Canva-sjablonen gebruiken

Inhoudsopgave:

Canva-sjablonen gebruiken
Canva-sjablonen gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Zoek een sjabloon die u wilt gebruiken en selecteer deze om het ontwerpscherm te openen. Selecteer elementen om een toolbox te openen en wijzig ze.
  • Maak uw eigen sjabloon: Selecteer Mappen > Nieuw maken > Map maken. Sleep een sjabloon erin en selecteer Gebruiken als sjabloon.
  • Als u een ontwerp wilt kopiëren, selecteert u de ellipsen in de hoek van de afbeelding en selecteert u vervolgens Maak een kopie.

Canva is een volledig functionele grafische ontwerptool waarmee je uitnodigingen, flyers, afbeeldingen voor sociale media en meer kunt maken, allemaal op één platform. Om ontwerpen nog eenvoudiger te maken, ongeacht je vaardigheidsniveau, geeft Canva je toegang tot een reeks ontwerpsjablonen en de mogelijkheid om je eigen sjablonen te maken en aan te passen.

Een Canva-sjabloon gebruiken en aanpassen

Het Canva-startscherm toont je al je ontwerpen uit het verleden, ontwerpen die met je zijn gedeeld en toegang tot de Prullenbak voor het verwijderen van oude ontwerpen die je niet langer nodig hebt. Op de startpagina vind je ook alle beschikbare Canva-sjablonen voor het maken van nieuwe ontwerpen.

Om aan de slag te gaan met Canva, moet je je eerst aanmelden voor een gratis account. Zodra u zich aanmeldt, ziet u uw startscherm, vol met interessante en handige sjablonen om uit te kiezen.

  1. Gebruik om te beginnen de sjabloonschuifregelaar om door de beschikbare sjablonen te bladeren totdat u er een vindt die bij uw ontwerpbehoeften past. Of gebruik de zoekbalk boven aan uw startpagina om naar een sjabloon te zoeken.

    Image
    Image
  2. Zodra u een sjabloon hebt gevonden die u wilt gebruiken, selecteert u deze om het ontwerpscherm te openen.

    Image
    Image

    Om uw ontwerp echt te personaliseren, selecteert u Aangepaste afmetingen, aan de linkerkant van het startscherm, om uw eigen breedte en hoogte voor uw ontwerp te kiezen.

  3. Vanaf hier kun je beginnen met aanpassen en creëren. Selecteer aan de linkerkant van uw scherm Templates U ziet een menu met andere ontwerpsjablonen waaruit u kunt kiezen om uw ontwerp een vliegende start te geven. Om een van deze opties te gebruiken, sleept u deze naar uw lege sjabloon.

    Image
    Image
  4. Om een van de elementen in het ontwerp te wijzigen, selecteert u ze om de werkbalk bovenaan uw ontwerpscherm te openen. U kunt elementen verwijderen, hun kleur, lettertype, enz. wijzigen.

    Image
    Image
  5. Zodra u tevreden bent met uw ontwerp, downloadt u het of selecteert u Home in de linkerbovenhoek van uw scherm om terug te gaan naar uw startpagina.

    Image
    Image

Maak je eigen Canva-ontwerpsjablonen

Er zijn veel redenen waarom je zou kunnen overwegen om je eigen Canva-ontwerpsjablonen te maken. Het is bijvoorbeeld handig om een sjabloon te hebben wanneer u elke week een bericht op sociale media wilt maken in plaats van het elke keer opnieuw te maken. Of misschien wilt u verschillende versies van uw logo maken voor later gebruik.

Wat het geval ook is, voordat je je eigen sjablonen van een bestaand ontwerp maakt, moet je een Canva-map maken om ze in op te slaan.

  1. Om je Canva-map te maken, navigeer je naar het startscherm en selecteer je Folders in het menu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  2. Selecteer vervolgens Create New helemaal rechts op je scherm. Voer een mapnaam in en kies of je je map met iemand anders wilt delen.

    Geef je map een specifieke naam die gemakkelijk te begrijpen is om je ontwerpen georganiseerd te houden. U kunt zelfs meerdere mappen maken voor verschillende sjablonen, zoals "Social Media Templates" of "Blog Templates".

    Image
    Image
  3. Selecteer Maak map. Dit opent je nieuwe map en toont je een lijst met al je mappen aan de linkerkant van je scherm.

    Image
    Image

    Besloten dat je je sjabloonmap toch met anderen wilt delen? Selecteer Share in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm van uw map.

  4. Zoek het ontwerp dat u als toekomstig sjabloon wilt gebruiken uit uw lijst op de startpagina en sleep het naar de map aan de linkerkant van uw scherm. Open je nieuwe map en je ontwerp zal daar zijn, klaar voor gebruik.

    U kunt ook de ellipsen op uw ontwerp selecteren en vervolgens Verplaatsen naar map. selecteren

  5. Als je klaar bent om een sjabloon van het ontwerp te maken, selecteer je het om het informatievenster van het ontwerp te openen. Selecteer aan de rechterkant Gebruiken als sjabloon en Canva opent het ontwerp als een kopie. U kunt nu de nodige wijzigingen aanbrengen.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat je je nieuwe ontwerp hernoemt. Selecteer het veld rechts van Upgrade in de werkbalk bovenaan het ontwerpscherm.

Maak een eenvoudige kopie van een Canva-ontwerp

Als je gewoon een bestaand ontwerp wilt kopiëren zonder een sjabloon te maken, is dat eenvoudig te doen vanaf het startscherm.

Zoek het ontwerp dat u wilt kopiëren, selecteer de ellipsen in de hoek van de afbeelding en selecteer vervolgens Maak een kopie. Canva zal het ontwerp dupliceren zonder een nieuw ontwerpscherm te openen.

Image
Image

Soorten Canva-sjablonen

Sommige van de sjabloonopties die Canva biedt aan particulieren en freelancers zijn:

  • Logo's
  • Posters
  • Flyers
  • Instagram-, Twitter- en Facebook-berichten
  • Presentaties
  • Kaarten en uitnodigingen
  • A4-documenten en briefhoofden
  • Menu's
  • Brochures

Aanbevolen: