Hoe u kunt voorkomen dat Facebook-advertenties u volgen

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat Facebook-advertenties u volgen
Hoe u kunt voorkomen dat Facebook-advertenties u volgen
Anonim

Wat te weten

  • Select Instellingen en privacy > Instellingen > Advertenties > Adverteerdersom advertenties voor bepaalde adverteerders te verbergen.
  • Selecteer Ad Topics > Show Less om minder advertenties over specifieke onderwerpen te zien.
  • Select Advertentie-instellingen om gegevens te beheren die worden gebruikt om advertenties weer te geven en om advertentierechten op en buiten Facebook te beperken of te weigeren.

Dit artikel legt uit hoe je kunt voorkomen dat Facebook-advertenties je volgen en hoe Facebook-advertenties werken.

Hoe Facebook-advertenties die u volgen te minimaliseren

Om adverteerders beter van dienst te zijn, heeft Facebook een geavanceerd systeem ontwikkeld voor het volgen van gebruikersgedrag om advertenties aan te bieden die specifiek zijn voor de interesses van de gebruikers. Het systeem bewaakt uw profielinformatie en uw gedrag op Facebook en elders. Veel mensen vinden dit soort tracking en gerichte advertenties een privacykwestie, terwijl sommigen het waarderen om gerichte advertenties te zien in plaats van willekeurige advertenties.

Hier leest u hoe u advertentierechten op Facebook kunt wijzigen, beperken, beheren en weigeren.

  1. Start Facebook in een webbrowser en selecteer het Account pictogram (driehoek naar beneden).

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het menu aan de linkerkant Advertenties.

    Image
    Image
  5. Als het tabblad Adverteerders is geselecteerd, ziet u adverteerders die u onlangs heeft gezien. Selecteer Verberg advertenties om advertenties voor deze adverteerders te verbergen.

    Image
    Image

    Op deze pagina kunt u ook adverteerders zien die u heeft verborgen en adverteerders op wiens advertenties u heeft geklikt.

  6. Met het tabblad Advertentieonderwerpen geselecteerd, kunt u advertentieonderwerpen bekijken en beheren. Selecteer Minder weergeven om minder advertenties over een specifiek onderwerp te zien.

    Image
    Image

    Selecteer Undo om eventuele onderwerpbeperkingen te verwijderen.

  7. Met het tabblad Advertentie-instellingen geselecteerd, beheert u de gegevens die worden gebruikt om u advertenties te tonen. Selecteer Gegevens over uw activiteit van partners om Facebook toestemming te geven of te weigeren om u gepersonaliseerde advertenties te tonen op basis van uw activiteit.

    Image
    Image
  8. Kies onder Kies waar we gegevens van onze partners kunnen gebruiken om u gepersonaliseerde advertenties te laten zien, selecteer Facebook en/of Instagram Of laat deze schakelaars uitgeschakeld om Facebook of Instagram geen toestemming te geven om u gepersonaliseerde advertenties te tonen op basis van gegevens over uw activiteit van hun partners.

    Image
    Image
  9. Selecteer Categorieën die worden gebruikt om u te bereiken om adverteerders de toegang tot uw profielinformatie toe te staan of te weigeren.

    Image
    Image
  10. Om te kiezen of uw profielinformatie kan worden gebruikt om u advertenties te tonen, schakelt u een demografische categorie in of uit, zoals Werkgever, Onderwijs, Functietitel en Relatiestatus.

    Image
    Image
  11. Selecteer onder Interesses en andere categorieën die worden gebruikt om u te bereiken Interessecategorieën en Andere categorieënom uzelf uit een demografische categorie te verwijderen, zoals online winkelen of ouderschap.

    Image
    Image
  12. Selecteer Op doelgroep gebaseerde advertenties om adverteerders te zien die u in hun demografische doelgroep opnemen om u advertenties te tonen.

    Image
    Image
  13. Je ziet een lijst met adverteerders wiens doelgroepen jou omvatten en voor wie je advertenties kunt zien.

    Image
    Image
  14. Selecteer een adverteerder om meer informatie te zien over het bedrijf en waarom u tot zijn doelgroep behoort. Ze hebben bijvoorbeeld een lijst geüpload of gebruikt om u te bereiken. Selecteer de reden om de toegang van de adverteerder tot u te beperken.

    Image
    Image
  15. Kies of de lijsten van deze adverteerder kunnen worden gebruikt om u advertenties te tonen. Selecteer Niet toestaan om toestemming te weigeren. Je kunt ook Niet toestaan selecteren om te voorkomen dat je wordt uitgesloten van bepaalde advertenties.

    Image
    Image
  16. Selecteer Advertenties weergegeven buiten Facebook om adverteerders toe te staan of te weigeren u te bereiken buiten Facebook.

    Image
    Image
  17. Selecteer Allowed of Not Allowed om Facebook-adverteerders toe te staan of te weigeren u te bereiken op andere platforms, zoals websites van partnernetwerken.

    Image
    Image

Facebook gebruikt ook gegevens van advertentiepartners die nog meer informatie over jou verzamelen via bijvoorbeeld websitecookies. Dit geeft Facebook een deel van uw aankoop- en internetactiviteiten, zelfs als u niet bent aangemeld bij uw Facebook-profiel.

Hoe gerichte Facebook-advertenties werken

Facebook-gesponsorde advertenties zijn zo relevant voor de interesses en het gedrag van gebruikers dat veel Facebook-gebruikers denken dat Facebook gesprekken afluistert. De realiteit is niet zo sinister.

Facebook gebruikt alle informatie die het over u kan verzamelen om u relevantere gesponsorde advertenties te tonen.

Persoonlijke informatie Facebook verzamelt

  • Locatie
  • Leeftijd en geslacht
  • Waar je hebt gewerkt of naar school bent geweest
  • Uw familieleden en relaties
  • Andere details in je profiel

Belooft Facebook aan adverteerders

Gerichte reclame stopt niet bij je profiel. Wanneer Facebook advertenties aan adverteerders verkoopt, beloven ze adverteerders dat Facebook-gebruikers kunnen worden getarget op basis van:

  • Advertenties waarop u klikt
  • Pagina's en groepen waarmee u zich bezighoudt
  • Hoe u uw apparaat gebruikt en uw "reisvoorkeuren"
  • Het type mobiel apparaat dat je gebruikt en de snelheid van je internetverbinding

Al deze informatie leidt tot zeer nauwkeurige en relevante gesponsorde advertenties.

Aanbevolen: