Nieuwe EV-oplaadregels klinken goed, maar gaan misschien niet ver genoeg

Inhoudsopgave:

Nieuwe EV-oplaadregels klinken goed, maar gaan misschien niet ver genoeg
Nieuwe EV-oplaadregels klinken goed, maar gaan misschien niet ver genoeg
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe federale regels zijn bedoeld om het nationale EV-laadnetwerk gebruiksvriendelijker te maken.
  • Het nationale EV-laadnetwerk zou vergelijkbare betalingssystemen, prijsinformatie en laadsnelheden hebben.
  • Maar sommige experts zeggen dat de voorgestelde regels verder moeten gaan om alle EV-rijders te helpen.
Image
Image

Het opladen van uw elektrische voertuig (EV) onderweg wordt misschien binnenkort gemakkelijker, maar experts zeggen dat er meer moet worden gedaan om de energie te laten stromen tijdens langeafstandsritten.

De Federal Highway Administration van het Amerikaanse ministerie van Transport heeft normen aangekondigd die bedoeld zijn om het nationale oplaadnetwerk voor elektrische auto's gebruiksvriendelijker te maken, met vergelijkbare betalingssystemen, prijsinformatie, oplaadsnelheden en meer. De voorgestelde regel zou de basis leggen voor staten om federaal gefinancierde laadstationprojecten te bouwen over een nationaal EV-laadnetwerk.

"Voor reizen over lange afstanden is een robuust netwerk van opladers langs belangrijke routes nodig, zoals stopplaatsen op snelwegen", Jeremy Michalek, een professor in engineering en openbaar beleid aan het Carnegie Mellon College of Engineering, die EV's bestudeert, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Maar het is lastig omdat de vraag naar opladers op drukke reisdagen, zoals vakanties, dramatisch hoger zal zijn dan op gewone dagen, en het opladen van een elektrisch voertuig duurt langer dan het vullen van een tank."

Maar, zei Michalek, "Als het netwerk geschikt is voor gewone dagen, zullen er enorme wachtrijen en enorme wachttijden zijn op piekdagen. Als het netwerk geschikt is voor piekdagen, zullen er veel investering in infrastructuur die de meeste dagen niet wordt gebruikt."

Nieuwe verkeersregels

De nieuwe regels maken deel uit van een federale inspanning van $ 7,5 miljard om de EV-laadinfrastructuur van het land te ontwikkelen. Het doel van de tweeledige infrastructuurwet is om tegen 2030 in het hele land 500.000 openbare opladers te installeren.

"We pakken de angst voor het bereik en de woestijnen voor het opladen van voertuigen aan door ervoor te zorgen dat oplaadstations gemakkelijk en even toegankelijk zijn, zodat elke Amerikaan van kust tot kust kan reizen in een elektrisch voertuig", zei de Amerikaanse minister van Energie Jennifer M. Granholm in het persbericht.

Volgens de voorgestelde regels zouden laadstations een minimumaantal en type laders moeten bevatten die in staat zijn om aan de snellaadbehoeften van bestuurders te voldoen. De regel zou ook de vereiste minimale dichtheid van geleverde opladers, betalingsmethoden en vereisten voor klantenondersteuningsdiensten specificeren.

Momenteel kunnen eigenaren van elektrische voertuigen converters kopen om opladers te gebruiken met andere stekkers dan hun auto's, zei Michalek. Tesla gebruikt bijvoorbeeld een andere stekkerstandaard dan andere autofabrikanten, maar Tesla-eigenaren kunnen converters kopen waarmee ze niet-Tesla-opladers kunnen gebruiken, en eigenaren van niet-Tesla elektrische voertuigen kunnen converters kopen waarmee ze Tesla-opladers kunnen gebruiken. Tesla staat echter niet toe dat niet-Tesla-voertuigen hun snelste superchargers gebruiken.

De voorgestelde regels zullen ook certificeringsnormen vaststellen voor de werknemers die opladers voor elektrische voertuigen installeren, bedienen en onderhouden. Andere vereisten zouden helpen om een nationaal netwerk van oplaadinfrastructuur voor elektrische auto's te creëren die zou kunnen communiceren en werken op dezelfde softwareplatforms van de ene staat naar de andere; adresseerinrichtingen voor verkeerscontrole en bewegwijzering op locatie; vereisten voor het indienen van gegevens om te helpen bij het opzetten van een openbare EV-laaddatabase; en netwerkconnectiviteitsvereisten om veilige bewaking, diagnose, controle en updates op afstand mogelijk te maken.

De nieuwe regels vereisen dat EV-laders monitoring, controle en updates op afstand mogelijk maken, zei Rinus Strydom, de chief revenue officer van Particle, een bedrijf dat werkt met EV-opladen, in een e-mailinterview. Fabrikanten zullen connectiviteit in hun laadstations moeten inbouwen en een plan hebben om software-updates via de ether naar hen te pushen, vooral omdat de opladers op meer afgelegen locaties worden ingezet.

Image
Image

Meer vermogen nodig

Ondanks de beloofde miljarden voor de nieuwe infrastructuur, waarschuwde Blake Snider, de CEO van het EV-oplaadbedrijf EOS Linx, in een e-mail dat de nieuwe regelgeving slechts zo ver zal gaan.

"Het correct implementeren van de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen vertegenwoordigt een fundamentele en culturele verschuiving in transport en de bijbehorende economie", zei Snider. "Voor de EV-rijder moeten opladers breed beschikbaar, betrouwbaar en toegankelijk zijn voor alle gemeenschappen, en dat is wat de voorgestelde regelgeving beoogt te doen. Dit is geen gemakkelijke taak en er zijn aanzienlijke publieke en private investeringen nodig om te zorgen voor een uniform laadnetwerk."

En niet elke EV-eigenaar is mogelijk gedekt. Logistiek expert Marc Taylor zei in een e-mail dat een groot deel van potentiële EV-bezitters wordt vergeten. "Met name degenen die in appartementen wonen en/of degenen die geen off-road parking hebben", voegde hij eraan toe. "Dus hoewel er zeker opties zijn, is het percentage mensen dat er toegang toe heeft naar mijn mening nog steeds niet groot genoeg."

Aanbevolen: