Hoe u uw berichten kunt volgen met WhatsApp-vinkjes

Inhoudsopgave:

Hoe u uw berichten kunt volgen met WhatsApp-vinkjes
Hoe u uw berichten kunt volgen met WhatsApp-vinkjes
Anonim

Wat te weten

  • Vinkjes verschijnen rechts van berichten. Wanneer u een bericht verzendt, wordt dit gemarkeerd met een enkele grijze vink.
  • Wanneer het bericht het apparaat van de ontvanger bereikt, is er een tweede grijs vinkje.
  • Wanneer de ontvanger uw bericht leest, worden de vinkjes blauw.

Dit artikel legt uit hoe je je WhatsApp-berichten kunt volgen met behulp van twee gekleurde vinkjes om te zien wanneer een bericht is verzonden, ontvangen en gelezen. Er wordt ook uitgelegd hoe u de leesbevestigingen kunt uitschakelen.

Hoe WhatsApp-vinkjes werken

Vinkjes op WhatsApp verschijnen rechts van elk van je berichten. Wanneer u uw bericht verzendt, is het gemarkeerd met een enkel grijs vinkje. Wanneer het bericht het apparaat van uw ontvanger bereikt, ziet u een tweede grijs vinkje en wanneer de ontvanger uw bericht leest, worden de vinkjes blauw.

Image
Image

Groepsberichten gebruiken hetzelfde systeem, maar ze zijn een beetje anders. Wanneer u een groepsbericht verzendt, krijgt u alleen dubbele vinkjes wanneer het bericht is afgeleverd bij alle leden van de groep. Evenzo wordt het dubbele vinkje pas blauw nadat alle leden van de groep het bericht hebben gezien.

Voorbij de vinkjes op WhatsApp

Als je je afvraagt waarom je ontvanger je laatste bericht niet heeft gelezen, kun je wat dieper graven en meer informatie krijgen. Boven aan uw berichtenreeks ziet u de naam van uw ontvanger en de laatste keer dat deze online was. Het is mogelijk dat ze gewoon niet online zijn geweest sinds je het hebt verzonden, of dat ze je hebben geblokkeerd.

Je kunt ook zien wanneer de ontvanger een bericht typt in hetzelfde gebied.

Image
Image

Hoe te zien wanneer een bericht is ontvangen

Je kunt ook specifieke tijden en datums vinden waarop een bericht is ontvangen en gelezen.

Houd een bericht lang ingedrukt om het te selecteren. Het wordt blauw gemarkeerd. Tik bovenaan je telefoonscherm op het i-pictogram. Op het berichtinfoscherm zie je de tijd en datum waarop het bericht is afgeleverd en gelezen.

Image
Image

Hoe WhatsApp-leesbewijzen uit te schakelen

Dit werkt allemaal omdat WhatsApp leesbevestigingen aflevert. Wanneer een bericht wordt gelezen, wordt een klein beetje gegevens teruggestuurd naar de afzender van het bericht. Leesbevestigingen zijn standaard ingeschakeld, maar kunnen worden uitgeschakeld.

  1. Ga naar je lijst met berichten en tik op het drie verticale stippen menu in de rechterbovenhoek van de app en selecteer Instellingen.
  2. Tik op Selecteer Account en dan Privacy.
  3. Tik op de Leesbewijzen schakelaar om het uit te schakelen.

    Image
    Image

    Als je leesbevestigingen uitschakelt, stuur je geen gegevens meer terug als je een bericht opent. Je krijgt die gegevens ook niet van anderen, dus je ziet de blauwe vinkjes niet meer.

Aanbevolen: