Hoe u uw kinderen kunt volgen met geofences

Inhoudsopgave:

Hoe u uw kinderen kunt volgen met geofences
Hoe u uw kinderen kunt volgen met geofences
Anonim

De meeste smartphones hebben tegenwoordig standaard op GPS gebaseerde locatieservices. Met locatieservices weet uw telefoon waar deze zich bevindt, zodat u functies zoals GPS-navigatie en andere locatiebewuste apps kunt gebruiken.

Nu iedereen zich verveelt met het geotaggen van foto's en "inchecken" op verschillende locaties, is het tijd om iets nieuws in de mix te gooien om onze privacy verder te verminderen.

De Geofence

Geofences zijn denkbeeldige grenzen die kunnen worden ingesteld in locatiebewuste applicaties, waardoor gebruikers meldingen of andere acties kunnen activeren wanneer iemand met een locatiebewust apparaat dat wordt gevolgd, het vooraf bepaalde gebied binnengaat of verlaat binnen de locatiebewuste app.

Laten we eens kijken naar enkele praktijkvoorbeelden van hoe geofences worden gebruikt. Alarm.com stelt hun klanten (met het juiste abonnement) in staat om naar een speciale webpagina te gaan en een geofence rond hun huis of bedrijf op een kaart te tekenen. Ze kunnen dan Alarm.com hen een herinnering laten sturen om hun alarmsysteem op afstand in te schakelen wanneer Alarm.com detecteert dat hun telefoon het vooraf bepaalde geofence-gebied heeft verlaten.

Sommige ouders gebruiken auto-apps met geofencing-mogelijkheden om te controleren waar hun tieners naartoe gaan als ze de auto nemen. Eenmaal geïnstalleerd, stellen deze apps ouders in staat om toegestane gebieden in te stellen. Als een tiener dan buiten het toegestane gebied komt, worden de ouders op de hoogte gebracht via een pushbericht.

Apple's Siri Assistant maakt ook gebruik van geofence-technologie om locatiegebaseerde herinneringen mogelijk te maken. Je kunt Siri vertellen om je eraan te herinneren dat je de honden uit moet laten als je thuiskomt en ze zal je locatie en het gebied rond je huis gebruiken als een Geofence om de herinnering te activeren.

Er zijn natuurlijk enorme potentiële privacy- en beveiligingsimplicaties met betrekking tot het gebruik van geofence-applicaties, maar als u een ouder bent die probeert uw kinderen bij te houden, geeft u waarschijnlijk niet om die problemen.

Als je kind een smartphone heeft, zijn geofences hun ergste nachtmerrie met betrekking tot ouderlijk toezicht.

Image
Image

Geofence-meldingen instellen om uw kind op een iPhone te volgen

Als je kind een iPhone heeft, kun je Apple's eigen Zoek mijn vrienden-app (op je iPhone) gebruiken om je kind op te sporen en geofence-gebaseerde meldingen naar je te laten sturen wanneer ze een aangewezen gebied binnenkomen of verlaten.

Om de locatie van uw kind te volgen, moet u uw kind eerst "uitnodigen" via de Zoek mijn vrienden-app en ze uw verzoek laten accepteren om hun locatiestatus vanaf uw iPhone te bekijken. Via de app kun je ze een uitnodiging sturen. Zodra ze de verbinding hebben goedgekeurd, heb je toegang tot hun huidige locatiegegevens, tenzij ze deze voor je verbergen in de app of locatieservices uitschakelen. Er is ouderlijk toezicht beschikbaar om te voorkomen dat ze de app uitschakelen, maar er zijn geen garanties dat de controles voorkomen dat ze tracking of hun telefoon uitschakelen.

Zodra je bent uitgenodigd en geaccepteerd als een "volger" van hun locatie-informatie, kun je een melding instellen voor wanneer ze een geofence-gebied verlaten of betreden dat je aanwijst. Helaas kunt u vanaf uw telefoon slechts één meldingsgebeurtenis tegelijk instellen. Als je meerdere meldingen voor verschillende locaties wilt, moet je terugkerende meldingen van hun apparaat instellen, omdat Apple heeft besloten dat deze specifieke functie het beste alleen kan worden ingeschakeld door de persoon die wordt gevolgd en niet door de persoon die ze volgt.

Als u op zoek bent naar een robuustere trackingoplossing, moet u Footprints voor iPhone overwegen. Het heeft een aantal echt leuke geofence-gerelateerde functies, zoals locatiegeschiedenis. Het kan ook volgen om te zien of uw kinderen de snelheidslimiet overschrijden tijdens het rijden (of worden bestuurd). Footprints heeft ook ingebouwd ouderlijk toezicht om te voorkomen dat uw kinderen in de "ste alth-modus" gaan.

Bottom Line

Google Latitude ondersteunt tot nu toe geen geofences. Voor het vinden van een Android-app die geschikt is voor geofence, kunt u het beste kijken naar een oplossing van derden, zoals Life 360 of Family by Sygic, die beide geofence-mogelijkheden bieden.

Geofence-meldingen instellen voor andere soorten telefoons

Zelfs als je kind geen Android-telefoon of iPhone heeft, kun je mogelijk nog steeds geofence-services voor locatietracking gebruiken door je te abonneren op op providers gebaseerde "Family Location"-services zoals die worden aangeboden door Sprint. Neem contact op met uw provider om te zien welke geofence-services zij aanbieden en welke telefoons worden ondersteund.

Aanbevolen: