Een USB-drive met een wachtwoord beveiligen

Inhoudsopgave:

Een USB-drive met een wachtwoord beveiligen
Een USB-drive met een wachtwoord beveiligen
Anonim

Bestanden op een USB-station bewaren is over het algemeen veiliger dan ze naar de cloud te uploaden. Voor extra veiligheid moet u weten hoe u een flashstation of SD-kaart met een wachtwoord kunt beveiligen voor het geval deze ooit wordt gestolen of verloren gaat.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows en macOS. Chrome OS ondersteunt geen USB-codering.

Installeer een wachtwoordbeveiligingshulpprogramma voor USB-drives

Als je macOS gebruikt, hoef je geen versleutelingstools van derden te gebruiken. Vanaf Mojave (10.14) is codering van USB-drives ingebouwd in het Finder-hulpprogramma. Voordat u uw USB-station in Windows met een wachtwoord kunt beveiligen, moet u een van de volgende hulpprogramma's installeren:

  • Rohos Mini Drive: Rohos maakt een aparte versleutelde schijf op een USB-stick.
  • USB-beveiliging: met deze app kunt u wachtwoordbeveiliging toevoegen aan uw privébestanden.
  • VeraCrypt: Deze open-source encryptietool is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.
  • SafeHouse Explorer: met deze bestandsverkenner kunt u wachtwoorden en 256-bits codering gebruiken om bestanden op elke schijf te beveiligen.

Hoewel er geen versie is van Rohos Mini Drive voor Chromebooks, kunt u het programma downloaden op Windows en gebruiken om uw Google Chrome-profiel te coderen.

Een USB-drive met een wachtwoord beveiligen op Windows

Veel USB-coderingstools versleutelen de hele schijf zodat deze niet toegankelijk is zonder wachtwoord. Rohos Mini Drive voegt echter een extra versleutelde schijf toe aan de USB. Op die manier kunt u de niet-versleutelde ruimte gebruiken voor gewone bestanden en de met een wachtwoord beveiligde schijf alleen opslaan voor gevoelige gegevens. Een USB-drive coderen met Rohos:

  1. Plaats het USB-station in uw computer. Wanneer de computer de USB-drive detecteert, wordt deze toegewezen als een nieuwe drive in Windows Verkenner.

    Image
    Image
  2. Start Rohos Mini Drive en selecteer Encrypt USB drive.

    Image
    Image
  3. Stel het wachtwoord in dat u wilt gebruiken om uw schijf te coderen en selecteer Create disk.

    Image
    Image
  4. Je ziet een pop-upvenster terwijl de software de versleutelde schijf aanmaakt. Wanneer het proces is voltooid, ziet u een bevestigingsbericht.

    Image
    Image
  5. De nieuwe schijf zal verschijnen in uw Deze pc map naast uw andere schijven (niet in de USB-map zelf). Verplaats de bestanden die u wilt beschermen van de USB-drive naar de nieuwe gecodeerde drive.

    Image
    Image
  6. Verwijder de flashdrive. U zult zien dat de originele schijf en de versleutelde schijf uit uw map Deze pc verdwijnen.
  7. Om in de toekomst toegang te krijgen tot uw versleutelde bestanden, opent u de USB-drive op een willekeurige computer en selecteert u het Rohos Mini uitvoerbare bestand en voert u vervolgens het wachtwoord in dat u hebt gemaakt.

    Image
    Image

Een USB-drive coderen op Mac

Het beveiligen van uw USB-drives met een wachtwoord op een Mac is nog eenvoudiger, aangezien de functie beschikbaar is in het hulpprogramma Finder:

  1. Om een USB-station te coderen met Finder, moet het station alleen worden geformatteerd als GUID-partitiekaart. Als u het USB-station opnieuw moet formatteren, kopieert u tijdelijk alle bestanden naar uw Mac en gebruikt u Schijfhulpprogramma om het station te wissen en opnieuw te formatteren. Selecteer in het Scheme pop-upmenu GUID Partition Map
  2. Open Finder en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de USB-drive en selecteer vervolgens Encrypt [drive name].

    Image
    Image
  3. Voer het wachtwoord in dat u wilt gebruiken om het USB-station te coderen en verifieer het wachtwoord. Je kunt ook een hint toevoegen om het wachtwoord later te onthouden.

    Image
    Image
  4. Selecteer Encrypt Disk om het coderingsproces te voltooien.

    Image
    Image

Een SD-kaart met een wachtwoord beveiligen

Als je een SD-kaart die wordt gebruikt voor camera's of andere apparaten met een wachtwoord wilt beveiligen, is het proces in wezen hetzelfde. Als je computer geen SD-slot heeft, heb je een externe USB-flashkaartlezer nodig. Zodra u de kaart in uw computer plaatst, zal de computer deze koppelen als een andere schijf, net zoals wanneer u een gewone USB-stick plaatst. U kunt dan elk van de hierboven genoemde hulpprogramma's gebruiken om wachtwoordbeveiliging toe te voegen.

Als je wachtwoordbeveiliging toevoegt aan een SD-kaart, werkt deze niet meer in een digitale camera. Versleuteling is alleen bedoeld voor schijven die u gebruikt om gegevens op te slaan.

Aanbevolen: