs' tijdens de spits, en het duurder maken om de stad binnen te komen.

"Steden in heel Europa hebben de afgelopen decennia geweldig werk verricht bij het terugdringen van het autogebruik en moeten worden beschouwd als een blauwdruk voor andere steden over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in het verminderen van het autoverkeer. Een techniek waarvan bewezen is dat enorm succesvol zijn is de toepassing van een congestieheffing, die bestuurders een vast tarief in rekening brengt voor het rijden in drukbezochte zones tijdens de normale kantooruren. Toen Londen de maatregel in 2003 invoerde, verminderde het stadsverkeer met 33% en maakte het de wegen aanzienlijk vrij, " Trevor Smith, directeur van EV-infrastructuur bij Ameresco, vertelde Lifewire via e-mail.

Vaak gaan deze twee ideeën hand in hand.

Image
Image

"Steden hebben ook succes geboekt bij het verminderen van het autogebruik door parkeerplaatsen te vervangen door autovrije straten en fietspaden, en door beperkingen in te stellen op het aantal auto's dat stadscentra mag binnenrijden."

En het gebeurt al. Parijs heeft de afgelopen tien jaar stadsstraten afgesloten voor auto's en slaagt daar ondanks protesten in. Burgemeester Anne Hidalgo is van plan er een stad van 15 minuten van te maken waar alles wat je nodig hebt binnen handbereik is.

Barcelona heeft zijn "superblokken", die 9x9 delen van de gerasterde Eixample-wijken veranderen in verkeersluwe eilanden. En er is ieders favoriete voorbeeld, Kopenhagen.

Het lijkt misschien moeilijk om ergens als New York fietsgebruik en voetgangersgebied op Kopenhagen-niveau te bereiken, maar dat is alleen als je denkt dat grote verandering kan worden bereikt zonder werk. Dertig jaar geleden was Kopenhagen net zo verstikt door het verkeer en verwoest door auto's als elke andere stad. Het enige dat nodig is, is een wil en constante verbeteringen.

Autovrije steden zijn een beetje als legale wiet. Het lijkt decennialang onmogelijk, en dan lijkt het overal tegelijk te gebeuren. Laten we verder gaan.

Aanbevolen: