Hoe u gegevensgebruik op uw Android-apparaat kunt volgen

Inhoudsopgave:

Hoe u gegevensgebruik op uw Android-apparaat kunt volgen
Hoe u gegevensgebruik op uw Android-apparaat kunt volgen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Verbindingen > Gegevensgebruik > Mobiel datagebruik en tik op een app voor gebruiksinfo.
  • Tik op de schakelaar bij Data use > Data saver om het in te schakelen.
  • Of probeer een app van derden, zoals een app die wordt aangeboden door uw provider.

Dit artikel laat zien hoe u uw gegevensverbruik kunt volgen en biedt manieren om uw gegevensgebruik zonder veel ongemak te verminderen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op smartphones met Android 10, 9, 8 of 7, met kleine verschillen tussen fabrikanten.

Hoe het datagebruik op Android te controleren

De onderstaande instructies zouden u informatie moeten geven over uw gegevensgebruik.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Verbindingen.
  3. Tik op Gegevensgebruik.

    Image
    Image
  4. Tik op Mobiel datagebruik.
  5. Bovenaan het scherm wordt uw dataverbruik voor de huidige maand weergegeven (zoals bepaald door uw betalingscyclus). Tik op de datum om vorige menstruaties te zien.
  6. Scroll naar beneden en tik op een app om te zien hoeveel data het gebruikt en om te bepalen of het mobiele data, wifi of beide kan gebruiken.

    Image
    Image
  7. Ga terug naar Gegevensgebruik en tik op Factureringscyclus om de datum in te stellen waarop uw abonnement de maandelijkse factureringscyclus opnieuw instelt.

  8. Ga naar Gegevensgebruik > Gegevensbesparing.
  9. Tik op de schakelaar om Databesparing in te schakelen.

    Image
    Image

Afhankelijk van de provider, de telefoonfabrikant en de Android-versie, kunnen sommige telefoons extra opties hebben om het datagebruik te controleren.

Apps van derden voor het bijhouden van gegevensgebruik

Er zijn ook apps van derden voor het bewaken van het gegevensgebruik. De vier grote providers bieden apps (myAT&T, T-Mobile My Account, Sprint Zone en My Verizon Mobile) die synchroniseren met uw account.

Andere populaire apps voor gegevensbeheer zijn My Data Manager en Data Usage. Elke app kan limieten en waarschuwingen instellen, en My Data Manager houdt het gegevensgebruik bij in gedeelde of gezinsabonnementen en op meerdere apparaten. Gegevensgebruik houdt het wifi-gebruik bij en voorspelt wanneer u uw gegevenstoewijzing zou overschrijden op basis van dagelijks gebruik. U kunt ook dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse datalimieten instellen.

Tips voor het verminderen van datagebruik

Als je abonnement een datalimiet heeft, is upgraden niet de enige manier om overschrijdingen te voorkomen. Hier zijn een paar strategieën:

  • De meeste providers bieden gedeelde abonnementen, dus werk samen met je partner, een vertrouwde vriend of familieleden om wat geld te besparen.
  • Ga naar het gedeelte over gegevensgebruik van de smartphone-instellingen om achtergrondgegevens over apps te beperken, één voor één of allemaal tegelijk. Op deze manier verbruiken apps geen data wanneer je de telefoon niet gebruikt, hoewel dit wel van invloed kan zijn op hoe ze werken.
  • Gebruik waar mogelijk wifi in plaats van mobiele data, bijvoorbeeld wanneer u thuis of op het werk bent.

Pas op voor onbeveiligde wifi-netwerken, zoals die in coffeeshops en andere openbare locaties waar je privacy in gevaar kan komen. Als je openbare wifi gebruikt, overweeg dan om te investeren in een hotspot-apparaat.

Aanbevolen: