Hoe TikTok te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe TikTok te gebruiken
Hoe TikTok te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Maak een openbaar of privé TikTok-account aan. Druk lang op Record om een video te maken. Voeg filters, effecten en muziek toe.
  • Upload je video onmiddellijk, sla hem op of ga live met je video.
  • Verander je gebruikersnaam en profielfoto op elk moment. Je kunt ook je favoriete TikTok-video's opslaan, downloaden en opnieuw posten

Dit artikel legt uit hoe je aan de slag kunt gaan met TikTok, de populaire sociale app en platform voor het maken en delen van korte video's.

Image
Image

TikTok gebruiken

TikTok-video's zijn groter dan de inhoudsblokken van Instagram of Snapchat, maar dat is niet het enige verschil tussen TikTok en andere populaire sociale apps. Dit is wat u moet weten om uw weg te vinden in deze unieke tool voor sociaal delen.

  1. Maak een TikTok-account aan. Nadat je de TikTok-app voor iOS of Android hebt gedownload, kun je meteen beginnen met het bladeren door video's. Om je inhoud te uploaden, moet je echter een TikTok-account maken.
  2. Maak een TikTok-video. Het is gemakkelijk om rechtstreeks vanuit de TikTok-app een video te maken of video's vanaf je telefoon te uploaden om in een TikTok-video te gebruiken. Houd de Record-knop ingedrukt of gebruik de TikTok-aftelfunctie om het opnemen nog gemakkelijker te maken.

    TikTok-video's hebben een maximale lengte van 15 seconden, maar je kunt meerdere clips aan elkaar koppelen voor een totale opname van 60 seconden.

  3. Voeg filters en effecten toe aan je TikTok-video. Voeg leuke videofilters en speciale effecten toe in re altime of nadat je een video hebt opgenomen om het boeiender en vermakelijker te maken.

    Bepaalde effecten moeten worden ingesteld voordat u de video opneemt.

  4. Voeg muziek toe aan je TikTok-video's. TikTok heeft een enorme bibliotheek met geluiden die je in je video's kunt gebruiken. Zoek, ontdek, bekijk en voeg direct muziek en geluiden toe aan je video's.
  5. Bewaar een concept van je TikTok-video. Als je nog niet klaar bent met je TikTok-video en er later meer aan wilt werken voordat je hem uploadt, is het opslaan van een concept een eenvoudig proces.
  6. Ga live op TikTok. Net als bij Facebook Live en de Instagram Live-functie, ga je live op TikTok om een video in re altime naar je volgers te streamen.
  7. Maak een TikTok-duet. Werk samen met een vriend om een TikTok-optreden te creëren met de TikTok Duet-functie, zelfs als je op verschillende plaatsen bent.

    De TikTok Duet-functie werkt alleen met video's die 15 seconden of minder duren, en je moet een openbaar account hebben om de Duet-functie te gebruiken.

  8. Wijzig je TikTok-profielfoto en gebruikersnaam. Als je een nieuwe TikTok-persona wilt maken, kun je eenvoudig je profielfoto verwisselen en je gebruikersnaam wijzigen. Je gebruikersnaam kan alles zijn wat je wilt, en je kunt hem ook gebruiken als iemand anders die naam ook heeft.
  9. Verwijder een TikTok-video. Heb je spijt van TikTok? Als je besluit dat een video niet aan je eisen voldeed of als je hem opnieuw wilt opnemen, kun je eenvoudig een, meerdere of al je TikTok-video's verwijderen.
  10. Bewaar en download een TikTok-video. Vanwege de sociale focus van TikTok heb je geen speciale tool van derden nodig om je favoriete TikTok-video's op te slaan en te downloaden om ze te bekijken wanneer je maar wilt of te delen met vrienden.
  11. Repost video's. Je kunt ook de Repost-knop gebruiken om video's die je leuk vindt direct in de feeds van je volgers te plaatsen. Om het te gebruiken, tik je op de knop Share voor het bericht dat je leuk vindt en selecteer je RepostJe kunt ook een opmerking toevoegen voordat deze naar je vrienden gaat, voor het geval het enige context nodig heeft.

  12. Maak je TikTok-account privé. Wanneer je een TikTok-account aanmaakt, is deze standaard ingesteld op openbaar, zodat iedereen je video's kan zien. Stel je account desgewenst in op privé, zodat alleen je goedgekeurde volgers je video's kunnen zien.
  13. Stel in wie je TikTok-video kan bekijken. Zelfs als je een openbaar account hebt, wil je misschien een bepaalde video met slechts een paar mensen delen. Het is gemakkelijk om een individuele video in te stellen, zodat alleen vrienden die je terugvolgen deze kunnen zien. Of maak een video alleen voor jou zichtbaar.
  14. Maak je video nog beter met een app van derden. Als je je TikTok-video's naar een hoger niveau wilt tillen, probeer dan een TikTok-app voor videobewerking met extra visuele effecten, filters, muziek en meer.
  15. Gebruik munten op TikTok. Munten zijn de digitale valuta van TikTok en worden meestal gebruikt om een andere TikTok-gebruiker te ondersteunen. Als een TikTok-gebruiker bijvoorbeeld live gaat, stuur dan een panda-emoticon naar de streamer en ze krijgen de helft van de waarde (omgerekend naar diamanten). Als ze genoeg diamanten hebben verzameld, kunnen ze deze via PayPal in contanten omzetten.

  16. Houd je tiener veilig op TikTok. TikTok heeft een groot aantal functies en bronnen voor ouderlijk toezicht om de TikTok-ervaring voor je tiener zo veilig mogelijk te maken.

    TikTok-gebruikers moeten 13 jaar of ouder zijn.

  17. Verwijder of deactiveer een TikTok-account. Als je klaar bent met de app en je account wilt verwijderen, download dan eerst alle video's die je wilt opslaan. Wanneer u uw account verwijdert, wordt ook alle inhoud verwijderd. Overweeg om uw account te deactiveren als u alleen een pauze nodig heeft. TikTok afsluiten? Deze apps zijn de beste alternatieven.

Aanbevolen: