Hoe Ericka Bozeman ware misdaad claimde op Twitch

Inhoudsopgave:

Hoe Ericka Bozeman ware misdaad claimde op Twitch
Hoe Ericka Bozeman ware misdaad claimde op Twitch
Anonim

Ericka Bozeman, bekend als BigBossBoze op Twitch, hielp een nieuw genre op het streamingplatform aan te kondigen met haar grote, onstuimige persoonlijkheid en voorliefde voor moord en intriges waardoor kijkers blijven afstemmen op een dosis echte misdaad.

Image
Image

"Ik ben om een aantal redenen met de ware misdaad begonnen. Ten eerste deed niemand op Twitch het, wat op dat moment verbijsterend voor me was… [maar] de belangrijkste reden waarom ik zo gefascineerd ben door echte misdaad komt omdat veel geweldsmisdrijven ook voortkomen uit onverwerkt trauma', zei ze in een telefonisch interview met Lifewire.

Bozeman, een favoriet bij fans van het Smosh-universum, nam een pauze van de maker van inhoud nadat het moederbedrijf van Smosh, Defy Media, abrupt stopte in 2018.

Ze begon een succesvolle carrière in digitale marketing bij Live Nation en keerde uiteindelijk terug naar de wereld van het maken van inhoud met haar nieuwe true-crime-streams op Twitch. Ze genoot onmiddellijk succes met haar snelgroeiende Twitch-merk, dankzij haar vindingrijkheid en marketing finesse.

Snelle feiten

Name: Ericka "Boze" Bozeman

Leeftijd: 29

Van: Bozeman werd geboren in een klein stadje in Zuid-Virginia met slechts 8 000 inwoners en groeide op als een geïsoleerd huissleutelkind in een eenoudergezin met meerdere generaties. een moeder die als lokale journalist werkte.

Random delight: Bozeman begon haar Twitch-carrière als een League of Legends-streamer, waar ze een 'giftige community' cultiveerde op basis van haar onbezonnen speelstijl. Sindsdien heeft ze dat imago van zich afgeworpen en een gloednieuwe, toegewijde community van supporters gecreëerd.

Belangrijkste quote of motto om naar te leven: "Je werk moet dienstbaar zijn."

De toon instellen

Bozeman, een huissleutelkind van de late jaren '90 en vroege jaren 2000, was een zelfverklaarde sociale outcast die al op jonge leeftijd in de greep van de internetcultuur kwam.

Terwijl andere kinderen buiten tikkertje speelden, zat ze ineengedoken voor de computer van haar familie, badend in het schemerige licht van een verouderde LED-monitor, terwijl ze webdesign en basiscodering leerde als een vierdeklasser.

Ze was een eenzaam kind dat aan haar computer gekluisterd was; een originele digital native. Ze bracht haar middagen en nachten door in een virtueel droomlandschap - een uitlaatklep voor het trauma dat ze had ervaren in een stad die te klein was voor haar genialiteit.

"Ik hoefde niet aan mijn trauma te werken omdat ik internet had als een ontsnapping, ik kon een nieuw persoon zijn, ik kon nieuwe vaardigheden leren, ik kon anders omgaan, ik kon mezelf afleiden, " ze zei.

"Ik denk dat we soms met een trauma self-fulfilling prophecies hebben, en ik denk dat ik mezelf in mijn tienerjaren tot een outcast heb gemaakt, en zelfs nu ben ik nog steeds een soort outcast."

Image
Image

Eenzaamheid was een thema in het jonge leven van Bozeman toen ze worstelde met complexe PTSS als gevolg van een religieus trauma, verergerd door het gevoel een verschoppeling te zijn in een raciaal gecodeerde "achterland"-stad.

Haar ontsnapping in digitale silo's diende niet alleen als een veilige ruimte, maar ook als een coping-mechanisme. Vormgeven aan online gemeenschappen tijdens de adolescentie was van cruciaal belang voor wie ze zou worden.

Haar ondernemersgeest zou haar ertoe brengen om op 13-jarige leeftijd domeinen om te draaien en ze te verkopen op MySpace, om uiteindelijk als 17-jarige haar eerste bedrijf op te richten, flyers te verkopen aan clubpromotors en de digitale wereld te betreden marketing.

Waargebeurd misdaadverhaal

Haar innovatieve geest zou haar ertoe brengen een gat in de markt te zien. Naarmate streaming steeds populairder werd, groeide ook het true-crime-genre. Toch waren er geen prominente true-crime streamers.

Zoals een marketingexpert doet wanneer ze een onaangeboorde markt opmerkt, greep Bozeman die. In september 2020 deed ze een volledige maand van true crime, en haar kijkerspubliek explodeerde.

Haar serie was een hit. Nu werkt ze met een team dat bestaat uit een communitymanager, assistent, productieassistenten en vrijwilligers uit haar community.

Ze helpen haar haar wekelijkse show te produceren binnen de servicevoorwaarden van Twitch, zodat ze kan genieten van een naadloze stream met haar gemeenschap.

Ik hoefde niet aan mijn trauma te werken omdat ik internet had als een ontsnapping, ik kon een nieuw persoon zijn, ik kon nieuwe vaardigheden leren, ik kon anders omgaan, ik kon mezelf afleiden.

Dat omvat het betalen van licentiekosten voor de video's waarop ze reageert op haar kanaal. Ze inspireerde een heel genre van nieuwe streamers die twee keer bliksem in een fles probeerden te vangen.

Als het gaat om de true-crime-community op Twitch, ziet ze het als een kans om een geheel nieuwe categorie op de site die het meest bekend staat om zijn gamestreams, naar een hoger niveau te tillen.

In tegenstelling tot de explosie van politieke streamers, die ze als kannibalistisch zag, wil Bozeman een gemeenschap opbouwen met haar mede door misdaad geobsedeerde landgenoten.

"Het is onvermijdelijk dat meer mensen zich gaan aanpassen en iets doen als het werkt, en ik zou ze liever bondgenoten maken dan concurrentie", zei ze.

Ze wil een waar misdaadimperium; een 360-graden zakelijke onderneming die elk deel van de markt in het nauw drijft. "Ik lanceer een misdaadpodcast, True Crime-merchandisewinkel, en bovenal ben ik erg enthousiast over mijn eerste docuserie op YouTube", zei ze. "Zet me op Discovery ID, laten we gaan."

Door al het succes zei ze dat ze nooit is vergeten waar ze vandaan kwam en wat haar hier bracht. Ze wil het vooruitbetalen en haar nieuw ontdekte spiritualiteit heeft haar geholpen om haar te leiden.

"Voor mij is mijn service mensen entertainen. Het is mensen opleiden. Het maakt mensen gelukkig", zei ze. "Dat is wat ik hier moet doen als maker van inhoud. Ik ben hier om jou van dienst te zijn, niet mezelf."

Aanbevolen: