Hoe Google Lens op iPhone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Lens op iPhone te gebruiken
Hoe Google Lens op iPhone te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Download en open Google Foto's. Geef de app toestemming om toegang te krijgen tot je bibliotheek. Open een afbeelding en tik op het Google Lens pictogram.
  • Onder de afbeelding wordt een beschrijving van het item, vergelijkbare foto's en andere informatie weergegeven.
  • Gebruik de iPhone-camera om objecten in de echte wereld te scannen: Download en open de Google-app en selecteer het Google Lens-pictogram.

Je kunt een foto gebruiken om de kracht van de zoekfunctie van Google rechtstreeks vanaf je iPhone te benutten. Google Lens voor iOS verandert objecten in een foto of uw camera in een zoekopdracht. In plaats van te typen, stuur je gewoon een foto en vraag je Google om je te vertellen wat het is.

Gebruik Google Lens op iOS-foto's die je al hebt gemaakt

Om Google Lens op je iPhone te gaan gebruiken, download je de nieuwste versie van de Google Foto's-app.

  1. Wanneer je de Google Foto's-app voor de eerste keer opent, zal de app je toestemming vragen om Google Foto's toestemming te geven voor toegang tot je foto's. Tik op OK.

    De Google Foto's-app werkt pas als je toestemming geeft voor toegang tot je fotobibliotheek.

  2. Zodra toestemming is verleend, verschijnen alle foto's die op uw iPhone zijn opgeslagen automatisch in Google Foto's.

    Image
    Image
  3. Open een afbeelding en tik op het Google Lens-pictogram onder aan het scherm.

  4. Onder de afbeelding verschijnt een beschrijving van het item, vergelijkbare foto's en andere informatie.

    Image
    Image
  5. Tik op een ander gedeelte van de foto voor meer informatie.
Image
Image

Hoe Google Lens te gebruiken met je iPhone-camera

Google Lens kan ook worden gebruikt met uw iPhone-camera om alles in de echte wereld te scannen om u informatie te geven over waar u uw camera op richt, in re altime.

  1. Om toegang te krijgen tot Google Lens op je iPhone-camera, moet je de nieuwste versie van de Google-app downloaden.
  2. Open de app en klik op het Google Lens-pictogram rechts van je zoekbalk, direct naast de microfoon. Google zal toestemming vragen om toegang te krijgen tot uw iPhone-camera, dus klik op OK.
  3. Zodra toestemming is verleend, verandert het Google-scherm in uw camera. Terwijl je je omgeving scant, wordt Google Lens geactiveerd door kleine belletjes over het scherm te laten vallen.

  4. Tik op een van de bubbels voor meer informatie en een Google-analyse van waar je naar kijkt.

Hoe Google Lens voor iPhone werkt

Google kan fysieke objecten, locaties, tekst en gezichten herkennen. Richt uw camera en Google vertelt u niet alleen dat u een spaghettipompoen vasthoudt, maar ook hoe u er uw diner van kunt maken met recepten, voedingsinformatie en keukentips.

Richt je camera op een concertposter en Google biedt aan om de datum aan je agenda toe te voegen en waar je kaartjes kunt kopen. Google Lens kan ook de namen van planten identificeren en u vertellen of dat Poison Ivy is die in uw tuin groeit.

Als je telefoon historische oriëntatiepunten ziet, geeft Google je snelle feiten en weetjes. Google kan gebouwen, kunstwerken en sculpturen identificeren.

Google Lens kan ook worden gebruikt om tekst te kopiëren en te plakken op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals het serienummer in uw koelkast, dat u nodig heeft wanneer u contact opneemt met de servicedienst of onderdelen bestelt.

U kunt ook Google Zoeken gebruiken om te winkelen. Richt de Lens op meubels, jurken, schoenen, apparaten, gadgets en decoratie, en Google zal niet alleen de winkellocatie en prijzen opvragen, maar ook beoordelingen voor vergelijkbare items.

Google-lens is toegankelijk via iOS via de camera van uw smartphone, via de Google Zoeken-app en voor de foto's die al in uw fotobibliotheek staan. Omdat je Google-services gebruikt, heb je ook een internetverbinding of wifi-verbinding nodig voordat Google Lens antwoorden kan geven over je afbeeldingen.

Google Lens is nog aan het leren

Soms heeft Google het bij het verkeerde eind, zoals je kunt zien op deze foto van een hond in de sneeuw.

Google Lens herkent de hond niet, maar concentreert zich op het stoelachtige item in de linkerbovenhoek van de afbeelding. Vanwege deze fout beschrijft Google dit winterse tafereel als een witte stoel, met opties om een vergelijkbare stoel te kopen.

Het is goed om te weten dat Google onderaan de beschrijving vraagt: "Vind je deze beschrijvingen nuttig?" Door ja of nee aan te vinken, kan Google de resultaten voor de volgende keer verbeteren.

Google slaat uw zoekopdrachten op

Je hele zoekgeschiedenis, inclusief zoekresultaten van Google Lens, wordt opgeslagen in je Google-account. U kunt uw geschiedenis verwijderen van uw pagina Mijn activiteit.

FAQ

    Hoe zet ik Google Lens uit op mijn iPhone?

    Open de Instellingen app van je iPhone en selecteer vervolgens Privacy > Locatievoorzieningen. Zoek naar Google Lens in de lijst en schakel de machtigingen uit. Je kunt de Google Foto's-app ook rechtstreeks verwijderen.

    Is er iets anders zoals Google Lens beschikbaar voor de iPhone?

    Er is geen enkele app op de iPhone die alle taken kan uitvoeren die Google Lens kan. Live Text (geïntroduceerd in iOS 15) kopieert echter tekst van een foto of via de camera van je iPhone naar het klembord, dat vervolgens ergens anders kan worden geplakt. Apps zoals Adobe Scan worden ook gebruikt om tekst van foto's te scannen en op te slaan, terwijl Reverse Image Search de details en oorsprong van een afbeelding zal opzoeken.

Aanbevolen: