Hoe Facebook afbeeldingen zoeken te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook afbeeldingen zoeken te gebruiken
Hoe Facebook afbeeldingen zoeken te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open een webbrowser en log in op Facebook. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding en selecteer Openen in nieuw tabblad (of vergelijkbaar).
  • Zoek naar drie reeksen cijfers gescheiden door onderstrepingstekens in de adresbalk of bestandsnaam. Kopieer de middelste reeks getallen.
  • Type gevolgd door de middelste reeks cijfers. Druk op Enter.

Dit artikel legt uit hoe je een Facebook-zoekmethode voor afbeeldingen gebruikt met het ID-nummer van de afbeelding. Het bevat ook informatie over het uitvoeren van een omgekeerde zoekopdracht in Google.

Hoe Facebook Image Search te gebruiken

Facebook wijst een numerieke ID toe aan alle foto's die zijn geüpload naar het socialemediakanaal. Afbeeldingen die van Facebook zijn gedownload, hebben standaard die numerieke ID als onderdeel van de bestandsnaam. Als je dit nummer kent, kun je het gebruiken om de bron van de foto op Facebook te vinden. Het kan de profielfoto zijn van de persoon die deze heeft gedeeld of de persoon wiens profiel je probeert te vinden, kan een naam of tag hebben in de afbeelding.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding waarnaar u wilt zoeken op Facebook.
  2. Selecteer Openen in nieuw tabblad in Google Chrome. Als u een andere webbrowser gebruikt, selecteert u View Photo, View Image of een vergelijkbare optie.

    Image
    Image
  3. Zoek naar drie reeksen getallen gescheiden door onderstrepingstekens in de adresbalk of bestandsnaam van de afbeelding, zoals die in dit voorbeeld zijn gemarkeerd.

    Image
    Image
  4. Zoek de middelste reeks getallen. In dit voorbeeld is dat 10161570371170223. Dit is het ID-nummer dat je op Facebook gebruikt om de afbeelding te vinden.

    Image
    Image
  5. Typ (of kopieer en plak) de adresbalk van uw browser.
  6. Plak het ID-nummer van de afbeelding direct na de = in de adresbalk. Dit voorbeeld zou verschijnen als zonder spaties.

    Image
    Image
  7. Druk op Enter om direct naar de foto op Facebook te gaan en het profiel te vinden waarop deze is geplaatst.

    Privacy-instellingen kunnen voorkomen dat u toegang krijgt tot de afbeelding op een Facebook-pagina. Als de foto niet openbaar is of als de eigenaar je heeft geblokkeerd, is de foto mogelijk niet zichtbaar.

Je kunt deze methode gebruiken om naar elke afbeelding te zoeken, of deze nu online is of op je eigen apparaat is opgeslagen.

Reverse Image Search: Facebook en Google Method

Je kunt een omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uitvoeren in Google met behulp van een foto die op Facebook is gepost om mogelijk meer te weten te komen over wie deze heeft gepost.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer Search Google for Image.

    Image
    Image
  2. Er wordt een nieuw tabblad geopend met mogelijke overeenkomsten voor de foto.

    Image
    Image

    Je kunt ook zoeken naar een afbeelding die je hebt gedownload door deze te uploaden of te slepen en neer te zetten op de zoekpagina van Google Afbeeldingen om de Google Reverse Image search te gebruiken.

  3. Verwijder de tekst uit het zoekvak, vervang deze door site:facebook.com en druk op Enter. Dit vertelt Google dat je Facebook alleen afbeeldingen wilt omkeren en niet andere sites.

    Image
    Image
  4. Controleer de resultaten om te zien of dit het profiel is van de persoon die u zoekt.

Alternatieve manieren om afbeeldingen zoeken om te keren

Als je met geen van beide methoden iemand op foto kunt vinden, zijn er andere tools die je kunt gebruiken om omgekeerd te zoeken naar afbeeldingen, Facebook of anderszins. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding uploaden naar TinEye en uitzoeken waar deze online is verschenen.

FAQ

    Hoe wis ik mijn Facebook-zoekgeschiedenis?

    Om je Facebook-zoekgeschiedenis te wissen, selecteer je de zoekbalk en kies je Bewerken > Zoekopdrachten wissen. U kunt ook individuele zoekopdrachten verwijderen.

    Hoe zoek ik Facebook-berichten?

    Als je naar Facebook-berichten wilt zoeken, typ je een woord of een groep woorden in de zoekbalk en selecteer je Berichten. Selecteer Berichten van om resultaten te filteren op berichten van uw vrienden, uw groepen en pagina's, of openbare berichten.

    Hoe blokkeer ik zoekopdrachten voor mijn Facebook-profiel?

    Als u zoekopdrachten naar uw Facebook-profiel wilt blokkeren, selecteert u de pijl omlaag > Instellingen en privacy > Instellingen > Privacy. Ga naar de sectie Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen om uw zoekinstellingen voor profielen aan te passen.

Aanbevolen: