Hoe Canva te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Canva te gebruiken
Hoe Canva te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Canva is een cloudgebaseerd grafisch ontwerpplatform dat gebruikmaakt van sjablonen en elementblokken.
  • Selecteer een sjabloon om te beginnen. Selecteer Photos om afbeeldingen uit de Canva-bibliotheek toe te voegen. Selecteer Text om woorden toe te voegen.
  • Selecteer Download om afgewerkte producten op te slaan.

Dit artikel beschrijft hoe Canva werkt, inclusief het maken en downloaden van projecten. Canva is beschikbaar via een webclient of apps voor iOS en Android.

Wat is Canva?

Canva is een uniek platform waarmee personen met verschillende vaardigheidsniveaus hoogwaardige afbeeldingen en ontwerpen kunnen maken. De tool heeft een eenvoudige interface met slepen en neerzetten en vooraf ingestelde professionele lay-outs voor flyers, uitnodigingen, logo's, posters, infographics en meer.

Als je een freelancer of een persoonlijke gebruiker bent, biedt Canva toegang tot miljoenen afbeeldingen, waaronder stockfoto's, vectoren, pictogrammen en vormen. Er zijn honderden lettertypen om uit te kiezen en de ingebouwde foto-editor van Canva helpt je de beste foto te kiezen en deze vervolgens te bewerken zodat deze bij je specifieke ontwerp past.

De leercurve van Canva is kort. De honderden sjablonen maken het gemakkelijk om snel grafische ontwerpen te maken. Je kunt ook met een schone lei beginnen als je een unieke visie hebt.

Canva is gratis voor individuen en kleine groepen die aan eenvoudige projecten werken. Voor meer maatwerk, productiviteit en andere opties biedt Canva Pro- en Enterprise-abonnementen tegen een maandelijks bedrag.

Terwijl je ontwerpt, zul je elementen vinden die je kunt kopen, vanaf $ 1, inclusief afbeeldingen, vormen, pictogrammen en meer. U kunt licenties kopen voor elk betaald element dat u kiest, rechtstreeks vanuit de tool.

Een nieuw Canva-ontwerp maken

Om Canva te gebruiken, moet je je eerst registreren voor een gratis account. Zodra je dit hebt gedaan, ben je klaar om aan je eerste ontwerp te beginnen. Hier is een korte tutorial over het starten van een Canva-project.

  1. Log in op je Canva-account om je startscherm te zien.
  2. Scroll door honderden sjablonen of gebruik het vak Zoeken om iets specifieks te vinden en selecteer vervolgens een sjabloon.

    Image
    Image
  3. Als je de Canva-fotobibliotheek wilt doorzoeken, selecteer je Photos in de werkbalk aan de linkerkant. Voer een zoekterm in de zoekbalk in om specifieke afbeeldingen te vinden of scroll voor inspiratie.

    Image
    Image
  4. Filter de zoekopdracht om gratis afbeeldingen te vinden, of zoek op kleur of andere factoren.

    Image
    Image
  5. Wanneer u een afbeelding vindt die u wilt gebruiken, sleept u de afbeelding naar het ontwerp. Wijzig het formaat van de afbeelding of draai deze om, wijzig de transparantie en meer met de werkbalk bovenaan het ontwerpscherm.

    Image
    Image

    Heeft de afbeelding een Canva-watermerk? Als dat het geval is, is het een Premium-afbeelding waarvoor u moet betalen. Selecteer Remove Watermark om voor de foto te betalen.

  6. Als de foto is waar je hem wilt hebben, voeg je meer elementen toe. Als u bijvoorbeeld een kop en tekst wilt toevoegen, selecteert u Text op de werkbalk aan de linkerkant.

    Image
    Image
  7. Sleep het type tekst dat u in het ontwerp wilt gebruiken en zet het neer. Verplaats het tekstvak totdat het in uw ontwerp past.

    Image
    Image
  8. Om de tekst te wijzigen, dubbelklikt u erop en begint u te typen. Om het lettertype te wijzigen, gebruikt u het menu in de werkbalk bovenaan het ontwerpscherm om een nieuw lettertype te selecteren.

    Image
    Image

    Verander de tekstkleur, spatiëring, uitlijning en andere tekstopmaak met dezelfde werkbalk.

  9. Voeg een element toe door Elements te selecteren in de werkbalk aan de linkerkant.

    Elementen omvatten rasters, grafieken, kaders, vormen, verlopen, illustraties, lijnen en meer. Om de positie van een vorm te wijzigen, selecteert u Positie,en gebruikt u het menu om een nieuwe positie voor het element te selecteren. Verplaats het element naar voren of naar achteren tussen lagen.

    Image
    Image
  10. Als je tevreden bent met je ontwerp, deel het dan. Selecteer Share en voer een e-mailadres in. Geef ontvangers toestemming om te bewerken of te bekijken.

    Image
    Image
  11. Om uw ontwerp te downloaden, selecteert u het Download pictogram in de werkbalk bovenaan het scherm en kiest u een bestandstype.

    Image
    Image

    Als je Premium-afbeeldingen of -elementen in je ontwerp hebt gebruikt, moet je daarvoor betalen voordat je je werk kunt downloaden. Selecteer Betalen en Download om voor de elementen te betalen.

Aanbevolen: