Je bent misschien niet klaar voor de Metaverse, maar Facebook wel

Inhoudsopgave:

Je bent misschien niet klaar voor de Metaverse, maar Facebook wel
Je bent misschien niet klaar voor de Metaverse, maar Facebook wel
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook probeert de metaverse een vliegende start te geven met een nieuwe virtual reality-headset en rebranding-inspanningen.
  • De metaverse is een term die wordt gebruikt om gedeelde virtuele wereldomgevingen te beschrijven waartoe mensen toegang hebben via internet.
  • Maar gebruikers worden nog steeds geconfronteerd met hindernissen met de kosten, het comfort, de mogelijkheden en de complexiteit van virtual reality-headsets die een betere toegang tot de metaverse mogelijk maken.
Image
Image

Virtual reality wordt groot.

Facebook werkt aan een nieuwe high-end VR-headset met de codenaam Project Cambria. Het bedrijf zegt dat de uitrusting gebruikers in staat zal stellen beter te communiceren met de groeiende metaverse, een soort digitale ruimte waarin je dingen kunt doen die je in de fysieke wereld niet kunt. De metaverse was een lang gezochte droom, maar experts zeggen dat Facebook het eindelijk kan waarmaken.

"Mensen zullen virtueel naar school of werk kunnen gaan en het gevoel hebben dat ze in een klaslokaal of op kantoor zitten, maar thuis een headset dragen", virtual reality-expert Ashley Crowder, de CEO van VNTANA, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Het zal 100x beter zijn dan staren naar een zoomscherm."

Realiteit vermengen

Facebook gokt op de toekomst van VR en de metaverse. Het bedrijf veranderde zijn naam in Meta Platforms Inc. om zijn focus op de metaverse aan te geven, waarvan het beweert dat het de opvolger zal zijn van het mobiele internet. Het steekt ook geld in softwareontwikkeling die de groei van de metaverse zou kunnen versterken.

De metaverse is een term die wordt gebruikt om gedeelde virtuele wereldomgevingen te beschrijven waartoe mensen toegang hebben via internet. Facebook zegt dat de metaverse levensechter zal worden gemaakt door gebruik te maken van virtual reality (VR) of augmented reality (AR) met zijn Project Cambria-headset. De headset is op dit moment slechts een prototype, maar Facebook heeft gezegd dat het zich richt op gezichts- en eye-tracking.

Terwijl veel bedrijven worstelen om de metaverse werkelijkheid te maken, is Facebook het bedrijf dat zich in de beste positie bevindt om adoptie te stimuleren, aangezien het al sociale, software- en hardwareplatforms heeft, samen met zijn enorme bereik en financiële situatie, vertelde VR-expert Aaron Franko van softwarebedrijf Saritasa aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Om de metaverse werkelijkheid te laten worden, moet deze echter van de grond af worden ontworpen als een open platform met veiligheid als kern," voegde hij eraan toe. "Er zullen ook enorme hoeveelheden content moeten worden gemaakt, wat betekent dat makers moeten worden gemotiveerd om zich te ontwikkelen via opties voor het genereren van inkomsten of erkenning."

Niet klaar voor primetime

Maar de metaverse is nog ver weg. Gebruikers worden nog steeds geconfronteerd met hindernissen op het gebied van hardwarekosten, comfort, mogelijkheden en complexiteit, zei Franko.

"Zoals met de meeste nieuwe technologie, zijn early adopters bereid deze problemen over het hoofd te zien of te 'afhandelen', maar de gemiddelde gebruiker zal wachten tot het nut of nut van de metaverse opweegt tegen deze factoren," voegde Franko eraan toe. "Net zoals het internetgebruik explodeerde bij de massale adoptie van de smartphone, zal er een even alomtegenwoordige interface moeten worden ontwikkeld om de metaverse een deel van ieders leven te laten worden."

Als de technologische obstakels kunnen worden overwonnen, zeggen waarnemers dat de metaverse de manier kan veranderen waarop gebruikers omgaan met internet. De kracht van internet is dat het enorme hoeveelheden inhoud organiseert en ons er gemakkelijk mee verbindt, zei Franko.

Image
Image

"Het nadeel is dat het in een tweedimensionaal formaat aan ons wordt geleverd, terwijl de echte wereld drie dimensies heeft", voegde Franko eraan toe."We zijn niet in staat om alle aspecten (of dimensies) van de mensen, plaatsen en dingen waar we toegang toe hebben op internet echt te ervaren."

De belofte van de metaverse is dat het ons in staat stelt om mensen, plaatsen en dingen te ervaren zoals ze in de echte wereld bestaan, overal en op elk moment, zei Franko.

"De metaverse biedt een plek waar we alle aspecten van onze omgeving kunnen aanpassen, inclusief onszelf", voegde hij eraan toe. "In de metaverse zijn leeftijd, ras, grootte en geslacht (en zelfs soort) volledig aanpasbaar, zodat we kunnen zijn wie (en waar) we willen zijn."

Facebook's visie op de metaverse zou gebruikers beter kunnen verbinden, vertelde Daren Tsui, CEO van IMVU, een op avatars gebaseerd 3D sociaal netwerk, aan Lifewire in een e-mailinterview. Stel, je hebt een passie voor Picasso's kunst, maar je woont in een kleine stad waar niemand die je kent moderne kunst waardeert, en je hebt geen toegang tot zijn werk in een museum.

"Je kunt de metaverse ingaan en mensen met dezelfde passie vinden, virtuele musea bezoeken met je nieuwe vrienden en, via AI, zelfs communiceren met de man zelf", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: