Waarom gezinnen met een laag inkomen goedkopere breedband nodig hebben

Inhoudsopgave:

Waarom gezinnen met een laag inkomen goedkopere breedband nodig hebben
Waarom gezinnen met een laag inkomen goedkopere breedband nodig hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het Witte Huis heeft een nieuw federaal plan aangekondigd om hogesnelheidsdiensten tegen een hoge korting te bieden aan consumenten met een laag inkomen.
  • Experts zeggen dat het plan 40 procent van het land kan helpen verbinding te maken met breedband en de digitale kloof te helpen overbruggen.
  • Het abonnement kost huishoudens die in aanmerking komen niet meer dan $30 per maand.
Image
Image

Een nieuw federaal plan om hogesnelheidsdiensten tegen een forse korting te bieden aan gebruikers met een laag inkomen is een broodnodige stap om de digitale kloof te helpen dichten, zeggen experts.

Het Witte Huis heeft aangekondigd dat twintig internetproviders, waaronder AT&T, Comcast en Verizon, hebben ingestemd met de goedkopere service. Het plan zou in aanmerking komende huishoudens niet meer dan $ 30 per maand kosten. Ambtenaren schatten dat het programma 48 miljoen huizen of 40 procent van het land zal dekken.

"Een goedkope breedbandoptie is absoluut essentieel in het digitale tijdperk, aangezien miljoenen Amerikanen vanuit huis blijven werken en leren", vertelde Tyler Cooper, onderzoeksdirecteur bij Fair Internet Report, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Een stabiele, betaalbare verbinding is niet langer een luxe, het is een voorwaarde voor modern leven, en het Affordable Connectivity Program is een essentiële stap om mensen in het hele land online te houden."

Kosten besparen

Image
Image

Het Affordable Connectivity Program biedt abonnementen die downloadsnelheden bieden van ten minste 100 megabits per seconde downloadsnelheden. Het programma maakt deel uit van de Infrastructure Investment and Jobs Act van $ 1 biljoen, waarbij 65 miljard wordt gereserveerd om mensen aan te sluiten op breedband. Het grootste deel van het geld gaat naar staten en territoria om breedbandinfrastructuur te bouwen, maar $ 14.2 miljard zal voor het subsidieprogramma zijn.

Het Witte Huis heeft internetproviders gevraagd de prijzen te verlagen of de snelheden te verhogen om in aanmerking komende huishoudens een snel internetabonnement tegen een gereduceerde prijs aan te bieden. Volgens de factsheet wil de administratie dat providers een snel programma leveren dat downloadsnelheden van ten minste 100 Megabits per seconde oplevert overal waar de infrastructuur van de provider dit aankan.

"Dat is snel genoeg voor een gemiddeld gezin van vier om thuis te werken, schoolwerk te doen, op internet te surfen en high-definition shows en films te streamen", aldus de factsheet. "Bovendien heeft de administratie providers gevraagd om dergelijke plannen aan te bieden zonder kosten en zonder datalimieten."

Als onderdeel van dit initiatief verlaagde Verizon bijvoorbeeld de prijs voor zijn Fios-service van $ 39,99 / maand naar $ 30 / maand voor een abonnement dat download- en uploadsnelheden van ten minste 200 Megabits per seconde levert, en het spectrum verdubbelde de snelheid van het abonnement van $ 30/maand dat het beschikbaar stelt aan ACP-deelnemers van 50 tot 100 megabits per seconde voor downloads.

Jeff Luong, de president van Broadband Access and Adoption Initiatives voor AT&T, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat betaalbaarheid een van de sleutels is tot het oplossen van de digitale kloof, samen met toegang en adoptie. Hij zei dat de mogelijkheid om breedband te betalen nieuwe opties zou kunnen openen voor gezinnen met een laag inkomen.

“Toegang hebben tot snel internet is een baan schepper, een weg naar leren en een weg naar vooruitgang,” voegde Luong eraan toe.

De digitale kloof dichten

Een programma in Texas dat modems via bibliotheken distribueert, laat zien hoe het nieuwe federale programma zou kunnen werken. Via $30 miljoen van de American Rescue Plan Act levert de Harris County Public Library 40.000 Inseego 5G mobiele hotspots, mogelijk gemaakt door T-Mobile, voor inwoners van Harris County die geen of alleen trage internetservice hebben.

Dan Picker, de technisch directeur van Inseego, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat toegang tot snelle breedband voor veel gezinnen met een laag inkomen niet te maken heeft met streamen en gamen. Hij zei dat het ontbreken van een voldoende en betrouwbare breedbandverbinding de opvoeding van een kind kan schaden.

“Veel vacatures zijn afhankelijk van de mogelijkheid om gebruik te maken van een internetverbinding thuis. Bovendien vertrouwen menselijke servicebureaus en zorgaanbieders op virtuele communicatie met klanten om diensten te verlenen,”zei Picker. "In feite heeft het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services geconcludeerd dat populaties met slechtere internettoegang ook vaker chronische aandoeningen en slechtere gezondheidsresultaten hebben, wat suggereert dat ze bijzonder kwetsbaar kunnen zijn voor de gevolgen van het wegvallen van de zorg."

Veel vacatures zijn afhankelijk van de mogelijkheid om gebruik te maken van een internetverbinding thuis.

Maar niet iedereen denkt dat het nieuwe federale programma een wondermiddel zal zijn. Dirk Gates, de president van Tarana, een bedrijf dat technologie voor vaste draadloze toegang ontwikkelt, zei dat internetproviders moeten worden aangemoedigd om de meest kosteneffectieve infrastructuur te vinden met de minste tijd om hun netwerken te upgraden en uit te breiden.

"De niet-triviale kosten die niet worden gedekt door stimuleringsfinanciering zullen noodzakelijkerwijs worden doorberekend aan de consument, en lange installatietijdlijnen creëren grote alternatieve kosten door de voortdurende afwezigheid van snellere, meer betaalbare en meer beschikbare service", zei Gates.

Beleidsmakers moeten ook meer concurrentie op de breedbandmarkt stimuleren, zei Gaters. "Lokaal monopoliegedrag speelt duidelijk een belangrijke rol bij hoge prijzen voor vaak ondermaatse service", voegde hij eraan toe. "Het is absoluut noodzakelijk dat klanten in elke regio de mogelijkheid hebben om uit meerdere internetproviders te kiezen, zodat eerlijke en gezonde concurrentie de prijzen kan drukken."

Aanbevolen: