Samsung stopt met ondersteuning voor Galaxy S9 en S9+

Samsung stopt met ondersteuning voor Galaxy S9 en S9+
Samsung stopt met ondersteuning voor Galaxy S9 en S9+
Anonim

Het is officieel, Samsung heeft de ondersteuning voor zijn Galaxy S9 en Galaxy S9+ smartphones stopgezet.

Zoals opgemerkt door Droid Life, heeft Samsung stilletjes de Galaxy S9 en S9+ verwijderd uit de lijst met beveiligingsupdates, wat het einde betekent van de ondersteuningscyclus voor beide smartphonemodellen. Hoewel dit de S9-serie niet meteen nutteloos maakt, betekent dit wel dat mogelijke toekomstige beveiligingsproblemen niet worden aangepakt. Maar tegelijkertijd kwamen beide telefoons uit in 2018 en zijn sindsdien overtroffen door verschillende andere modellen.

Image
Image

Een levensduur van 4 jaar voor Samsung-telefoons is vrij gebruikelijk, wat ook door Droid Life wordt opgemerkt. Recentere smartphones zoals de Galaxy S22 en S22 Ultra hebben een extra jaar beloofde ondersteuning gekregen, voor in totaal vijf, maar oudere telefoons zitten nog steeds vast aan vier.

Maar vier jaar updates is best behoorlijk voor elektronica, vooral smartphones, als je bedenkt hoe de beschikbare modellen in die vier jaar vooruitgingen van de S9 tot de S22.

Image
Image

Hoewel het gebrek aan beveiligingsupdates vanaf dit punt gebruikers van de Galaxy S9 en S9+ ertoe aanzet een nieuwer model te kopen, zijn er een aantal opties beschikbaar. U kunt uw oudere telefoon natuurlijk inruilen om de kosten van een nieuw model te verlagen. Of je kunt je oude telefoon vasthouden, zelfs nadat je een nieuwe hebt gekocht, en het verouderde model gebruiken als een zelfstandig apparaat voor navigatie of als mediaviewer.

Wat je ook besluit te doen met je Galaxy S9 of S9+, dit is het moment om erachter te komen, aangezien Samsung's beveiligingsondersteuning voor de serie is beëindigd.