AI-aangedreven wapenscanners kunnen helpen misdaad te bestrijden

Inhoudsopgave:

AI-aangedreven wapenscanners kunnen helpen misdaad te bestrijden
AI-aangedreven wapenscanners kunnen helpen misdaad te bestrijden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Evolv Technology zei dat zijn AI-scanner conventionele metaaldetectoren zou kunnen vervangen, waardoor mensen niet hoeven te stoppen en hun zakken leeg te maken.
  • New York City is een van de steden die op zoek zijn naar AI-aangedreven wapenscanners om misdaad te bestrijden.
  • Maar sommige experts zeggen dat het gebruik van AI om wapens te spotten kan leiden tot overbereik.
Image
Image

Een groeiend aantal steden overweegt het gebruik van door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven wapenscanners na spraakmakende massale schietpartijen in een beweging die privacy en andere zorgen oproept.

Burgemeester van New York, Eric Adams, zei onlangs op Good Morning America dat hij door kunstmatige intelligentie aangedreven wapendetectoren in het metrosysteem wil installeren. Evolv Technology zei dat zijn AI-scanner conventionele metaaldetectoren zou kunnen vervangen, waardoor mensen niet hoeven te stoppen en hun zakken leeg te maken.

"Met AI kunnen we veel verschillende objecten van alle soorten en maten detecteren. Detecteren of iemand een wapen draagt, kan zeer nuttig zijn om aanvallen te voorkomen en bedreigende situaties te detecteren", Mikaela Pisani, de chief data scientist van AI-bedrijf Rootstrap, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Dit zou de autoriteiten meer tijd geven om actie te ondernemen voordat de situatie verder escaleert."

AI die je controleert

Evolv's technologie maakt gebruik van radar- en lidar-lichtemissietechnieken om beelden te maken die vervolgens door een AI worden onderzocht. Het bedrijf zegt dat zijn systeem een verborgen wapen kan identificeren op iemand die door de scanner loopt en de beveiliging kan ingrijpen.

De technologie "spots verborgen wapens en andere bedreigingen met behulp van geavanceerde digitale sensoren en kunstmatige intelligentie", schrijft het bedrijf op zijn website. "Het is ongelooflijk nauwkeurig en kan tot 3.600 mensen per uur tien keer sneller screenen dan traditionele metaaldetectoren."

Pisani zei dat de meest gebruikelijke benadering voor het identificeren van mensen met wapens het gebruik van deep learning-modellen is met behulp van CNN's (convolutionele neurale netwerken). CNN's zijn ontworpen om afbeeldingen te identificeren door pixelgegevens te verwerken. Machine learning-modellen worden getraind op grote datasets van afbeeldingen, met verschillende situaties of mensen wapens dragen of niet.

"Met deze methode worden classificatiesystemen gebouwd om situaties te detecteren waarin wapens worden gebruikt, "voegde Pisani eraan toe. "Er kunnen meer specifieke modellen worden gebruikt, zoals objectsegmentatie. Om te bepalen in welk deel van de afbeelding het pistool zich bevindt."

Evolv geeft niet veel openbare informatie over hoe het systeem precies werkt. Maar Stephanie McReynolds, hoofd marketing bij Ambient.ai, een computer vision intelligence-bedrijf dat fysieke beveiligingsactiviteiten automatiseert, vertelde Lifewire via e-mail dat vergelijkbare systemen live bewakingsvideostreams analyseren, gebruikmakend van AI in combinatie met computer vision-algoritmen om objecten zoals een persoon of een vuurwapen. De computer kijkt naar interacties tussen die objecten die handtekeningen van fysieke beweging of gedrag creëren.

"Deze diepgaande analyse van dreigingssignaturen, mogelijk gemaakt door computervisie-intelligentie, kan een rijke context bieden die verder gaat dan de locatie of de aanwezigheid van een vuurwapen", voegde McReynolds eraan toe. "Respondenten die computer vision-intelligentie gebruiken, hebben het voordeel dat ze video-opnames van het incident in re altime kunnen bekijken om het scenario contextueel te begrijpen en zich voor te bereiden op proactieve betrokkenheid, ook tijdens vuurwapengerelateerde incidenten."

Het idee om het wapenprobleem in dit land met AI op te lossen is gewoon verschrikkelijk.

Zien wat er in je zakken zit

Niet iedereen is voorstander van AI-scanners. Professor Johannes Himmelreich van de Universiteit van Syracuse, die de ethiek van kunstmatige intelligentie bestudeert, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat "het idee om het wapenprobleem in dit land met AI op te lossen gewoon verschrikkelijk is." Hij zei dat dit voorstel een technologische oplossing probeert toe te passen op een sociaal probleem.

"Dergelijke pogingen zijn over het algemeen misplaatst", voegde hij eraan toe. "Erger nog: ze halen de zuurstof uit relevante oplossingen."

Een ander probleem dat gepaard gaat met het gebruik van AI voor elk type scherm, is gelijkheid, zei hij. "Wat we niet nog een keer willen zien, is dat gekleurde mensen ten onrechte worden beschuldigd van het dragen van nieuwe dingen tegen veel hogere tarieven dan anderen. In principe kan AI vooroordelen verminderen, maar in de praktijk verergert het dergelijke discriminatie meestal."

Er is ook een kwestie van te groot bereik. Als AI-aangedreven scanners aan populariteit winnen, kunnen ze de hele tijd worden gebruikt om mensen vast te leggen, merkte Pisani op."Dus niet alleen zouden ze opnemen of ze wapens dragen of niet, maar ook hun gedrag", voegde hij eraan toe. Elke seconde van je leven zou worden opgenomen, en er zullen mensen zijn die zich niet op hun gemak zouden voelen bij deze technologie. technologie, is het belangrijk om alle implicaties voor privacy in overweging te nemen en mensen voor te lichten over de impact die deze technologie kan hebben."

Image
Image

Evolv reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Lifewire om commentaar.

Maar Nilay Parikh, de CEO van Be Global Safety, dat AI-aangedreven monitoringsoftware maakt, verdedigde het gebruik van AI. Hij zei dat op openbare plaatsen waar wapens mogelijk verboden zijn en er al camera's bestaan, het geen inbreuk op de privacy is om AI te gebruiken om wapens te detecteren.

"AI kan de identiteit van wapenhouders beschermen of de politie helpen bij het identificeren van de verdachte", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: