Waarom Spotify een goedkopere abonnementsoptie test

Inhoudsopgave:

Waarom Spotify een goedkopere abonnementsoptie test
Waarom Spotify een goedkopere abonnementsoptie test
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spotify test een nieuw "Plus"-abonnement op een paar verschillende prijspunten.
  • Spotify Plus wordt geleverd met onbeperkte skips en de mogelijkheid om naar elk gewenst nummer van albums en afspeellijsten te luisteren.
  • Experts zeggen dat de lagere kosten nieuwe luisteraars kunnen verleiden die toegang willen tot de Premium-functies zonder dat de volledige kosten ten koste gaan van hun maandbudget.
Image
Image

Spotify test een nieuw advertentie-ondersteund abonnement met enkele extra functies, en experts zeggen dat het zou kunnen helpen nieuwe gebruikers aan te trekken die premium-functies willen zonder de volledige kosten van advertentievrij gaan.

Als een van de grootste namen in de muziekstreaminggame heeft Spotify een solide basis gelegd voor zijn gratis en betaalde abonnementsopties. Nu test het echter ook een goedkoper advertentie-ondersteund abonnement. Voorheen bood Spotify alleen een gratis, door advertenties ondersteunde optie en een Premium-versie aan, die onbeperkte skips en andere functies toestaat. Spotify Plus zal enkele van deze premium-only-functies bevatten, maar zal nog steeds worden ondersteund door advertenties. Als Spotify een manier kan vinden om dit plan aantrekkelijk te maken voor consumenten, zou het luisteraars meer kunnen bieden zonder hen te veel te kosten.

"Spotify's zet vergroot niet alleen het betalende gebruikersbestand van het bedrijf, maar helpt gebruikers ook kennis te maken met de voordelen van een betaald abonnement", vertelde Shahar Aizenberg, chief marketing officer bij Artlist, in een e-mail aan Lifewire.

Een net casten

Het afgelopen jaar heeft Spotify meer inhoud naar zijn platform gebracht, vooral in de vorm van exclusieve inhoud. Een goed voorbeeld van deze push is hoe Spotify het aantal premium podcasts dat beschikbaar is op zijn service heeft verhoogd, waaronder enkele met beroemdheden als Barack Obama, Joe Rogan en meer.

Dit alles maakte deel uit van het plan van de streamingdienst om zijn gebruikersbestand uit te breiden. Spotify bedient al 345 miljoen gebruikers, van wie 155 miljoen geabonneerd zijn op een betaald Premium-abonnement.

Image
Image

Maar Spotify is niet de enige streamingoptie die er is. Het moet rechtstreeks concurreren met bedrijven als Apple en Google, die hun eigen muziekstreamingdiensten aanbieden in de vorm van Apple Music en YouTube Music. Amazon heeft ook een eigen streamingdienst, wat betekent dat Spotify andere manieren moet vinden om op te vallen.

Het bungelen van enkele Premium-functies voor de gratis luisteraars kan een goede manier zijn om die gebruikers op Spotify te beveiligen, omdat het voor sommigen meer waarde aan de service kan toevoegen.

De vangst maken

Natuurlijk is Spotify Plus nog niet gegarandeerd. Er zijn veel gegevens om vast te leggen in deze tests, zoals of gebruikers het prima vinden om een maandelijks abonnement te betalen terwijl ze nog steeds naar advertenties luisteren. Het is ook mogelijk dat het huidige aanbod kan veranderen naarmate Spotify werkt aan het vinden van een perfecte prijs. Als het er echter in slaagt om gebruikers te binden met de goedkopere optie, kan Spotify in de toekomst die middenklasse-abonnementen mogelijk omzetten in volwaardige Premium-subs.

"De gratis versie is zeer beperkt in zijn functieset, maar de sprong naar $ 10/maand voor de luxe van Premium is voor velen een kosten- of mentale barrière", Mary Brown, digital marketing manager bij Merchant Maverick, uitgelegd in een e-mail.

Spotify's zet vergroot niet alleen het betalende gebruikersbestand van het bedrijf, maar helpt gebruikers ook te genieten van de voordelen van een betaald abonnement.

Dit is ook niet de eerste keer dat we een streamingdienst een advertentie-ondersteund abonnement zien aanbieden. HBO Max heeft een advertentie-ondersteunde versie, net als Hulu, en recentelijk is YouTube begonnen met het testen van zijn eigen "lite"-abonnement. Het is volkomen logisch dat Spotify op de een of andere manier probeert veel van zijn gratis luisteraars in abonnees te veranderen. Er is ook weinig risico dat bestaande Premium-gebruikers overgaan op de Plus-optie als deze algemeen beschikbaar wordt.

Brown, die al lang abonnee is van Spotify Premium, zegt dat het onwaarschijnlijk is dat Premium-gebruikers downgraden vanwege de advertenties die Spotify Plus opnieuw zal inschakelen. Ze zegt dat de meeste mensen die Premium al hebben, het waarschijnlijk hebben om de vervelende advertenties te vermijden die tijdens de luistersessie van een gratis gebruiker worden afgespeeld. Maar dat betekent niet dat er geen beroep is op dit goedkopere, door advertenties ondersteunde abonnement.

"Als ik een gloednieuwe luisteraar was met het gratis abonnement, zou een mid-tier plan een opstap kunnen zijn naar een upgrade naar Premium," merkte Brown op.

Aanbevolen: